· 

Peters Avonturen met Rockanje JO-13-1

Wedstrijd 2 in de 3e klasse en dan direct tegen een Hellevoetsluis JO13-1 , welke  uit de 2e klasse gedegradeerd  in fase 2 , in de 1e wedstrijd met 19-0 te sterk tegen OVV. In fase  2 hadden  we nog Hellevoetsluis JO13-4  , dus ergens  denken  we dan is  een indeling bij KNVB  nou  wel zo fair.

Maar oke  vele  zullen zeggen als ze uitslag zien Rockanje JO13-1  is weggespeeld  , nou in tegendeel Rockanje  JO13-1  is  strijdend ten onder gegaan  en op 10 minuten  in de 2e helft  na  gelijk waardig  , door  een perfecte communicatie en samenwerking  in het team.

Voor  dat we met verslag  beginnen eerst  een paar  andere zaken , waarbij ik als eerste  Chrissie Melsen  wil bedanken voor zijn tijd en aanwezigheid  om te komen fluiten voor  onze kanjers  , en mannen  dit  doet  hij  voor ons  , en kunnen we alleen maar zeggen  Chris  je  bent  een echte kanjer , oprecht  en neutraal  en bedankt  dat we je mogen  en kunnen benaderen.

 
Dan ook bedankt  aan een andere topper Des Wermeester  die  vandaag  geen wedstrijd  had , maar er vandaag  gewoon stond  als grensrechter als  speler  van de  JO17-1  , Des grote klasse je bent  een topper , ik zie  een mooie  vervolg  carrière in Jou en na al gefloten  te hebben  nu gevlagd, ergens hoop ik dat je meer voor ons team wil doen  , jou  voetbal inzicht kan ons team samen met Wouter zoveel  extra input geven  en ergens  hoop  ik dat tzt het trainers vak zou  willen  oppakken, voor vandaag  in ieder  geval waanzinnig bedankt.

Ook bedanken  wij Bart Vinke en Tygo Elferink voor het aanvullen vandaag, precies de  klasbakken die  dat extra  impuls  geven , klasse mannen en uiteraard  waar mogelijk hebben  we jullie  er graag  bij.

Dan ook nog even de drukste maar zeker de meest waardeerde en in mijn ogen  oprechtste speler  van het  team Dyran , vandaag  een jaartje  ouder en dus jarig  , super de traktatie na afloop dus bij deze  gefeliciteerd , maak er een mooie  dag  van.

Ook werden we verrast met de mededeling dat Tim per direct gestopt is , de reden  toch wel beetje onbekend , ik had  gehoopt  dat Tim even contact  had  gezocht met  de leider , en dan in ieder  geval vandaag  was gekomen  om het  zelf te zeggen , nu is het team geinformeerd door  de leider vooraf de wedstrijd. uiteraard hoop ik dat het  nog  gaat gebeuren  zodat  we het  ook kunnen  afsluiten, en ook de tenue spullen  dan retour  komen .

Dan de wedstrijd waar we vandaag dus  re maken hadden met afmeldingen  te weten  Dyliën  nog  de corona perikelen, en Lev met  de andere fysieke  problemen  , hopelijk  zijn  jullie  er snel weer bij , en sluiten jullie  snel weer aan.

De wedstrijd  tegen  Hellevoetsluis dus en uitgaande van hun 1e uitslag probeer  je daarop dan te anticiperen, en wat is  er dan fijner als een Noud  van Bommel in je team te hebben , voetbal inzicht  en altijd  heek duidelijk  , en woensdag  bij de training al aangaf trainer als we nou eens in een opstelling beginnen  met dichtbouwen van verdediging, laat ze ze er dan maar door  heen komen, en laten  wij  dan loeren op de spaarzame counters , een meer dan perfecte uitleg  en daar  werd natuurlijk  op  geanticipeerd, dus starten in een 4-4-2 , wat eigenlijk  een 4-2-3-1 opstelling was waarbij we eigenlijk net  2 valse extra's  verdedigers speelde.

En de uitslag zal zeggen  zo de leider heeft daar de pest over in , nou het tegendeel  is  waar , tot  aan de 19e minuut waren we zeker niet de mindere ik denk dat het een veld verhouding  van 45-55% was , dat we dan eigenlijk  door  een klote goal  op 0-1 komen is  dan balen, maar  dan moet ik een groot compliment geven waar normaal  de koppies gingen hangen  werden ze nu juist  oogepept , en ja  Hellevoetsluis werd niet  veel dominator, en kwamen ze er doorheen stond  de aanvoerder  en keeper Jordy er vandaag  , die  een best  drukke dag had .

