· 

ttv De Sprint wint van ttv De Treffers Melissant.

Met Sacha Ykema deze voorjaarscompetitie weer eens in de gelederen, heeft tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle donderdagavond de Hoofdklasse B competitiewedstrijd tegen De Treffers Melissant met 7-3 gewonnen. Sacha werd in Melissant vergezeld door Wesley van der Hurk en Demelsa Basie. 

 

De Treffers Melissant trad in eigen huis verzwakt aan. Het team kwam door omstandigheden maar met 2 in plaats van 3 spelers achter de wedstrijdtafel: Jeroen Hendriks en Arthur Dukker. Daardoor stond ttv De Sprint voordat er een bal geslagen was al met 3-0 voor. 

 

Jeroen Hendriks opende tegen Wesley van der Hurk. Het werd direct een leuke, spannende ontmoeting. De herinnering zal voor Wesley minder zijn, want hij verzamelt deze voorjaarscompetitie wedstrijden waarin hij winst op het laatste moment uit handen geeft. Dit keer verloor hij met het kleinst mogelijke verschil in de beslissende vijfde game: 7-11, 3-11, 11-8, 11-7, 13-11 (3-2).

De sterke Arthur Dukker wist daarna Demelsa Basie ook een nederlaag toe te brengen. Toch enigszins verrassend. Arthur won met 6-11, 13-11, 11-8 en 13-11.

Het dubbelspel leverde de eerste overwinning op voor de Briellenaren. Demelsa Basie en Sacha Ykema speelden een goede wedstrijd en versloegen Jeroen Hendriks en Arthur Dukker met 9-11, 11-7, 11-8, 11-6.

 

In zijn tweede wedstrijd van de avond nam Wesley van der Hurk revanche op zichzelf door Arthur Dukker wél te verslaan. Opnieuw waren daar vijf games voor nodig, maar gelukkig viel de bal nu aan de goede kant van het netje: 5-11, 11-7, 11-4, 5-11, 11-2. 

Jeroen Hendriks wist daarna Sacha Ykema een redelijk eenvoudige nederlaag toe te brengen: 11-6, 7-11, 12-10, 11-5. Maar ook Sacha herstelde zich na een nederlaag door in zijn daaropvolgende wedstrijd Arthur Dukker wel te verslaan: 8-11, 11-5, 11-2, 11-7.

In de slotwedstrijd maakten Jeroen Hendriks en Demelsa Basie er een mooi gevecht van op het scherpst van de snede. Demelsa trok de wedstrijd met 8-11, 12-10, 11-9, 11-9 naar zich toe en bracht de eindstand op 7-3 in De Sprints voordeel.