· 

Verslag HVS Dames 1.

Zaal wedstrijd verslag dames 1 HVSpijkenisse zondag 30 Januari 2022.

 

Wedstrijd gegevens: 30-01-2022

 

35297 13:10 uur Groen-geel D8 – Spijkenisse D5

35322 13:50 uur Cartouche D11 – Spijkenisse D5

36437 15:10 uur Tempo’34 D1 – Spijkenisse D1

36447 15:50 uur Spijkenisse D1 - Voorne D1

 

Team gegevens:

 

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry (ziek)

Aanvoerder: Annika

Team:

1. Nicolette D5 en D1 vandaag

2. Esmee (speelt geen zaal)

3. Floor D5(ziek)

4. Reese D1 en D5 vandaag

5. Tessa D1 en D5 vandaag

6. Caitlin D5 en D1 vandaag

7. Melissa D5 (ziek)

8. Britt D1 (ziek)

9. Elise D5 (ziek)

10. Evelien D5 (ziek)

11. Naomi D1 en D5 vandaag

12. Lisanne D5 en D5 vandaag

13. Lily Elaine D1 en D5 vandaag

14. Isabeau D5 en D1 vandaag

15. Annika D1 en D5 vandaag

 

Topper van de week:

• Onze meiden hebben een pittig dagje voor de boeg. En degene die zich er vandaag helemaal top doorheen slaat en meerdere doelpunten op haar naam zet is onze topper Lily. Wat heb jij vandaag staan bikkelen meis!

 

Mutsie van de week:

• Naomi en Lily zitten elkaar vandaag bij beide titels op de hielen. Naomi jij stond ook op de nominatie op topper te worden vandaag en Lily ook hoog in de ranking voor de mutsie van de week. Naomi vergat namelijk haar sport BH en ik heb in mijn hockey carrière veel op het lijstje staan aan dingen die ik bij ouders heb opgehaald die vergeten waren (dingen of zelfs mensen) maar een BH van een ander had ik nog niet staan. Maar Lily vergat op haar beurt weer haar blauwe wedstrijd shirtje waardoor ze het hele team met hesjes opzadelde.... Maar goed Lily wint en Naomi verlies... net als de wedstrijden you win some... you lose some....

 

Topscorer:

• Lily en Tessa beide 5 doelpunten

• Naomi 4 doelpunten

• Annika 3 doelpunten

• Evelien 2 doelpunten

• Caitlin 1 doelpunt

 

Pechvogel(s) van de week:

• Een hoop gebeurd in de wedstrijden.... Annika krijgt een kaakstoot, Isabeau een kopstoot, Reese gaat overal vol voor en is en blijft een bikkel, Caitlin verliest haar piercing en Lily breekt haar vingers haast. Maar onze pechvogels zitten thuis in quarantaine af te wachten met hun telefoon tot er iemand een tussenstand of eindstand doorgeeft.... Sterkte en beterschap alle positievo’s hopelijk zijn we snel weer compleet

 

Kaarten klassement:

• Geen kaarten voor onze meiden.

 

Standen op dit moment:

• Beiden teams op de 3e plek!

 

Verslag:

Nou dat liep allemaal weer heel anders dan we hadden bedacht. Na de 1e 2 wedstrijden van dames 1 op 12 december mocht er niet meer getraind en gespeeld worden na 17 uur dus werden er nog wat tijden geregeld om te kunnen trainen voor 17 uur maar de zaalcompetitie lag stil helaas. Eveneens ging een week later alles weer op slot en gooide corona weer eens roet in het eten. 5 weken lang hebben onze meiden niet mogen spelen en niet kunnen trainen door de maatregelen. Maar wonder boven wonder konden we wel ons lang verwachtte trainingskamp in Valencia door zetten. Wat waren dat geweldige dagen wat hebben we genoten met elkaar en van elkaar. Trainen en een wedstrijd spelen tegen de regio selectie van Valencia U19. En dan ook nog even winnen na 4 dagen gezelligheid. Het was echt heel gaaf, once in a lifetime experience!! Maar goed even klaar met dromen....zondagavond na thuiskomst bleken de eerste al corona positief te zijn en was de verwachting als we gaan dan gaan we met zijn alle...

Op woensdag bleek de score 7 besmettingen te zijn en leken de andere 11 ( 9 spelers en 3 begeleiders) de dans te ontspringen.

 

Dinsdagavond was het goede nieuws gekomen dat onze meiden namelijk vandaag al weer competitie gingen spelen. Er was na de berichtgeving nog wat verwarring over zuid nederland en het woordje ‘Behalve” in de tekst maar uiteindelijk mogen we vandaag spelen!

Maar met 9 meiden was verdelen over 2 teams geen optie dus iedereen moest vandaag even ongetraind 4 wedstrijden bikkelen..... En dan ook nog zonder begeleiding van Harry want ook die is uitgeschakeld voor dit weekend.

 

De eerste 2 wedstrijden spelen we bij Cartouche en na een extra tripje voor een sport BH en een minuut of 20 file, omdat iedereen die niet hockeyt ook ineens besloten had weer te gaan winkelen in Leidschendam.... Waren onze meiden op tijd in de hockey dome. Geen ruimte om echt te kunnen bespreken en Nico heeft een alternatief wisselschema op papier gezet, daar gaan onze meiden mee aan de slag.