De ruststand ging in met een verdienstelijke 0-1 , iets wat op voorhand niet verwacht was. , de 2e helft was het op de 1e 10 minuten na , waar we duidelijk de wedstrijd kwijt waren , maar er ook een speler naar ons inziens bij was aan Hellevoetsluis zijde die  tocht echt  wel aantal  teams hoger moet spelen  die  in rap tempo  de score  van 0-1 naar 0-4 tilde , en dan weet je dat het klaar is , en hoopt  dat bij onze toppers  de koppies  niet echt gaan hangen , nou en ik zeg het  met  enige  trots , verliezen is zwaar weekend verpest , maar verliezen  op  deze manier voelt als winnen en een team zien wat gevochten  heeft, wat dus uiteindelijk  resulteerde in de meer dan verdiende ere treffer.
Thijs met prima  aktie  , bal op Tygo , schot kans maar  verder breed liggend , op de vrijstaande Mitchel die  beheerst  de 1-4 binnenschoot.

Mannen ik kan jullie  allemaal bij naam noemen  maar  dat doen we nu niet , jullie  hebben als  collectief vandaag gevochten en voor elkaar  opgekomen en dus zeg ik een 1-4 is verlies  maar ik zie het  als een winst partij want als we het een ex 2e klasser zo moeilijk kunnen maken dan vind ik dat jullie  een waanzinnig compliment moeten krijgen , en ook de complimenten moeten krijgen  voor  jullie  meer dan goede inzet ook bij de trainingen, zet dit door en we zullen  einde seizoen zeggen  naar vele , Rockanje JO13-1 je hoort ze niet  , ze regelen het wel , en het is een team wat zeer close met elkaar  omgaat en plezier  en winnen maar ook verliezen als 1 zien.

Dan was het vandaag ook weer de meer dan beruchte 3e helft met  broodjes Frikadel en Kroket , iets wat we als leider  met plezier doen want al leider ben ik soms vel , maar ook zo dat teambuilding een hele belangrijke is  , iets wat  we  dan ook in een 3e helft proberen  te bewerkstelligen.

Waar vandaag Mark ( Volt Montage) eigenlijk heel druk was , een meer dan goede zaak natuurlijk, en eigenlijk  niet  kon komen , was het  wel mark die  wat tijd  vrijmaakte om toch even  een tussenstop op de drenkeling  te maken  , om de JO13-1 toppers toch even te kunnen zien. Helaas de agenda zo vol dat de 3e helft  er even niet inzat , maar die schade gaan we zeker nog inhalen want er staat nog genoeg  in de agenda met het  team , te beginnen met team uitje  in de voorjaarsvakantie, wat gaan we nog bekijken.

Tot slot  nog  2 dingen,  na afloop de complimenten van Mark , en misschien  nog  wel mooier de complimenten van de voor mij  geweldige topper en neutrale scheidsrechter  Chris  Melsen  die  aangaf een collectief team te zien wat per wedstrijd groeit.

Tot slot  bedankt aan alle  ouders, helaas heb ik niet teveel met  jullie  kunnen praten, maar soms lopen de weekenden zo , met Wouter en Mark de economie draaiende houden en dus even alleen voor  de groep, en sorry  maar de JO13-1  kanjers komen  dan 1e plaats , en de ouders  waar we echt niet zonder kunnen dan op de 2e plaats.

Volgende week een  weer zeer vroege wedstrijd , op het nog Westvoornese Rockanje Noord terrein
tegen de bekende JO13-2 , waar de namen wel bekend  zijn dus  de verassingen dan direct  herkend gaan worden. Hopelijk kunnen we dan weer volledig compleet zijn.

Tot slot  bedankt  aan de wasmoeders die  wekelijks zorgen voor  een schoon tenue  , toppers.

Tim je bent al genoemd, als team hopen we dat je in ieder geval nog tekst en uitleg komt geven , en wil je  het niet collectief neem dan contact op met  mij , want eerlijkheid en oprechtheid daar ben ik voor  , maar niks meer laten horen is  erger dan een wedstrijd verliezen.

De tussentijd  in de pot  is  iets  geslonken het  was €226,= en na vandaag €222,=.

Ik wens jullie  allemaal goed weekend, en voor lev , denk aan dessers en de 92e minuut, want de club aan de brienernoord is de club  op zuid