· 

Spark Marathon gaat door!!

Nadat er enige twijfel is ontstaan na de laatste persconferentie van 13 november is besloten de Spijkenisse Spark marathon op 28 november a.s. toch door te laten gaan Met inachtneming van alle coronaregels vanzelfsprekend. Publiek op de atletiekbaan is dit jaar niet toegestaan; start van de hele marathon is om 10:30 uur.

 

Langs het parcours kunnen de atleten overal aangemoedigd worden. Topatleten hebben zich tot nu toe op de hele marathon nog niet gemeld; snelste deelnemer op het ogenblik is Roy Vermeer uit Dordrecht; hij denkt dat hij 2:34:00 kan lopen. Op de halve marathon is er een deelnemer uit Casablanca, Dris Arif, hij kan 1:15:00 lopen. Maar of hij komt? Volgende snelle deelnemer op de halve is Luuk Schipper uit Amsterdam, hij loopt 1:15:30. Bij de dames op de marathon kan Petra Sloots van het organiserende Spark 3:10:00 lopen en Eline Cox uit Naarden zou 3:15:00 kunnen halen. Op de 5 en 10 km zijn geen favorieten te noemen; op deze afstanden nemen deelnemers meestal kort van tevoren het besluit om aan een wedstrijd deel te nemen.

 

Het totaal aantal inschrijvers ligt momenteel rond de 980 (totaal); de deelnemers komen uit 11 verschillende landen. Onze zuiderburen de Belgen scoren weer het hoogst met 57 deelnemers. Het goede doel dit jaar is Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Zie voor nadere informatie en het laatste nieuws www.avspark.nl Voorinschrijven is nog mogelijk tot 27 november a.s.; na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk