· 

De avonturen van Peter met Rockanje JO13

Verslag :  OVV JO13-3 – ROCKANJE JO13-1   ( 0-7 )  0-14 

 

Vandaag was het 3 weken geleden dat we weer ’t Svores gingen wat het dialect van ’t durp Svore ( Oostvoorne ) in de Zuud-ollandse gemeente Wesvore  (Westvorne ) en zijn directe omgeviege ( in elk geval Rockanje). ’t Is gin Ollands maar ’n Zeeuws dialect.

 

Het bleve toch rare kraaien aan de de zwarte laan want ’t Svores stamt af van het het Zeeuws dialect , en daarom maar goed dat er een durp grens is getrokken en wij gewoon het rekkanjese dilaect gebruiken en daarom zeggen Rekkanje noord tegen Rekkanje Zuud. Altijd een beladen durps  straijt waarbij er altijd de sterke immigratotie vanuut Rotterdam , en omdat’r op de reste van ,t eiland vedder gin Zeeuws gesproke oor , gaet ’t dialect flienk achteruut.

 

In de week dat er het weer bol stond van FC Corona  , en de Peppie en Kokkie show met hun volgende dwergen , ook wel de pinokio show met de lange neus  genoemd  , of gaan we het het gewoon de bus achteraan show noemen . Maar goed niet teveel politiek want iedereen weet waar het om gaat en was het het aan de wedstrijd secretaris om een aantal wedstrijden nog last minute te moeten cancellen , maar na ruim 16 jaar is het adressen bestand zo dusdanig dat het met minder dan 5 minuten geregeld is.

 

Dan de zaterdagochtend na de de regen op de vrijdag en de de eerste nachtvorst op het durp was het al vroeg de leider die wakker werd gemaakt door het thuis front Mitchel genoemd met pap je moet gaan bellen , pffff 06:43 uur want gaan we voetballen ten slotte was de 1e de JO12-1 die eruitlag , als snel gevolgd door de JO10-1 en de JO14-1 , dus was de verwachting dat de durps derby er ook wel een uit kon gaan want maar niks minder waar.

 

Naar de kraaie dus in  Svore oan de zjiè of te wel de derby der lage vurne , ook de  derby waar we wat hadden goed te maken na aantal weken met 2-0 aan het kortste end trokken , mar ja ginge het dur want de klei grund in Svore is altijd een risico , waar het in de hele omgeving werd afgelast met name de grasvelden ook op het rekkanjese durp , ging het op het Svore wel dur en dan nog op het hoofdveld ook.

 

Helaas was het de zuidland test die voor de Stofzuiger ( Milan ) roet in het eten gooide vandaag  , Stijn om hele andere reden afwezig was , en Dylian ook te kampen had met griep achtige kwalen , dus dan was Bart bereid mee te doen , om 0830 ook nog de afmelding van Thijs met wat verkoudheid klachten en dus was het Milan die via vader Remco graag wilde aansluiten en zodoende konden we toch met 2 wissels weg , wetende dat Dinant mogelijk een twijfelgeval kon zijn ivm met de teen  , maar Dinant komt zeker nog terug.

 

Na de training van afgelopen woensdag waar ik toch wel boos moest worden mbt de inzet gericht op sommige personen zeg ik nu het was niet voor niks want di bin k zo hroe-asop (daar ben ik erg trots op) want de inzet was er vandaag vanaf minuut 1 iets wat we als leiders en trainers ook hadden gevraagd vooraf.

 

Maar cadeautjes van de kraaie di mo i je boeantjes menie op te wie-e-ken lenn (daar moet je niet te vast op rekenen) nou die hadden we ook niet nodig want de wedstrijd was 43 seconde oud en daar was  de voorzet de voorzet van Milan en was het Dinant die zijn schoen met nog klein beetje zere teen onder de bal zette en de 0-1 op het scorebord wat uit stond schoot. Ja na 1 minuut dan ga je rekenen als leider want we kunnen als trainer ( sponsor ) en leider wel belofte doen  2 euro per doelpunt en 1 euro voor assist voor het potje einde seizoen , welke dan uiteindelijk ook nog verdubbeld wordt door de leider Peter , dat betekend na 1 minuut reeds 6 euro. Maar goed alles voor deze kanjers die ondanks alles wel als team fungeren. Direct was het de trainer van de kraaie die ging coatchen erre te berre kop over klaoten (hals over kop) met ook de zeer motiveerdende gebaren haal de duim uit de mond en ga voetballen , nou is het zo dat wij niet meer duimen en dus vol gas gingen geven en de 12e minuut  na al schoten van Sem , Mitchel en Joey het de geweldige dribbelaar Milan was die de 0-2 op het nog steeds uitstaande scorebord schoot  ( deze zou overgens ook niet meer aangaan vandaag want met google earth  kon het zomaar zo zijn dat er ineens voor komende jaren vastliggende beelden zouden komen in de Rekkanje Noort – Rekkanje Zuid derby. ( Potje 10 euro geen assist )

 

De 16e minuut was het de toornstra van het team Joey die de 0-3 binnen schoot  , hierna de 1e wissels Tim en Jurrian erin , en Dyran en Lev even op de bank. De 22e minuut daar ging het potje weer want 10 euro werd zo 14 euro wat dus de betekende de 0-4 , en de 2e van Milan op eigen kracht. Hierna de volgende wissels en waren het Mitchel en Dinant die veld inruimde voor de bank en Lev en Dyran weer de svorese wei in konden , hierna was het ineens prijspotje schieten  want het eindeseizoens  feestje moet een klapper worden en was het de de 2e van Joey met de assist van Milan , de 3e van Milan op eigen kracht met hulp van een kraai , en ook de 3e van toornstra Joey met de assist van Jurrian die de ruststand op 0-7 schoten en het potje van 14 euro naar 34 euro schoten.

