· 

Olympia krijgt het niet op de rit.

Olympia heeft in een teleurstellende uitwedstrijd de punten onverwacht aan laagvlieger Vlug en Vaardig gelaten. In de slotfase kreeg Olympia de deksel op zijn neus.

 

Foto: Mitchel Bodde legt aan voor schot.

 

Het ging eigenlijk al mis in de eerste minuten. Olympia was niet bij de les en werd met een overtreding op een doorbraak gelijk op zijn nummer gezet. Deze onscherpte sijpelde eigenlijk verdedigend de hele eerste helft door. Na de 2-3 voorsprong heeft Olympia eigenlijk de hele eerste helft een 1 punt achterstand goed moeten maken. Met een 7-7 ruststand was er nog niets verloren, maar de vele kansen moesten nu echt wel gaan vallen. Het geloof was er. Met dezelfde inzet, maar slimmere keuzes moet het goed kunnen komen.

 

Dat leek in de tweede helft met de 7-9 voorsprong niet aan dovenmansoren gericht. Ondanks de nog steeds moeizame wedstrijd waren er mogelijkheden om deze voorsprong uit te breiden, mits Olympia niet erg slordig werd. Ook zijn er over de gehele wedstrijd te veel passes in de handen van de tegenstander gegooid. Ook het nog steeds moeizame afronden zorgde er voor dat Olympia het toe liet dat het zichzelf uit de wedstrijd speelde. Het team viel uit elkaar en kreeg het niet meer op de rit. Bij een 9-10 voorsprong leek het nog goed te gaan komen, maar het werklustige Vlug en Vaardig rook zijn kansen tegen het niet best spelende Olympia. Met een afstandsschot en een losse veter in de laatste minuut moest Olympia de 10-10 en 10-11 incasseren. De goed leidende scheidsrechter R. van der Meijde uit Wormer floot grotendeels een prima wedstrijd.

 

Trainer/coach Lorenz Cafferata was in mineur. “Natuurlijk hadden hier de punten gepakt moeten worden”. Olympia heeft het over zichzelf af geroepen. De inzet was er, maar de slimme keuzes bleven te vaak uit. Het is zaak om in moeilijke fases positief te blijven en de oplossing te vinden met elkaar. Dit is een mooi leerpunt in ons proces. Nog niets verloren. Volgend weekend weer met frisse zin er tegen aan. En laten zien dat dit een incident was.

 

Olympia staat nu derde in de poule met 6 wedstrijden en 9 punten. Het is aan Olympia om weer snel de draad op te pakken. Dit mogen ze gaan doen in een thuiswedstrijd tegen directe concurrent T Capproen. Aanvang 16.00 uur.