· 

Peters Avonturen met Rockanje Jo-13

Zaterdag 18 december  , het inhaal weekend en zoals het nu naar alle  verwachtingen laat  aanzien  ook wel het laatste wedstrijd  voorlopig want was het al 2 jaar de wedstrijd tegen FC Corona, in eind 2021 is  het de wedstrijd tegen  FC Omikron die  we nu weer moeten gaan winnen.

Maar goed  vooroplopend op voor onze kanjers een onverwacht weekend, moeten we ook naar de wedstrijd Peppie en Kokkie - FC van Dissel  gaan kijken , welke  om 19:00 uur gespeeld wordt onder leiding van scheidsrechter Boosterprik. Bij het ingaan  van dit verslag  een  uitslag die we allemaal al kunnen  verwachten  een overduidelijke LOCK DOWN  uitslag.

Maar dan de week naar  dan toch een wedstrijd waar we ineens dan toch een hele goede 2e fase kunnen afsluiten met  een kampioenschap, iets waaruit blijkt  dat deze groep  echt een hechte groep is  , maar goed  dat is  de leider  zelfe zonder zich veren in de reet te steken , want ieder seizoen is het zo dat we in het  team altijd de sfeer en gezelligheidver in krijgen, de uiteindelijke blessure tijd hebben in de 3e helft . Want collectief valt en staat met  gezelligheid, iets   wat nu allemaal lastiger  is  maar altijd  wel wat in mogelijk is. Voordat we  daar op terugkomen eerst weer  een week voorbereiding  want een wedstrijd zonder scheidsrechter dat gaat  niet  , maar met de hulp van neef Dyliën, is er ook een meer dan perfecte lichting in de JO17-1  , welke  ook grotendeels nog hun spelregel bewijs moeten gaan halen en dan treedt ik even in de rol wedstrijd secretaris, doe het nou  allemaal , want de boetes en schorsingen zijn echt niet leuk. Binnen de club  zijn er genoeg die jullie kunnen en willen helpen , en bij het ingaan van dit  verslag is Rockanje  100% niet spelregel bekwaam in de lettergroep JO17.

Het voor traject gevraagd  of er afmeldingen te verwachten waren , en dit op vrijdag nogmaals herhaald , en dan kan ik alleen maar zeggen  Thijs wat vreselijk balen , en hopelijk gaan de medicijnen echt aanslaan , want de dribbelaar kunnen we niet  missen,  waar ik wel wat meer  problemen mee heb is de late afmelding van Tim , dit had mijn inziens sneller gekund, nu was het gelukkig inhaal weekend  , en dan weet je dat er 2 super  kanjers  als ze  naast de pot pissen , veld 2 staan te  besproeien wonende onder de lampen van de drenkeling,en ook nog  eens voetbal dieren zijn dus graag meedoen, en ook meer dan welkom zijn op een heel veld Rik en Xavi voor  ons zijn jullie kanjers waar we op kunnen blind varen  , en uiteraard  is de back up lijst daarnaast  paraat.

Dan de zaterdagochtend wetende dat  alles afhankelijk was van nog een andere westrijd, was daar de urgentie call van Thirza , want was het dinant die in 13 steden , 12 sloten  had  gelopen  en een bal extra had ontvangen  op de plek  waar deze  net niet past , en daar een afmelding  en sterker nog een dubbel ziekenhuis  voor inruimde en dat dan ook nog  op zijn verjaardag, nou volgend seizoen  krijg  je die  3e bal hoor  Dinant maar dan 1 waar je mee kan voetballen  , en dan nog met handtekeningen ook. Maar toch  ik wist het niet  van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Ook voor het verslag  uit een speciale dank voor de club van 70 jarigen , welke  vandaag  de kantine  deden runnen en de andere voetbal zaken , maar ook  de 2 moeders van de JO13-1 bedankt voor hun hulp, Yvonne , Kitty en Peter de man die net de bladblazer de velden schoonhoud als 70 jarige en Sue en Sandra  in de hoop dat zij er ook nog staan met deze leeftijd , zonder jullie is er echt geen 3e helft.

Dan de wedstrijd tegen het WFB JO13-2 , geen onbekende  want in fase 1 kwamen we ze al tegen ook op het gras van veld 2 op de drenkeling en ook toen aan elkaar  gewaagd maar toen vergaten we te voetballen in de 1e helft en was het 1-3 met de rust , vandaag waren we wel bij de les en was het  toch  de 0-1 uit een corner welke  er nooit zo  in mag , en ja dan zeg ik kom op mannen dit is onnodig en ook zo zuur want we begonnen weer  zo scherp.

Maar even van de les , maar daarna weer terug was het toch weer  Rockanje wat de wedstrijd ging dirigeren en dan ook terecht op 1-1 kwam via  Rik met een sublieme  aktie in de 10e minuut , en terug waren we in de wedstrijd waarvan we op voorhand  wisten dat 2e plaats  maximale haalbare was , nadat de  uitslag van Vlotbrug was  binnen  gedruppeld.
3 minuten later was het Toornstra ( Joey ) die Dyliën in de scorings positie  kreeg , en dan is het wel vaak een zekerheidje en de 2-1 op het fictieve scorings bord, dit  zou ook de ruststand zijn.

