GHVV in extra tijd langs VDL

 

Op sportpark Guldeland was het gesprek over Leonidas waar iedereen verbaast over sprak dat de KNVB al snel handelde. 
GHVV'13 en VDL gingen allebei voor de winst . Voor GHVV'13 om bovenin mee te draaien en voor VDL om de aansluiting te behouden . 
In de eerste 26 minuten was het VDL die de touwtjes in handen had. GHVV'13 kwam iedere keer een stap te laat om in de wedstrijd te komen. In de 13e minuut was het dan ook raak voor VDL. Een snelle omschakeling over rechts ...een voorzet bij de 2e paal en de bal belandde achter doelman Erwin van Trigt . Een terechte 0 - 1 op de borden. 
GHVV'13 probeerde het wel en sporadisch kwam het wel voor de goal van VDL maar de scherpte werd node gemist voor de goal. 
In de 26e minuut een strafschop voor VDL ( overtreding was er buiten ) .
De spelers van VDL nam zijn aanloop en schoot de bal prima in maar de katachtige reactie van Erwin van Trigt zorgde ervoor dat GHVV'13 in de wedstrijd bleef. 
Geen 0 - 2 maar wel 3 minute later de 1 - 1 op de borden . In een scrimmage voor het doel van VDL was de hardwerkende Brian van Dam er als de kippen bij om het leer achter de doelman van VDL te deponeren. 1 - 1. 
VDL bleef de 1e helft de meest compacte ploeg en vlak voor de rust was het dezelfde situatie als bij de 1e goal . De bal werd van rechts voorgegeven bij de 2e paal en daar stond de aanvaller van VDL vrij om de Maassluizenaren op 1 - 2 te zetten. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust  een keihard werkende thuisploeg die VDL op eigen helft hield. 
De 2e helft was Qua voetbal minder maar wel 2  ploegen die hard werkte. GHVV'13 de bovenliggende ploeg en VDL die loerde op de counter  en aan beide kanten waren het de keepers die hun doel schoon hielden . Tot de 84e minuut toen de ingevallen Marco de Wilde de back van VDL iets te snel af was en die de bal in de het strafschopgebied legde voor de aanstormende Ken Luyendijk die de bal achter de doelman van VDL  schoot. 2 - 2 
Opdat moment een verdiende stand en het leek er op dat dat ook de eindstand zou worden. 
De extra tijd tikte al weg en GHVV'13 trok nog 1 maal ten aanval . De altijd onvermoeibare Mark van der Meijden ( ingevallen na de rust ) trok naar binnen en met zijn linker lag hij de bal bij de 2e paal neer net randje zestien en daar stond Brian van Dam om zijn 2e van de middag te maken en GHVV'13 alsnog de 3 punten kon bijschrijven.
Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal . Een gestolen overwinning . ???? misschien wel maar eerlijk gezegd was VDL 2 klasse minder in de 2e helft en daar heeft GHVV'13 volledig van geprofiteerd.
Volgende week naar Schiedam tegen Kethel Spaland om 14.30 uur