· 

Peters Avonturen met Rockanje JO-13


Zaterdag 12 februari: Westvoorne  derby OVV JO13-2- Rockanje JO13-1  ( 0-2 )  1-4
De derby tussen Rockanje Noord  en Rockanje Zuid , de derby die  we nu  nog  de Westvoorne derby kunnen noemen, maar we in 2023 gaan spreken over de Voorne aan Zee  derby , en ja dan spreken we nog over  de kraaien tegen de kauwen derby.

Deze zaterdag de 3e wedstrijd in de 3e klasse, en als leider zeg ik dan met trots , onze JO13-1 krijgt steeds meer voetballend inzicht, met voor  elkaar  willen knokken.

Voordat we verslag  beginnen, wil ik wel even beginnen  met de nummer 13 uit ons  team , al langdurig geblesseerd, en helaas zijn de vooruitzichten niet  heel  positief, want Onze Lev moet  helaas geopereerd gaan worden en zal de rest van het seizoen uitgeschakeld zijn , Lev gaat  er alles aan doen  om er in Juni bij de toernooien weer bij te zijn , maar Lev zorg eerst voor je zelf , wordt  eerst weer fit en op voorhand  namens het hele  team , heel veel sterkte bij de operatie, en hou  ons  beetje op de hoogte want ook geblesseerd blijf  je onderdeel van het  team.

Dan nu over naar  het  kraaien verslag  , waar we in de voorbereiding deze week , met te weinig dachten  te zijn , en dus  met  grote  dank Finn Riesmeijer , Sjors Boks en Rik Stravers uit  de JO12-1  bereid  vonden deze zaterdag vroeg  uit de veren  te komen  , maar er na  woensdag  toch  veranderingen waren  en we dan toch  compleet  waren , en afzeggen van de leenkrachten dan iets is wat ik niet  doe  , en dus  als  leider de kraaien derby kon starten met  4 wissels.

Een puzzel, en ja  helaas  geeft  dat wat storing op de lijn , want dan kom je meer in de wissel dan welkom , maar ieder moet  dan kunnen  voetballen.
Als trainer/leider ga je  dan toch  voor de opstelling waar  de inzet  er deze week was van  vele  , maar  ook spelers probeert te triggeren door ze reserve te zetten om ze te laten inzien  dat trainen  een essentieel onderdeel is van de wedstrijd op zaterdag, en ook noodzakelijk is met name de training van  de woensdag een zeer belangrijke is naar  de zaterdag wedstrijd  toe.

Vandaag  dus  op een zeer vroeg  tijdstip naar  de zwartelaan , de accommodatie van OVV  , de club  die  net  als  onze Drenkeling  een zeer snelle upgrade verdiend, maar net als  onze drenkeling beschikt  over de prima ontvangst. Ook bij OVV draait het veel al om de zelfde vrijwilligers die er vroeg staan voor jeugd om ze te kunnen laten voetballen.

Vannacht had  het best gevroren en was het  kunstgras veld bijna  de schaatsbaan van Peking , en ja  dan hebben  we we een Dinant  die zijn voetbal schoenen bij zijn vader  laat staan en dus  op zijn  nikes zonder noppen , de 90 minuten glijwedstrijd aangaat, iets wat dus  geen Olympisch record opleverde.

OVV JO13-2 dus in fase 2 nog  duidelijk  een team waar rekening mee werd gehouden  , ook de enige wedstrijd  die  bij ook toen op de kleigrond van veld 3 in de stromende regen  , met de leider op krukken met 2-0 verloren , dus  we hadden wel wat goed  te maken, en ja  ondanks het  verlies  van  vorige week tegen een Hellevoetsluis wat overduidelijk niet in onze klasse thuis hoort , maar de spirit er ook toen was , was de spirit  er vandaag  ook , in de opstelling 4-3-3 met hoge druk naar voren , het  Arne Slot  systeem , iets  wat conditioneel veel kracht vraagt maar  echt  goed  uitgevoerd werd .

Vanaf  minuut 1 was het Rockanje Zuid wat maar  1 doel had  de wil opleggen aan Rockanje Noord  , met zeer aanvallend  en hoog  druk zettend voetbal, een nieuwe  vorm, maar  zo  goed  opgepakt  ver van eigen goal  voetballend, wetende dat onderuit voetballen tegenwoordig een 100% zekerheidje is  met de uitstekende presterende Jordy in de goal, meevoetballend op de 11 of 16 meter.

