· 

Voetbal en Oorlog

Na 3 weken zonder wedstrijden, maar met voldoende voetbalactiviteiten en een helaas terugkerende tegenstander FC Corona, met diverse afgelaste wedstrijden, diverse voetbalgebeurtenissen welke geen naam voetbal mogen hebben, maar vrijwilligers zo vreselijk belangrijk zijn en de beste stuurlui aan wal staan. Om het verslag te beginnen was het even zoeken maar dit gebeurde er 43 jaar geleden.

 

De dag dat 1 van de moeders van het team, maar veel belangrijker de stille kracht  van de familie van de verslaggever en dus vrouw van en moeder van 2 zeer gedreven voetbaltoppers, materiaalvrouw van de jeugd weer een streepje erbij kon zetten. Gefeliciteerd!!!

Die krantenkoppen zeggen genoeg hoe is het in vredesnaam dan mogelijk dat er nu 43 jaar later nog steeds onschuldige mensen doodgeschoten worden in een achterlijke oorlog in de Oekraïne. Daarom hoop ik ook dat deze krantekop snel plaats maakt voor de tekst Grotere vredeskans in Rusland en Oekraïne.

 

 

Dan nu echt naar de voetbalzaterdag, vandaag een achterlijk vroeg tijdstip om te voetballen: 08:30 uur in Nieuwenhoorn tegen de plaatselijke JO13-3. Geen onbekende voor ons daar de contacten met de begeleiding van hen al zeer lang een leidraad zijn tussen voetbal Nieuwenhoorn de grens genaamd N57 en de vereniging Rockanje  Ook wel de contacten tussen trainer Marco en trainer Peter, of wel de contacten tussen wedstrijdzaken Gitty en Wedstrijdzaken Peter. Heel vaak komen ook vriendschappelijke wedstrijden voort tussen beide verenigingen. 

Zo ook weer deze week de corona perikelen, van 08:30 uur --> 10:00 uur --> 08:30 uur, uitstellen naar mogelijk door de weeks, mogelijkheden bekijkend om op de Drenkeling te voetballen, het zoeken naar scheidsrechter een enerverende voorloop naar de wedstrijd.

 

Uiteindelijk toch 08:30 uur in Nieuwenhoorn en dan het verslag schrijvend als trainer/leider, maar vandaag in de uitwedstrijd ook nog bril op beginnend in de 0-0 stand als scheidsrechter bij de wedstrijd Nieuwenhoorn JO13-3- Rockanje JO13-1, wetende dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, met 2 afmeldingen  Thijs (i.v.m. verjaardag broertje) en de nog langdurig geblesseerde Lev (wel gelukkig op de terugweg aan het komen) en dus 1 wissel vandaag. Wouter in de dubbelrol als coach en grensrechter. We werden vandaag ingedeeld op het veld 4 welke bekend staat als het knollenveld.

 

 

De 1e helft waar we dus dachten met 11 te starten bleken het er 10 te zijn, want 12 steden 13 ongelukken (bekend binnen het team) was nog in splinter operatie verwikkeld en was het dus de nummer 9 die aan het vlaggen was gezet die toch nog het veld in moest. Nou wisten we dat dit Nieuwenhoorn geen slechte tegenstander was en was het eigenlijk de eerste 18 minuten prima op buitenspel voetballen en waren we zelf ook nog 2x gevaarlijk. Hierna veranderde het spelbeeld ineens, we gaven te veel ruimte  en was het te danken aan de man van de wedstrijd dat de score niet verder uitliep naar een 2-0 ruststand.

 

 

In de rust toch wat omzettingen terug naar een 4-3-3 systeem althans dat was de bedoeling, maar bij het teruglopen naar het veld was het toch het onsportieve wat boven kwam draaien bij Nieuwenhoorn en dat was toch wel erg jammer en resulteerde in hele andere start 2e helft. Want niks zo denigrerend als horen als we 6-0 winnen wordt er getrakteerd en als we 7-0 winnen nog meer traktatie. Nou dit komt dus bij de tegenstander over als we moeten ze slopen.

 

 

Dus 2e helft niet in 4-3-3 systeem maar een 8-1-1 systeem. Nou kom er dan maar doorheen met de verdedigers die wij hebben. En dan ook nog de leider als scheidsrechter (die heel neutraal was) uiteindelijk lukte het nog 1 keer, en was het verder de al eerder genoemde Jordy die een verdere sta in de weg was . Verder toch complimenten aan het team want ondanks dat het een anti-voetbal wedstrijd was zijn we toch  blijven voetballen en misschien nog te lief geweest. Het werd uiteindelijk 3-0.

 

 

En ja Nieuwenhoorn is een betere ploeg op dit moment maar voor een volgende keer hopen we wel dat bestuur/jeugdafdeling het wel gaat lukken een scheidsrechter te regelen. Voor nu ga ik zeggen bedankt aan alle ouders die toch weer aanwezig waren en aan het team dat ondanks het feit dat het geen leuke wedstrijd was, toch is blijven voetballen.

 

De leiding van Nieuwenhoorn toch bedankt en hopelijk dat er bij volgende thuiswedstrijden van jullie wel geregeld wordt dat er scheidsrechters staan.

 

 

Volgende week spelen we weer thuis en dan om 10:15 uur.

 

Daarom als slot  het volgende:

 

Elke dag is er 1

Elke dag is uniek

De 1 is een put.

De andere is een piek

 

Gun elke  dag

Zijn eigen gezicht

De ene is open

De andere is dicht

 

De een is perfect

En de andere van slag

Je maakt van een put

Nooit een plek van 'n dag

 

En wat wil ik daar mee zeggen. Winnen en verliezen op het voetbalveld. Er zijn momenteel veel grotere verliezers in de wereld dus laten we hopen dat de wereld weer snel normaal wordt. Tot volgende week en dan is er weer de 3e helft. 

 

Dan nog wat randzaken. De voetbalpot is iets gezakt van €133,= naar €130,= . Verder wordt voor de komende activiteiten hulp gezocht:

* Schoolvoetbal 23 en 30 mrt ,

* Koningsspelen 20 april.

Voor het Ouder/Kind-toermooi is het aantal aanmeldingen nog onder de verwachtingen. Meld u aan!

 

Allemaal  een heel goed weekend.

Op naar volgende voetbal weekend.

 

 

Peter Naaktgeboren.