· 

Tafeltenniscompetitie

Woensdag 23 februari 2022:

 

Reguliere competitie.

Ttv De Sprint (Brielle) komt na degradatie uit de landelijke 3e divisie deze voorjaarscompetitie uit in de Hoofdklasse B van de NTTB afdeling West. Het vrienden- en gezelligheidsteam bestaat uit Wesley van der Hurk, Sacha Ykema, Demelsa Basie, Martin Lankair, Martijn Bekker en Dennis Blok. Keuze genoeg lijkt ons. De eerste thuiswedstrijd eindigde in een mooie, goede 8-2 overwinning op Salamanders 2, dat verzwakt aantrad. De winstpartijen kwamen van Dennis (3), Martin (3) en Wesley (2).

 

Ttv De Repelaer (Spijkenisse) komt uit in de reguliere 1e klasse E. Het team bestaat uit kopman Jakub Czarny, Marcel van der Sterre, Daniel Koppenol en Jeffrey Tempelman. Na de 3-7 uitnederlaag bij De Treffers R (Jakub 2, Daniel 1) volgde een thuisoverwinning op Docos 2: 7-3 (Jakub 3, Marcel 3 en Jeffrey 1). We zijn benieuwd hoe de mannen het er op dit niveau van af brengen.

 

Ttv De Beer, ttv Hellevoets Effect en ttv Bernisse'80 komen niet uit in de reguliere competitie.

 

Duocompetitie.

Ttv De Repelaer komt uit in de 1e klasse A. Rob Huizinga, Daniel Koppenol en Jakub Czarny zullen de wedstrijden voor het team spelen. In de eerste wedstrijd leed het team bij Docos Leiden een kleine nederlaag: 2-3. De Spijkenisser overwinningen kwamen op naam van Rob en Daniel. Zij wonnen beiden van Rezgar Mustafa. 

 

Ttv De Beer (Rozenburg) speelt in de 2e klasse B. Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom spelen al jarenlang samen in het 1e team. De eerste wedstrijd werd met 4-1 gewonnen van Smash (M) 2. Arnold bleef zonder nederlaag (2) en Edwin (1) won van Ron Wensveen, maar verloor van Juul Wensveen. Hij wist samen met Arnold ook het dubbelspel te winnen.

 

Zowel ttv De Sprint (Brielle) als ttv Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) komen uit in de 3e klasse B. De Sprint kan aantreden met Peter Theenaart, Pieter Heijndijk, Maarten van Loon of Harry Krommenhoek. Hellevoets Effect met Barry van Dijk, Arno en Joyce Ynzonides.

Ttv De Sprint verloor deze week met 1-4 de streekderby bij Hellevoets Effect. Peter Theenaart won als enige een wedstrijd. Hij versloeg met nipte cijfers Arno Ynzonides. Aan Hellevoetse kant kwamen de winstpunten van Barry (2), Arno (1) en het dubbelspel.

Ttv Hellevoets Effect (gedegradeerd uit de 2e klasse) was al toe aan de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Eerder versloeg het Tavenu 3 met 4-1 (Barry 2, Arno 1, dubbelspel) en verloor het na een mooie close-wedstrijd met 2-3 van Korendijk 1 (Barry en Arno wonnen beiden van Erik Eikenboom).

 

Ttv Bernisse'80 (Abbenbroek) komt met de spelers Gerard Nollen, Peter Koorneef en Daan de Jonge uit in de 4e klasse H. Het team kent een goede start met twee uitoverwinningen op OTTV 2 en Sorry 3. In Ouderkerk aan de IJssel werd het 1-4 (Peter 2, Gerard 1 en het dubbelspel), in Oud Beijerland 2-3 (Gerard 2 en Peter 1).