· 

Knokkend Olympia onderuit tegen Conventus

Knokkend Olympia moet meerdere erkennen in Conventus

Na een lange lastige korfballoze periode mocht een gehavend Olympia weer aantreden in een thuiswedstrijd tegen topper in de kleine poule Conventus uit Zwijndrecht. De eerste ongeldig verklaarde competitiewedstrijd eindigde in een hoopvolle 22-18 verlies in Zwijndrecht. De oorspronkelijke poule 3H is in tweeën gedeeld. In twee poules van 4 ploegen wordt de strijd in 6 wedstrijden uit en thuis aangegaan. Om daarna nog te spelen op promotie en degradatie. Degradatiewedstrijden zal naar alle waarschijnlijk niet gaan gebeuren, omdat het plan van de KNKV is om de derde en vierde klasse samen te voegen per seizoen 2022/2023. 

Weer terug naar de wedstrijd. Met een afwezige Tanya van Buuren, Esmay van den Akker en Naomi van de Water die zwanger zijn en Andre van de Wacht als domper voor de wedstrijd last van zijn kuit kreeg (gelukkig wel kon starten) maakte dat het een zeer pittige wedstrijd ging worden. Geen verwachtingen, maar met volle kracht vooruit knokken en leren als team. En achteraf is dat meer dan gelukt. Met positieve krachten werd Conventus het vuur aan de schenen gelegd. O.a. door de strijdvaardige instelling van Karin de Zeeuw en Lottie Aalbregt. Met de vervangsters van Esmay en Naomi heeft OLympia ze het absoluut niet cadeau gegeven. Terwijl de eindstand van 8-19 anders doet vermoeden. In strijd ging het gelijk op, maar op effectiviteit is Conventus een stap verder. Maar met een 3-7 tussenstand een puike wedstrijdinstelling zou het zomaar zo kunnen zijn dat de ballen die in de eerste helft net niet vallen wel gaan vallen. En dan is het zomaar weer een spannende wedstrijd. Wat is vier doelpunten in een zaalwedstrijd.

Helaas startte Conventus scherp en waren wij dat nog niet in de tweede helft. Conventus nam direct afstand naar 4-10. Olympia herpakte zich en kon tot 8-14 het verschil gelijk houden. Waar Conventus nog over inhoudt en scherpte beschikte. Was rond de 50ste minuut de pijp duidelijk leeg bij het knokkende Olympia. Dat het eindelijk 8-19 werd geeft aan hoe goed vooral de mannen van Conventus kunnen afronden. Naar de wedstrijd gekeken was de overwinning natuurlijk terecht, maar wel wat geflatteerd vanuit Olympia oogpunt gezien. Hopelijk krijgt Olympia het volgende week tegen Sperwers scorend wel meer voor elkaar. En met dezelfde teaminstelling kan Olympia niet anders dan hoopvol zijn.

 

Volgende week wordt er om 17.15 uur in Rotterdam aangevangen.