 

De rust werd dan aangebroken waar we gelijk wat gingen omzetten en de ideeen van hoofd jeugd VTC Jasper Vermeer hingen uitproberen en Egbert van de laatste linie naar het middenveld dirigeerde , en ook terug gingen vaneen 3-4-3 systeem naar een 4-3-3 systeem , mede ook wat de ruststand anders doet vermoeden de omschakeling naar aanvallend systeem in de 1e helft toch ook wel veel ruimte aan de zijkanten gaf iets wat dus nog niet direct begrepen werd.

 

De 2e helft was nog geen 3 minuten oud en was het Sem die gewoon erg goed uithaalde maar de redding van de kraaie keeper voor de voeten van Mitchel bracht en hij nu weer even op de spits positie deed waar hij voor staat dan en de 0-8 binnen schoot , en ja dan hoop je dat de omzetting die je dan doet op advies van VTC Jasper Vermeer zich ook uitbetaald nou dat is dus zacht uitgedrukt want precies 4 minuten had de Mexicaanse tornado nodig om de stand naar 0-10 te helpen 1 op eigen kracht en 1 met de assist van Lev zodoende was het potje ineens van 34 euro naar 50 euro werd gebracht. Hieran weer wat wissels met de dribbelaar Milan en de Mexicaanse tornado aan de kant en Joey en Noud terug in de wei aan de zwarte laan.  En waar de Witte socrates Toornstra gebleven was was hij direct weer bij de voetbal les en was het de 44e minuut de assist van Joey op de dealtijd zeer hard werkende Lev  en de 0-11 , de 50 minuut eindelijk het gedurfde schot van Tim ( gewoon veel vaker doen Tim )  en de 0-12 en dat op de grond waar Marco zijn roots heeft dat geeft toch wel die extra kick toch. Dan ook de VTC wissel die ook gewoon zijn 3e binnen schoot en de 0-13 van zijn Mexicaanse voet liet spetteren en zodoende was het potje van 50 euro ineens 66 euro.

 

Hierna nog de 2 laatste wissels waardoor iedereen 10 minuten wissel had gestaan , met uitzondering van Sem die met grote klasse in de 1e helft aangaf wat last te hebben en dus wat langer wissel was , Bart de altijd gewillige voetballer om te helpen en Sem naar de kant , en was het slotakkoord voor Joey Toornstra die gewoon zijn 5e van de middag binnen schoot na de assist van Noud en de eindstand op 0-14 bracht en het potje op een uiteindelijk bedrag van 76 euro wat nu betekend dat er een pot bedrag staat van 112 euro voor het uitje einde seizoen. Mar goed uiteindelijk gaat het niet hierom want dat hebben we als leiders en trainers er graag voor over als we zien dat er met plezier en ook nog goed voetbal een hecht team staat , en dat staat er naar ons gevoel want de team building is geweldig.

 

Dan zijn er altijd een paar personen die je minder noemt zoals vandaag aanvoerder Dyran gewoon heel solide voetballend vandaag , dan ook de echt laatste man in het veld , eerder in de week nog aan huis gekluisterd en ook vertoevend in de zuidlandse test straat om een stokkie in de strot en hersenpan te krijgen maar gelukkig Negatief bleek te zijn , helaas konden we vandaag niet de keeperstruc wissel doen dus was het vandaag voor Jordy een dag van proberen mee te voetballen nog 2 pogingen wagend in de corner maar verder eigenlijk ongemerkt onzichtbaar , iets wat ook een klasse heeft want uiteindelijk sta je er wel voor die ene uitval die er mogelijk komt iets wat ook 60 minuten opperste concentratie vergt.

 

Dit was voor ons een mooie zaterdag , maar zoals direct gezegd na afloop aanstaande zaterdag zal het er weer 1 zijn met een hele andere dimensie en inzet tegen de koploper DVV’09 , welke voor ons niet onbekend is en eerder in het seizoen verloren werd met 1-2 , dus laten we met zijn alle volgende week weer  vanaf minuut 1 scherp zijn en dan weer voor elkaar vechten als vandaag.

 

Voor vandaag kan ik alleen maar zeggen grote klasse want winnen op het rekkanje noord gebied zijn en voelen als leider als 6 punten.

 

En zonder OVV tekort te doen want in deze fase op een heel veld zeg ik wel en dat is gemeend want in een verslag moet een geintje en een steekje kunnen , als team kunnen jullie trots zijn op jullie inzet en toch blijven gaan en nog beter het niet gaan lopen schoppen en praten dus daarop zeg ik als Rekkanje zud leider grote klasse , en met de inzet zoals jullie geven gaan ook voor jullie de punten een keer komen.

 

Verder bedanken wij de ouders voor het rijden en ook de Rekkanje Nord vrijwilligers voor de gastvrijheid. De broodjes ham waren geweldig !! 

 

Met sportieve groet een zeer tevreden leider die met trots kan zeggen de inzet was geweldig vandaag.