 

Onze meiden laten alle en ik herhaal echt alle routine los.... En dat resulteert in een bizar begin van de wedstrijd. Robin is vroeg opgestaan na zijn nachtdienst om onze meiden toch te begeleiden maar schrikt zich een hoedje. Binnen 30 seconden, terwijl onze meiden de afslag nemen, staan onze meiden niet 1-0 maar direct 2-0 achter... oeps.... Lekker scherp meiden. Maar laten we het erop houden dat het onze tactiek was, niet gelijk laten zien dat we te goed zijn dan denken ze dat we dames 1 zijn. Oh dat zijn we... en als we dat beseffen gaan we heerlijk hockeyen en is het Caitlin vanaf de links achter positie die de score opent en de aansluitingstreffer maakt. Dan zijn we helemaal los en komt de 2-2 van de stick van Annika, een doelpunt uit een strafcorner. Erop en erover en Tessa scoort de 2-3 Achterstand goed gemaakt en op naar de 3 punten. Iedereen is inmiddels ingespeeld want er waren meiden bij die al 2 jaar geen zaalcompetitie meer hadden gespeeld. Annika zet de 2-4 op het scorebord en ondanks het slechte begin gaan onze meiden deze pot wel pakken. Naomi scoort een strafbal en weet daarna weer welk gevoel scoren geeft. Daardoor pakt ze nog een velddoelpunt mee en staan onze meiden 2-6 voor. Wat zal Groen-geel balen na een super start. Doordat Lily haar blauwe shirt vergeten was spelen onze meiden met gele hesje aan en zien onze meiden er een beetje anders uit dan normaal maar niemand die daar moeite mee heeft. Het is gewoon zoals het is. Maar Groen-geel weet dat ze kunnen scoren en zoeken nog steeds naar doelpuntjes. Onze meiden zakken even in en daar weet de tegenstander de 3-6 uit te maken. Uiteindelijk eindigt deze wedstrijd in 4-6 winst voor onze meiden. De eerste 3 punten binnen voor dames 5.

 

Wedstrijd 2 wordt een pittigere dan de 1e, Groen-geel verloor met 1-9 van Cartouche dus onze meiden zullen scherper moeten zijn dan net om weerstand te bieden. Cartouche komt op voorsprong en hoewel het langer duurt dan tegen groen-geel komen onze meiden ook nu weer met 2-0 achter te staan. Annika vind de achterstand wel erg genoeg en maakt de 1-2 met een lekkere solo en een mooi doelpuntje in de hoek. En met haar vechtersmentaliteit zet lily de stand om in een gelijk spel. Maar aan cartouche kun je zien dat ze toch nog momenten hebben kunnen en mogen vinden om in de zaal te trainen de afgelopen tijd. Onze meiden missen deze trainingen en ook de tactische aanwijzingen waardoor we in deze wedstrijd onze meerdere moeten erkennen. Cartouche weet Nico nog 2x te passeren en onze meiden gaan er met 4-2 vanaf.

 

Daarna direct door naar ring pass voor de volgende 2 wedstrijden. De wedstrijden van d5 zijn uitgelopen en onze meiden hebben nog maar 20 minuten om te haasten en het is nog steeds druk op de weg. Haasten en rennen naar de hal van Ring pass waar Tempo’34 al staat te wachten. De klok is al gestart en hoe super lief en sportief is het dat deze meiden wachten totdat Nico is aangekleed. Maar waar is die 3e auto gebleven? Iedereen was al onderweg om te beginnen met een vliegende keep, maar als ik aankom staan er 4 meiden in het veld en dat is het. Geen ongeluk toch? Maar de meiden vertellen later dat er wel een ongeluk was met een paaltje maar gelukkig niet met hun auto.

 

Half court en met een speelster te weinig starten onze meiden tegen Tempo’34 en dat gaan boven verwachting goed. We weten de nul te houden en als we weer compleet zijn Maakt Naomi de 0-1 en duwt door waardoor we binnen 8 minuten door nog een doelpunt van haar op 0-2 staan. Onze meiden hebben de controle over de wedstrijd maar omdat de tijd al liep is het een kort potje. Lily neemt het voortouw en vecht zich langs de keeper van Tempo”34. Ze wordt even geplet en moet alles geven maar dat resulteert wel in 2 doelpunten. Dus dat is alle blauwe plekken meer dan waard. Met een fikse voorsprong geven onze meiden in de slotfase nog wel veel te veel weg. De 3 punten zijn voor onze meiden maar met een 3-4 einduitslag komt Tempo’34 nog heel dicht bij.

 

En dan de laatste wedstrijd van de dag. Een beladen tegenstander op het veld, Voorne. Die meiden stonden al vroeg Delft om te spelen maar hadden geen tegenstander. Dus fris en fruitig beginnen zij aan deze wedstrijd en onze meiden voelen allemaal wel ergens wat pijntjes. Maar iedereen zet door en het groepsgevoel is meer dan oke! Dappere strijders zijn we samen. Voorne begint lekker en krijgt een strafcorner. Daar is duidelijk veel op geoefend en de tip zit er dan ook geweldig in. Mooi doelpunt en weer door. Maar net als meerdere wedstrijden deze dag komen onze meiden weer met 0-2 achter te staan. Ook nu trekken we de wedstrijd weer naar ons toe en door een doelpunt van Tessa en een doelpunt van Lily, ja echt alweer Lily! Staan de 2 teams weer op gelijke hoogte. Onze meiden moeten helaas bekennen dat de benen wat zwaar worden en de aanpassing van speelsysteem niet voldoende biedt om Voorne de baas te zijn. Voorne weet nog 2 treffers te maken en met 2-4 verliezen onze meiden hier de 3 punten. Voorne pakt de koppositie en onze meiden hebben hun laatste wedstrijd voor dames 1 dit zaalseizoen gespeeld.

 

Dames 5 is een weekje vrij en mag daarna nog 2 zondagen competitie spelen voor onze meiden weer lekker naar buiten gaan.

 

Voor vandaag wens ik jullie beterschap of sterkte met de spierpijn, hopelijk tot dinsdag allemaal!

 

Jullie keep