· 

GHVV'13 komt sterk terug tegen MVV'27.

Op sportpark Commandeur in Maasland stonden MVV'27 en GHVV'13 tegenover elkaar voor een plaats bovenaan de ranglijst. 

 

Een aftastend begin voor beide elftallen met MVV'27 meer in balbezit dan GHVV'13. De eerste kleine kansjes waren voor de thuisclub maar GHVV'13 hield het doel schoon. In de 8e minuut een uitbal voor GHVV die werd ingegooid maar slecht maar ook MVV'27 deed er niet zo veel mee en de bal kwam bij Marco de Wilde die de bal over de keeper van MVV'27 en in het doel deponeerde. 0 - 1.

 

Even leek het of de thuisploeg de weg kwijt was, maar herstelde zich razendsnel en nam het heft in handen en drukte GHVV'13 met snelle aanvallen op eigen helft. In minuut 24 was daar dan ook de gelijkmaker. Een lange bal die verkeerd beoordeeld werd door de verdediging en de snelle Laurens van Rooyen profiteerde optimaal en legde de bal achter Erwin van Trigt: 1 - 1 . 

Direct na de aftrap pikte MVV'27 de bal weer snel op en leek op de 2 - 1 af te gaan, maar nu werd het een corner. Uitstel van executie, want de cornerbal kwam bij Michael Berrevoets die bijna in dezelfde minuut toch de 2 - 1 binnen tikte. 

GHVV'13 was het helemaal kwijt en MVV'27 kwam in minuutje 30 zelfs op 3 - 1 door Adam van Buuren. 

Met veel kunst en vliegwerk hield GHVV'13 het voor de rest schoon en kon de trainer zijn gerief zeggen.

 

Na de rust een ander GHVV'13 ..... veel feller op de bal en iets meer loopvermogen erbij met Mark van der Meijden. Dit leek te werken. De mouwen werden flink opgestroopt en MVV'27 werd vastgezet op eigen helft. Kansen kwamen er voor GHVV'13 maar het duurde nog tot aan minuut 66 voordat het vruchten afwierp. Het was Ken Luyendijk die GHVV'13 weer terug in de wedstrijd bracht. Met kleine speldenprikken probeerde MVV'27 nog voor gevaar te stichten maar het vuur was flink gedoofd. De klok tikte door en kwam al op 89 minuten te staan. Een aanval van MVV'27 werd overgenomen door GHVV'13 en Ken Luyendijk zag net nog op eigen helft dat Keeper Jari Boon te ver voor zijn doel stond en schoot van eigen helft op het doel. Jari Boon van MVV'27 probeerde nog wat hij kon maar kon ook niet voorkomen dat Ken Luyendijk een wereldgoal maakte: 3 - 3. Vlak voor tijd een laatste stuiptrekking van de thuisploeg maar Erwin van Trigt van GHVV'13 stond op zijn post. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Wim van Horssen voor de laatste keer. Over de gehele 90 minuten genomen een terechte 3 - 3 en winnaar was toch wel het publiek die een schitterende en sportieve wedstrijd heeft gezien.

 

Volgende week weer een uitwedstrijd , nu bij Leonidas om 15.00 uur