· 

Peters Avonturen met Rockanje J013

Zaterdag 29 januari 2022


De Omikron variant , een variant die momenteel >70.000 besmettingen te weeg brengt , maar ook de variant die dus blijkbaar minder ziekenhuisopnames en zieken teweeg brengt , of is het juist dat Nederland het niet langer tolereert en de vrijheid terug wil en terrecht denk ik dan.

De vrijheid is dan ook enigzinds weer gegeven door de kermit en de kikker familie, en kon er na heel lang wachten, eindelijk weer echt gevoetbalt worden, en dan nog heb je te maken met de corona regels en ook nog de externe afspraken , door de middelbare scholen die de open dagen open zetten voor het vervolg van de basisschool. 

Zo ook deze week de afmelding van Dyliën die de corona te pakken had , Joey ziek maar wel negatieve test maar toch te zwak om te spelen  , Lev afwezig door een hele vervelende andere reden , en Thijs die zijn ideeën op het Jacob van  Liesveld  ging opdoen .

Gelukkig was onze JO14-1 vrij vandaag en daar is het gros dus nog JO13 , en waren Floris , Tygo en Bart bereidt om ons aan te vullen allemaal nog JO13 op leeftijd dus ook nog gewaarborgd . Bedankt mannen , en Rik bedankt voor de bemiddeling en vrijgave van je spelers.

De zaterdag dus een hele vroege want wekkertje  liep om 6 uur af , want vertrekken om 0745 naar de duunhaze , of tewel de grippeschieters voor de onbekende naar WFB in Ouddorp . WFB  geen onbekende want al 2x gehad dit seizoen , 2x in het thuis voordeel op de drenkeling, vandaag dus naar de overkanter van de zee , net onder de vuurtoren van goedereede en ouddorp.

En dan kunnen we eigenlijk alleen maar zeggen WFB de kopie van Rockanje , andere accomodatie uiteraard maar excact de zelfde gastvrijheid  en dus altijd de vereniging waar ik  graag heen gaat, Cor  als scheidsrechter daar hoop je dan op , maar de scheidsrechter vandaag prima en ook graag gezien , en ja toegegeven na afloop en terrecht toegesproken waarvoor nogmaals excuses.

De wedstrijd op veld 2 en dat mag ook gezegt worden een nieuwe grasmat zou  echt een welkome zijn , maar ook in de grasmat heeft de corona toegeslagen. Als gezegt reeds 2x WFB als tegenstander gehad en steeds gelijkwaardig met een 2-4 verlies , een 2-2 vandaag dan de 3e keer. De eerste helft waren we direct scherp en actief iets wat ook moet in de 3e klasse want alles gaat dan stapje sneller en directer , een foute pass terug kan in 4e klasse nog maar  in 3e klasse dus niet. Maar mannen zien jullie dat actiever trainen dus ook directe gevolgen heeft , en jullie ons soms als boeman bij trainingen zien maar wij dit ook doen om jullie de kans geven dan mee te doen in de 3e klasse.

De 1e helft overwicht voor Rockanje echter de eindpass te snel of te slordig te gehaast maar ook zeggende nul kansen weggegeven , met prima meedoen van Jordy als dan echte laatste man als keeper. De ruststand was dan ook 0-0.

In de kleedkamer moeten wij Wouter en Peter dan de rust bewaren en zeggen mannen bewaar je rust , blijf voetballen, de kansen komen maar bewaar je rust  , de 2e helft het zelfde speelbeeld maar ook weer de overwicht van Rockanje, en alles leek uit te lopen op een gelijkspel , totdat daar de vliegende Hollander, waarschijnlijk ook een welkome gast in de efteling  op een schitterende wijze uit de corner van Floris  zijn voorhoofd tegen de bal zette en snoeihard de 0-1 binnen kopte een waanzinnige goal van Noud, met uiteraard een briljante corner van Floris.

En wat we al zeiden diegene die  scoort is aan de winnende hand en gaat dan ook meer ruimte krijgen, en eigenlijk kwamen we geen moment meer in gevaar , waarbij de verdediging als een blok stond met  Dyran, Egbert, Bart , en Milan  klasse mannen, en ja  aangezien  Stijn niet  okselfris vandaag dan de mexicaanse tornado in de verdediging doorgaand tot aan kapotte knieën maar dat boeit niet , want 1 doel winnen , iets wat je ook op trainingen laat zien mexicaanse vriend , zonder de andere tekort te doen.  Dan het middenveld met de onvermoeibare Sem , Sem ook jij zonder klagen  en Dinant en Tim vandaag actief in hun spel precies zoals  verwacht , wel meegevende dat ik als trainer schrok van mijn uitspatting en een term over het veld gooide die  in het flakkeese een ongepaste is en daar ook terecht op werd aangesproken na afloop door de scheidsrechter en ook aangaf dat ik er zelf eigenlijk van schrok en normaal dit niet doet , maar de voetbal emotie over de 100 graden heen ging , en ook zeg Tim wees meer directer en durf eens een keer , 1 aktie teveel is vaker de verkeerde dan de goede.  De aanval met Mitchel in de spits beginnende en Tygo en Noud vanaf de zijkant was al snel aangepast met de wisseling Tygo  en Mitchel om de simpele reden een boom van verdediger dan ook een spits met meer body , en Mitchel zijn snelheid laten gebruiken aan de buitenkant..

Uiteindelijk was het de werkelijk ongrijpbare Noud vandaag die , door prima doorgaande Tygo  de afvallende bal van de keeper de wedstrijd definitief op slot schoot met zijn 2e en de 0-2 voor ons. We oonden hierdoor de kapotte knie van onze Mexicaan nog wat rust geven. En wonnen we de 1e wedstrijd in de 3e klasse terecht met 0-2.

De totaal score van het spaarpotje komt hiermee  op €223,= vanuit  Mark en Peter , iets waarmee we nog leuke doelen mee willen bereiken, een uitje, maar vooral  het  2 daagse internationale toernooi in Roosendaal waar we een waanzinnige seizoens afsluiter willen gaan neerzetten.

Volgend weekend tegen Hellevoetsluis welke vandaag 19-0 winnen van het altijd lastige Rockanje Noord  , of te wel de Zwarte kraaien.  Dus deze wedstrijd zal weer een hele andere gaan worden waarbij we gaan proberen ook deze wedstrijd weer naar goed einde te brengen.

Diegene die kampen met klachten beterschap  en Thijs hopelijk ben je wijzer geworden bij de opendag jacob van Liesveld en maak je de juiste  keuze naar middelbaar onderwijs.

Voor nu hoop ik op jullie  volledige inzet bij de training en gaan we met zijn allen proberen een ex 2e klasser het zo moeilijk mogelijk te maken  volgende week zaterdag.

Alle vaders en Moeders  jullie zijn welkom op onze mooie accomodatie de Drenkeling en ongeacht de uitslag zullen we met elkaar  de 3e helft doen , want al te lang hebben we niet met elkaar kunnen communiceren dus die schade halen we zaterdag in.

Goed weekend allen en blijf gezond.