In de rust de vraag gaan we voor de keeperstruc met de tekst " Jordy in de spits , Jordy  in de spits " was het Stijn  die zelf aangaf  te willen blijven voetballen  , dus Jordy gewoon tussen de palen en deklat.

De 2e helft een veel duidelijker minder dan de 1e helft  , we kwamen niet meer aan voetballen toe , en wellicht had dit dan te maken met wisselingen in het team , en dan weet je  dat het  risico erin zit van een 2-2 , en ja dan valt deze ook en dan baal je even , maar als  je dan terug blikt zeg je  " Hoe dan , Hoe dan " de forthnite kreet die zo vaak gehoord wordt , 4 acties voor  de goal  waarbij Jordy  3x  briliant,  1x de verdediging die  bal opruimd , en dan toch ongelukkig voor de voeten van WFB speler  en de 2-2 , en ja dan baal je , maar kijk je terug  in aanvang wedstrijd  zeg je  eigenlijk de terechte uitslag in een meer dan sportieve wedstrijd  onder leiding van Des Wermeester  die  wel even gewoon zijn 1e wedstrijd floot , nou Des top en graag vragen we je nog  een keer.

Maar eigenlijk  vergeet ik wel de meest belangrijke vandaag en dan zeg ik , de nieuwe  grensrechter is gevonden  , Tamara ik zeg alleen maar ongelooflijk stoer en zeker heel knap  want doe het maar even , als je  het nog nooit gedaan hebt,  ik zeg chapeau grote klasse en ongelooflijk bedankt.

De eindstand uiteindelijk 2-2 en wat blijkt dan dat we in fase 2 met 13 punten en dan ook nog  een doelsaldo van 25-5 op een meer dan onverwachte maar meer dan verdiende 2e plaats  geëindigd zijn , waarbij we ook in deze fase minste tegen doelpunten hebben tegen gekregen.   Na fase 1 zien we dus dat we als team groeien en ook dit laten zien , maar laten we wel waken dat dit in vervolg weer heel anders kan zijn.

Uiteindelijk  zoals intussen een vast iets , gaan we als team dan nog de 3e helft in , want ook zo helpen we ook de club in deze  tijd ,

En dan zitten we als leider en trainers separaat aan een heerlijke groene fles met schuimkraag, en als je dan ziet hoe deze toppers aan de grote tafel feest vieren of dat ze wel kampioen  geworden zijn , dan zeggen we kijk dat is teambuilding  en sport.

De kroketten en Frikadellen werden  vandaag verzorgd  door  de club van 70+ en Sue en Sandra waarvoor  dank  , maar ook Mark bedankt je bent een waanzinnige topper , als  sponsor maar zeker als persoon.

Tot slot kregen we gelukkig  het bericht dat er geen 3e bal bij Dinant was gevonden maar wel naar huis is gestuurd met een lijstje medicijnen en dus wel even hebben voorzien van het nodige leesplezier en hopen we dat je snel hersteld.

Net voor  de alles confronteerde persconferentie waarbij we allemaal wel zullen denken ja wat is nou waarheid zullen we allemaal daar onze  eigen interpretatie aan geven , maar goed  helaas moeten we melden dat we weer vastzitten aan een totale lockdown.

Dus wanneer voetballen we weer , ik weet het niet , ik hoop dat we 29 januari weer kunnen aanvangen met 3e fase maar ik weet het niet.

Uiteindelijk gaan we nu dus de wedstrijd tegen FC Omikron aan , en alleen met elkaar kunnen we dit overwinnen, door  te blijven handelen maar zeker positief  te blijven. Blijf in contact met elkaar  ook al kan dat  dan misschien niet fysiek.

Tot slot wil ik zeggen dat ik maar denk ook namens wouter en mark met trots kan zeggen en dat wij super trots zijn op deze  groep kanjers  voetballers , maar niet alleen groep voetballers maar zeker ook op de ouders  die  zich in deze 1e helft  voetbal weer wilde inzetten tot vervoer  , aanmoedigingen ( hoe lastig ook ) , hulp  in het  team dan wel 3e helft dan wel grensrechteren , maar ook de ouders thuis achter de app. ALLEMAAL WAANZINNIG BEDANKT  , EN HOPELIJK KUNNEN WE IN 2022 ZEGGEN , de wedstrijd tegen FC Omikron hebben we gewonnen en staan we weer met zijn allen  langs  de lijn.

Rest mij niks minder en dat  zeg ik namens mij als leider en verslaggever maar zeker  namens mijn gezin , want voetbal moet  je  als gezin  hebben, en die  steun heb ik door met de volle  200%  bezig te zijn met deze top groep te weten de JO13-1 .

Namens mij en gezin wens ik ieder toch allemaal fijne kerstdagen en goed uiteinde van 2021 en zeg ik blijf op elkaar letten , blijf gezond