· 

Peters Avonturen met Rockanje Jo-13

De week op weg naar een FC Corona winterstop, ook de week naar een week waar het een week was gericht op RIVM regels die toch echt bindend zijn , en dat verenigingen daar hun eigen ideeën aan vast hangen dat kan , maar dan nog is geen beleid in vrijwilligers geen beleid dat gast verenigingen dan maar bij 5 graden Celsius in de buitenlucht moeten omkleden iets wat dus onmenselijk is

 

Vandaag dus naar de vereniging Nieuwenhoorn, de club die op voorne putten wel op nummer 1 staat , ook de club die het nodig vind RIVM regels te verzwaren en complete accommodatie dus gesloten te zetten en leden zowel thuis als uit in de buitenlucht te laten omkleden omdat vrijwilligers schamel zijn, uiteraard willen wij daar volledig in meegaan maar alleen als het in kader van temperatuur en gezondheid gewaarborgd is , nu vonden wij dat dit dus niet gewaarborgd was en hadden op voorhand verzocht ons toch een kleedkamer ( alleen voor omkleden ) te voorzien.

 

Bij aankomst veel scheve gezichten , maar was het de man van dienst die zich volkomen kon vinden in de vraag en ook medewerking gaf zolang er niet gedoucht werd en de kleedkamer weer schoon werd achtergelaten , meneer van dienst super grote klasse.

 

Dan de wedstrijd wat een luxe volledig compleet en dus 4 wissels, alleen de man achter het brein stond vandaag aan de aansluiting van zijn project tot meer zonne-energie in Rockanje , waar het tot heden morgen onduidelijk was , was het toch Cynthia die met Joey alsnog aanwezig was.

 

Wat een puzzel dus 4 wissels en sorry als er wellicht 1 meer uit is geweest als de andere , ook ik was de draad even kwijt , maar dat brengt ook een wedstrijd met zich mee.

 

De 1e helft waaruit bleek dat we bovenliggende ploeg waren zonder Nieuwenhoorn te kort te doen.

De 1e serieuze kans was er voor Thijs met schot op de goal in de 3e minuut, en dan zeggen we ja kanjers het team krijgt smoel, we staan steeds beter op de positie, helaas was het de bal voor de keeper , de 8e minuut eigenijk een 100% kans voor Mitchel weer acterende op de spits positie maar net als Dessers ( sorry lev ) niet gelukkig was vandaag in de actie en via de paal naast schoot

 

Uiteindelijk na ook wat wissels want ieder verdient het om te voetballen, de vrije trap aan de linkerkant door Dyran ( voor hem een vervelende dag waarbij we niet uitwijken maar wel allemaal hem en familie steunen ) heel snel genomen , gewoon voetbal inzicht , Lev volledig vrij zettende en werkelijk met een heerlijke voetbeweging een schitterende lob over de volkomen kansloze keeper de 0-1 binnenschietend

 

Dit was ook de ruststand, waarbij we helaas om ons drinken op het veld moesten vragen, waarbij je zou verwachten dat thuis spelende partij dit dan ook zou faciliteren als ze het voor hun eigen ook halen echter was dit niet zo maar was het uiteindelijk op de vraag van de leider Mitchel die het ging halen in de bestuurskamer en zodoende de pauze langer duurde dan noodzakelijk in de kou.

 

De 2e helft een rommeliger beeld want dan blijkt dat met 4 wissels hoe moeilijk het wisselen is maar toch de 1e helft van de 2e helft nog steeds overheersend Rockanje zonder echt scorings mogelijkheden, en ja met 0-1 hou je een tegenstander dan in de wedstrijd en werden ze toch wel wat gevaarlijker , maar dan weet je en dat is niet voor her eerst dat we hem noemen in de afgelopen verslagen dat daar de keeper Jordy ook nog staat , steeds meer durvend op de 16 meter te keepend iets dat voor de verdedigers nu een weetje is terug kan altijd .

 

Rockanje herpakte zich weer met een Dinant en Sem op het middenveld, en ook een Tim achterin niet de plek die je ambieert Tim , en dat straal je helaas dan ook uit, terwijl wij op dat moment vinden dat het beste keus is , met mokken kom je er dan niet, juist dat extra stapje voetbal wat je wel hebt moet dan bovenkomen, zweetdruppels van fuck niet mijn plaats maar voldaan van het veld stappen en zeggen ik was er voor het team .

 

Uiteindelijk was het toch weer Rockanje wat de overmacht pakte en was het de 48e minuut de man die wilde gaan fietsen vandaag die bediend werd door Mitchel en de 0-2 van Dyliën was een feit

 

Dan weet je dat je zonder tegenstander te kort te doen je aan de veilige kant zit, en wordt het wisselen voor wisselen, met de pech dat de Mexicaanse wervelwind uitviel met een spier blessure, en het uiteindelijk het aandachtsgebied vanuit Rockanje kwam met het teken van Mark , kom op Joey actie, en die actie was er wel maar op dat teken en de 0-3 binnenschoot en dus in de 61e minuut definitief de 3 punten naar de onder Volt staande Rockanje schoot.

 

Uiteindelijk zijn de uitslagen nu zo dat er ineens een 1e plaats in het verschiet ligt met de wedstrijden die gespeeld zijn. Uiteindelijk gaan we nergens geen druk opleggen en gaan we volgende week zien waar het eindigt , vooralsnog zeg ik en ook namens wouter en mark; dat er een team staat in opbouw steeds meer voetballend vanuit de positie iets waar wij heel trots op zijn , en graag komende jaren met deze toppers op voortborduren .

 

Voor fase 2 hebben we laten zien wat we kunnen en toe in staat zijn , daarom zeg ik volgende week nog 1 voor de winterstop; tijdstip even nog onzeker voorlopig 12:00 uur.

 

Om het verslag af te sluiten vraag ik toch nog aandacht voor 3 belangrijke punten ;

 

1 de actie support casper ( zaal voetbal 6 januari 2022) iets waar we keihard aan werken met groep enthousiaste voetbal collega's en waar iedere euro echt keihard op de juiste plek terecht komt.

 

https://www.supportcasper-acties.nl/actie/vvrockanje?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=support-casper

 

2 De vrienden van Rockanje, een groep mensen die zich inzetten voor support sponsoring voor de club; iets waar we allemaal beter van worden.

 

https://www.vvrockanje.nl/eindelijk-live-de-vrienden-van-vv-rockanje

 

3. Dan ook nog een zeer mooi artikel, en dat is van Marlies Bleijenberg , de moeder van Kayden en Jazzley die een waanzinnig spannend boek heeft geschreven; het kerstcadeau voor onder de boom.

 

https://www.vvrockanje.nl/super-trots-zijn-kayden-en-jazzley-op-hun-moeder

 

Voor nu wil ik alle ouders en thuis blijvers vandaag weer bedanken want uiteindelijk zijn jullie een groot stuk aandeel in het team , waar wij zo trots op zijn.

 

En dan tot slot eigenlijk buiten het verslag speciale dank aan Thomas Roze die uiteindelijk het 5e liet voetballen door te komen fluiten; hopelijk door deze jeugd kanjer gaan er bij meer de kriebels komen en helpen we zo elke thuiswedstrijden aan scheidsrechters .