· 

GHVV'13 geeft niet thuis in Nissewaard derby.

Vooraf was de wedstrijd SC Botlek - GHVV'13 een mooi affiche en een mooie opstap naar een versteviging van de 3e plaats. Botlek immers zat nog niet lekker in hun vel. Maar ... het pakte allemaal anders uit .

 

De start was wel voor GHVV'13 maar echte kansen kregen de bezoekers niet. Botlek had zeker zijn huiswerk gedaan . Inzakken en compact spelen en op de counter gokken.

Doordat het tempo laag lag bij GHVV'13 kon Botlek zich lekker nestelen en kon makkelijk alles vastzetten en wachten op een foutje in de verdediging van GHVV'13. Dat kwam er ook. In minuut 10 was het dan ook bijna raak maar Erwin was nog op zijn post en tikte de bal over het doel. 

 

Dit had GHVV'13 wakker moeten schudden maar het sukkelde maar verder. In de 2e minuut was het dan wel raak. Balverlies op de rechterkant bij de zestien . De speler van Botlek liep de zestien in en schoot diagonaal op het doel . Erwin redde deze inzet nog wel maar bij de 2e paal stond nog een speler van Botlek zo vrij dat hij de hoek voor het kiezen had . 1 - 0. Twee minuten later was het Marco de Wilde die de verdediger van Botlek te snel af was en de enige kans van de 1e helft van GHVV'13 op de vuisten van de keeper van Botlek zag belanden. De rest va de 1e helft was er veel balbezit voor GHVV'13 maar het ging allemaal te langzaam . Er zat geen beweging in. 

 

In de 2e helft was de start weer voor GHVV'13 die het toch wel ging proberen maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Wel aan de andere kant in de 53e minuut in een snelle counter werd het 2 - 0 voor Botlek.

De malaise werd compleet  toen in de 66e minuut de lange bal weer gehanteerd werd door Botlek. De verdediger kopte de bal terug op de keeper en die kon de bal gewoon weg trappen maar maaide gewoon over de bal heen zodat de spits een makkie had om de nekslag te geven aan GHVV'13 .  3 - 0 

In de koppies van de mannen van GHVV'13 wilde ze wel maar de uitvoering bleef onder het normale niveau van GHVV'13. De mooiste goal kwam in de 73e minuut.  In een aanval van Botlek kwam de bal terecht op bijna de achterlijn maar ala van Basten schoot hij de bal achter doelman Erwin van Trigt. 4 - 0.

Nog 1 kans voor de bezoekers maar ook dit keer was Marco de Wilde niet scherp voor de goal.

 

Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter  voor het einde en mag GHVV'13 in de spiegel kijken wat ze verkeerd hebben gedaan.  Was het dan toch onderschatting .... we zullen het nooit te weten komen . Een totale off day voor de mannen van Rob Vuik . 

 

Volgende week thuis tegen DVO'32 die sinds de oudgedienden weer terug zijn weer goed aan de weg timmeren en staan nu 3e en GHVV'13 4e . Een nederlaag kan je ver weg doen zakken. Laten we hopen van niet en is dit een eenmalige uitglijder op deze manier.

 

Verslag: René Reek (GHVV'13)

Foto's: Jack Holten (tijdens coronatijd)