· 

Olympia speelt verdienstelijke tweede helft tegen titelfavoriet.

 

Tegen Conventus uit Zwijndrecht volgde de seizoensouverture voor Olympia 1 in de zaal derde klasse S. Of wordt dit de seizoensafsluiting. Wie zal het zeggen. Het kabinet heeft namelijk in zijn Coronabeleid besloten om per zondag 28/11 vanaf 17.00 uur o.a. het sporten te sluiten voor minimaal de komende drie weken. Het is goed om te lezen dat de KNKV in ieder geval pleit voor zo min mogelijk beperkingen in de sport, omdat zij samen met vele mensen ook zien dat sporten juist bijdraagt aan de oplossing van die ellendige Corona, maar goed laten we dit wedstrijdverslag schrijven alsof er nog een heel leuk zaalseizoen voor ons ligt. Gastheer Conventus zorgde in ieder geval zo goed als kon voor een leuk (kunstmatig) sfeertje. Met muziek en een leuke livestream had de wedstrijd toch nog een beetje jeu.   

Olympia acteert in zaal een niveau hoger als op het veld. Dat het zwaar wordt in deze pittige poule staat als een paal boven water. Hoe snel maakt Olympia zich het niveau eigen is de vraag. Olympia trad aan zonder de geblesseerde Ilona van de Wacht, maar gelukkig wel weer met de herstelde Andre van de Wacht. Ook Esmay van de Akker is erbij gehaald vanuit Olympia 2. Dit omdat o.a. Naomi van de Water stopt met korfbal vanwege een zwangerschap. 

Dat we erg moesten wennen aan de derde klasse. Was duidelijk zichtbaar tegen het voor de titel spelende favoriete Conventus. Olympia werd van het kastje naar de muur gestuurd in het eerste kwartier. Conventus kon frank en vrij en in een hoog tempo spelen. En met in onze aanval te snel en slecht genomen schoten speelde Olympia Conventus volledig in de kaart. Bij 10-3 en een broodnodige time out verder begon Olympia wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Bij een 11-5 ruststand was het zaak om de wedstrijd anders te benaderen.

Langzaam aan kon Olympia steeds meer en sneller aanvallen onderbreken van Conventus. Olympia verkoos ook het meer en geduldig kiezen van momenten i.p.v. te hoog baltempo en snel genomen kansen. En dat werkte. Sterker nog. Olympia wint de tweede helft. Olympia scoort mee. Om daarna zelfs het initiatief over te nemen qua scoren. Olympia scoort in de tweede helft 13x. Waar het sterke Conventus dit wederom 11x deed. Met een eindstand van 22-18 mag Olympia voor nu te vrede zijn. Een tweede helft waar op door gebouwd kan worden.

 

Normaliter hadden nu de wedstrijden gekomen waar er om de echte knikkers gespeeld had moeten worden voor Olympia. Helaas is het nu afwachten hoe nu verder. Een statement/update vanuit de KNKV zal volgen.

 

Olympia 2 mocht het ook nog een keer proberen, voordat de sport op slot gaat. In Maasdijk was het ervaren Dijkvogels 4 de tegenstander. In een doodse sfeer werd de wedstrijd afgewerkt. Binnen de lijnen was daar overigens niets van te merken. De sfeer was zelfs prikkelbaar hier en daar. Olympia speelde in de eerste helft verdienstelijk. Met eerst een ruimere achterstand van 9-4. Trok Olympia daarna helemaal bij naar een ruststand van 10-8. Kon Olympia deze stijgende lijn doorzetten.

 

Helaas lukte dit niet. Dijkvogels ging nog meer met scherp schieten. En Olympia kon daar te weinig tegenover zetten. Er werd uiteindelijk met 22-11 verloren.

 

Foto: Andre van de Wacht rondt af , terwijl Naomi van de Wacht en Esmay van den Akker toekijken.