· 

GHVV'13 in matig duel langs HBSS.

Op Sportpark Guldeland stond zoals gewoonlijk een straffe wind van doel naar doel en dat is altijd lastig voetballen.

 

HBSS had de 1e helft de wind in de rug. Het was wel duidelijk wat HBSS wilde in de beginfase GHVV'13 direct vast zetten en een snelle goal maken. GHVV'1 had hier duidelijk moeite mee en kwam maar niet in hun ritme.

De snelle goal leek er te komen door Berkan Bayraktar maar die beroerde de bal eerst met zijn hand en werd de goal afgekeurd. Nadat GHVV'13 door een foutje achterin van HBSS via Brian van Dam de 1 - 0 had kunnen maken maar hij legde de bal breed maar die was te kort dus ging dat feest niet door. 

In de 14e minuut kwam dan toch de goal die HBSS wilde hebben een afgeslagen aanval van GHVV'13 en direct een snelle counter over rechts . De voorzet en Marrucchen Zimmerman stond bij de 2e paal klaar om de bal achter Erwin van Trigt te schieten. 0 - 1 

Het had nog veel erger kunnen zijn maar Erwin van Trigt hield met een paar spectaculaire reddingen voor de rest van de 1e helft het doel schoon.

Ne ongeveer 35 minuten zakte de HBSS storm op GHVV'13 en kon de thuisploeg langzaam in de wedstrijd komen. De rust werd bereikt met een 0 - 1 stand . 

 

Na de rust was het precies andersom . Nu was het GHVV'13 die feller was en direct de tegenstander onder druk zette. Dat leverde kleine kansjes op maar het was niet goed genoeg om sluitpost Serhan Tenekecioglu te verrassen. De druk bleef maar de counters waren gevaarlijk dus GHVV'13 moest wel blijven opletten. 

In minuut 61 kwam er een corner voor GHVV'13 en uit die corner tikte Frank van Gelderen met zijn buitenkantje rechterschoen de bal achter de verbouwereerde Serhan. 1 - 1

Na de 1 - 1 probeerde HBSS het om er een tandje er op te gooien maar de accu was niet meer zo opgeladen dan in de 1e helft. Ze kregen wel kansen omdat er ruimte lag achterin omdat GHVV'13 meer wilde dan die 1 - 1. Erwin van Trigt was wederom zeer alert in zijn doel en met een paar katachtige reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Het leek op een gelijkspel uit te draaien maar in de 85e minuut kreeg Ken Luyendijk de bal via veel schuiven de bal op de zestien . Hij stapte iets naar rechts en schoof de bal beheerst langs de paal in het doel van HBSS. 2 - 1 . In  de resterende minuten kwamen er geen doelpunten meer bij en kon GHVV'13 3 punten bijschrijven aan hun totaal . 

 

Een belangrijke overwinning voor plek drie in de competitie die misschien wel recht geeft op P/D wedstrijden aan het aan van het seizoen. Volgende week speelt GHVV'13 bij Botlek om 14.30 uur  die het heel zwaar hebben . Als er maar geen onderschatting wordt bij GHVV'13