· 

Voetbaluitslagen zaterdag 12 en dinsdag 15 maart 2022.

Zaterdag weer een vol voetbalprogramma.

 

In de Hoofdklasse A bewees vv Spijkenisse zichzelf een goede dienst door Achilles'29 in eigen huis met 2-0 te verslaan. Het team neemt afstand van de rechtstreekse degradatieplaats. Nu vasthouden, mannen!

 

In de 1e klasse B blijft vv Nieuwenhoorn op kampioenskoers. Het versloeg hekkensluiter Neptunus-Schiebroek met 4-0. 

In diezelfde klasse blijft het voor vv Brielle moeilijk de punten bij te schrijven. Ook vandaag een nederlaag bij subtopper Oranje Wit: 1-2.

 

In de 2e klasse D is vv Hellevoetsluis de weg kwijt. Nadat het vorige week de koppositie aan DCV verspeelde door een ongelukkige nederlaag tegen Sparta, leed het vandaag opnieuw een nederlaag. Dit keer met 2-3 bij Binnenmaas. In diezelfde klasse een lichtpuntje voor vv Rozenburg dat haar 2e overwinning van dit seizoen boekte. Het team versloeg Alexandria'66 met 2-0, maar blijft wel op de laatste plaats staan. 

 

In de 3e klasse C had vv Zuidland de koppositie tijdelijk van VFC over kunnen nemen, maar Slands mannen leden een nederlaag bij de nummer 3 van de ranglijst HBSS: 1-3. SC Botlek boekte belangrijke winst op mede degradatiekandidaat vv Vierpolders (5-2), terwijl FC Vlotbrug na een makkelijk verkregen voorsprong, GHVV nog langszij zag komen en gelijk speelde (2-2).

 

In de 4e klasse H is vv Hekelingen echt van plan het kampioenschap binnen te slepen. Het versloeg deze week DRL met 6-0. Mede koploper Zinkwegse Boys geeft echter niet op en pakte ook de winst: 3-2 tegen NBSVV. In deze klasse een mooie 0-1 overwinning van SCO'63 op en bij Bolnes. SV Simonshaven kon niet verrassen bij WCR en verloor met 0-3. Daarmee moeten de mannen naar onder gaan kijken want de degradatiezone is nu weer inzicht. 

 

De 4e klasse I tenslotte telt vier regionale verenigingen. OHVV doet een derde poging na Coronatijd om het kampioenschap binnen te halen. Lang ging het aan de leiding, maar verloor de koppositie aan DVV'09.

Deze week won OHVV -net als vorige week- met ruime cijfers. Dit keer was het SNS dat met 6-0 om de oren kreeg. Of dit betekent dat OHVV weer op de rit staat, is de vraag. Volgende week gaan we dit zien wanneer de mannen naar Zwartewaal gaan voor de ontmoeting met de plaatselijke VV waar eerder dit seizoen met 3-1 van werd gewonnen. DVV'09 was bij vv Abbenbroek op bezoek en won daar met 0-6. De andere concurrent WFB won met 1-6 bij Flakkee.

Middenmoter vv Zwartewaal speelde zaterdag gelijk bij Herkingen'55. Het wisselvallige vv Rockanje verloor met 2-4 bij Stellendam.

 

De uitslagen van zaterdag 12 maart: 

 

Hoofdklasse A (sr 17)

Spijkenisse - Achilles '29 = 2 - 0

(verenigingswedstrijdverslag Spijkenisse)

 

1e klasse B (sr13)

Nieuwenhoorn - Neptunus-Schiebroek = 4 - 0 

Oranje Wit - Brielle = 2-1 

(verenigingswedstrijdverslag vv Brielle)

 

2e klasse D (sr13)

Rozenburg - Alexandria'66 = 2 - 0 

Binnenmaas - Hellevoetsluis = 3 - 2 

(verenigingsverslag Hellevoetsluis)

 

3e klasse C (sr13) 

Botlek - Vierpolders = 5 - 2

(SC Botlek vraagt om support)

(verenigingswedstrijdverslag vv Vierpolders)

 

Vlotbrug - GHVV'13 = 2 -2 

(wedstrijdverslag vanuit ziekbed GHVV'13 hier)

(wedstrijdverslag FC Vlotbrug hier) 

HBSS - Zuidland = 3-1 

 

4e klasse H (sr13)

Hekelingen - DRL = 6 - 0

WCR - Simonshaven = 3 - 0

Bolnes - SCO'63 = 0 - 1

 

4e klasse I (sr13) 

Abbenbroek - DVV'09 = 0 - 6

(slechte wedstrijd, mooie foto's huisfotograaf Ruud Vermeer)

(DVV'09 walst over vv Abbenbroek heen).

 

Herkingen '55 - Zwartewaal = 1 - 1

(wedstrijdverslag vv Zwartewaal) 

OHVV - SNS = 6 - 0

Stellendam - Rockanje = 4 - 2 

 

Programma voor a.s. dinsdag 15 maart:

 

1e klasse B (sr13) 

Brielle - Papendrecht (sr9) = 0-2

Oranje Wit - Nieuwenhoorn  (sr12) = 4-2

 

2e klasse D (sr13) 

Sparta - Rozenburg (sr9) = 3-1

 

3e klasse C (sr13)  

Botlek - OVV (sr9) = 3-1

GHVV '13 - DVO'32 (sr12) = 1-2

 

4e klasse I (sr13) 

Zwartewaal - Abbenbroek  (sr9)= 1-5