· 

Olympia worstelt zich langs oranje Nassau

 Olympia worstelt zich door weer en wind naar winst

 

 Spijkenisse – Olympia heeft zich in zijn laatste veldwedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie naar winst geworsteld tegen Oranje Nassau uit Amstelveen. Zonder de bijna herstelde Andre van de Wacht en de i.v.m. werk afwezige Iwan van de wacht, maar met good old Jan Voogt is deze klus geklaard.

 

 Onder herfstachtige omstandigheden werd deze wedstrijd afgewerkt. Al snel was duidelijk dat Olympia beter was, maar Olympia worstelde zich maar niet los. Door klungeligheid en moeilijke keuzes deed Olympia zich heel erg te kort. Na de 1-1 in de derde minuut. Heeft het maar liefst tot minuut 17 geduurd voordat de 2-1 door korf werd gegooid. De inzet bleef, maar de scherpte was er nog niet. Gelukkig was 2-3 de enige achterstand. Olympia herstelde dit terecht naar een 4-3 ruststand.

 

 In de tweede helft moest het ondanks een gladde bal, regen en wind een heel stuk scherper. En gelukkig gebeurde dit ook. Het klunzige balverlies werd gereduceerd, waardoor Olympia meer balbezit hield en Oranje Nassau simpelweg minder kans gaf om te scoren. Zoals Johan Cruijf zei:’’ Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren”. Zo kwam het kwaliteitsverschil toch nog tot uiting. Via 5-3, 7-5 liep Olympia nog uit naar 9-5. Uiteindelijk werd deze herfstwedstrijd eenvoudig gewonnen. Bij 10-6 floot de doorweekte scheidsrechter dhr. Meijnster af.

 

Coach Lorenz Cafferata prees zijn ploeg voor het houden van geloof en inzet. Hierdoor kon de moeilijke eerste helft omgezet worden in een betere tweede helft. Na 60 minuten wind en regen zijn coach Lorenz Cafferata en zijn spelers wel klaar voor nu met het eerste deel van de veldcompetitie. Olympia mag zich klaar gaan maken voor de zaalcompetitie die start op 27 November. Daar staat Olympia een uitdagende klus te wachten in de derde klasse. Voor nu even een week rust.

 

 Olympia 2 heeft zijn terugwedstrijd tegen Vitesse 6 uit Barendrecht zich er beter vanaf gebracht. Alleen het had nog beter gekund. In de eerste helft raasde Vitesse over Olympia heen met zuivere schoten. Hier had Olympia wel wat meer tegenover kunnen stellen. De ruimtes werden wel erg makkelijk weg gegeven. Gelukkig besefte Olympia dat steeds meer. In de loop van de eerste helft herpakte Olympia zich. 

 

Na een ruststand van 5-14 werd de verdedigingsmuur opgetrokken en aangescherpt. Hier kwam Vitesse nog maar moeilijk onderuit. Aanvallen werden beter en langer op gezet. Helaas vielen de doelpunten niet, maar Olympia liet zich van een veel betere kant zijn. Hierdoor kon Vitesse nog maar 3 keer scoren. De arbiter van dienst floot af bij een eindstand van 6-17.