Direct was het dus Zuid  wat de de ijspiste onder de Maasvlakte rook in bezit nam  en was het de 2e minuut  Finn die zijn slapers uit zijn ogen schoot, maar de doelvanger op Rockanje Noord het aluminium testte , 3e minuut  Dylien die het 1e laagje keepers handschoen er af schoot , 5e minuut Stijn die zijn laatste beetje  corona  moeheid ook eens testte maar ook de keeper op zijn weg vond die het schot  tot  corner kon verwerken, de corner  vanaf  de rechtse kant  , Mitchel achter de bal , vandaag zeer  actief aanwezig , een perfecte corner  die perfect  bij Rik kwam  , dan is het eigenlijk  een zekerheidje  , Rik schoot  de 1e kauw op het  scorebord  en de daarbij de 1e kraai van het scorebord 0-1.

Hierna werd het even wat onrustiger ook door  de wissels  en was het even de druk naar achteren , maar al snel was het  weer  de schakeling met  hoog druk naar voren  en was het de 14 minuut, en was het Sjors die  een prima  steekbal gaf  op de deze week terug gekeerde van Corona  gevelde Dylien , en voor de linkervoet en de 2e kraai werd van het scorebord geschoten  en de 2e kauw stond er dus op 0-2.  Met 0-2 gingen  we ook de kleedkamer in , waarvan  als  je hard van Reek roept deze vanzelf terug gaan praten. In de rust werd er nog gezocht om Dinant  aan de beruchte Peking ronde 39 te helpen , maar helaas dat olympische record zat er niet , waarschijnlijk was het  toch die ene schelp uit het  kraaien  oostvoornse meer die  de 39 te klein deed aanvoelen.

De 2e helft, en daar was dan toch  de zon de supporter van Rockanje Zuid, die  dacht weet je van  ijsbaan maken we er gewoon een Olympisch te bespelen voetbal veld van  , welke  ook met schoenen zonder noppen  te bespelen was.

De 2e helft en nu spelend  in de richting  van de Noordweg , 32e minuut en ik denk dat  daar wel de mooiste van de ochtend was , de pass van Dyliën, op Mitchel vandaag dus  in de spits  maar  ook vanaf  de flanken , en werkelijk op een briljante wijze bijna  uit  stand de bal  in de linker kruising draaiend en dus de 3e kraai van het scorebord schietend plaatsmakend voor de 0-3.

Tot aan de 48e minuut  werd het enigszins rommeliger maar bleven we wek hoge druk voetballen, en was het toch  Finn die ook de slaper uit zijn linker oog kwijt wilde en met  een sublieme steekbal  Dylien in positie bracht om de 4e kraai van  het scorebord te schieten en de 4e kauw erop te zetten 0-4.

Hierna bleek  toch  1 kauw  gevaccineerd te zijn met het  kraaien vaccin, en ja  dat kan dus  niet en en was het  een gevecht  tussen  de kraai met Pfizer en de kauw met  het Noord virus welke  de kauw eraf schoot  en de 1-4 eindstand in de Westvoorne derby op de borden schoot , en zo Rockanje  Zuid niet  meer als  terecht met de 3 punten terug kon naar  de drenkeling.

Dan missen we natuurlijk nog aantal namen , die er vandaag  ook gewoon  bij waren en ook door  hun inzet  hebben laten zien dat we groeiende zijn en ook gewoon een ander systeem kunnen voetballen, Dyran , Milan  , Joey , Thijs , en aanvoerder Noud  grote  klasse vandaag.  Maar de absolute uitblinker en dat zeg ik zonder  enig iemand te kort te doen  EGBERT wat een power wat een kracht en wat ben  jij vreselijk belangrijk  de laatste weken.

Dan hopen we dat Sem een mooi  en leuk weekend heeft en de wedstrijd gevolgd heeft  via de app.

Rest mij verder te melden  dat we wouter  op korte termijn weer hopen te zien  bij trainingen zijn stage is  bijna afgelopen op 25 feb.

En was het  vandaag  weer ouderwets belangrijk dat  de ouders  er bij waren  in de wellicht laatste westvoorne  derby op het kraaien durp. We gaan  ze  natuurlijk nog wel op de drenkeling tegen komen.

Voor  nu 3 weken niks , maar gaan we kijken of we in de komende  3 weken  een teams  activiteit kunnen gaan doen.

Voor  de penningmeesters Joey  en Mitchel  er staat nu €243,50 in de pot.