· 

vv Brielle verliest van Oranje Wit.

Na het teleurstellende verlies (3-1) tegen Heinenoord moest Brielle vandaag voor de overwinning gaan. Dit keer zonder Zepp Jacobs, Jordy Braber en ook zonder de langdurig uitgeschakelde Kevin van la Parra.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Dimitri Poortvliet, Marvin Godschalk, Candido Araujo da Conceicäo, Anthony Piqué, Luke Corver, Younes Hadiki, Guylain Gillet, Lex van Dommelen en Dean Bos.

Op de reservebank namen Joël Barreto, Vincent Eielts, Adam el Fazazi, Kevin van Heemst, Jesse van der Reiden plaats.

Niet inzetbaar: Rowan Barendrecht, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Kevin van la Parra, Mitchell Lieshout en Justin Tromp.

 

Brielle begint goed en heeft een licht overwicht. De eerste kans krijgt Dean Bos, die alleen voor de doelman zich verslikt in de bal en daardoor weet een Oranje Witter nog in te grijpen. Met een slim gegeven bal van Lex van Dommelen zet Guylain Gillet de bal voor en is het Dean Bos die de 0-1 op het scorebord schiet. Dean kopt vervolgens de bal uit een vrije trap van Marvin Godschalk net naast. In het laatste gedeelte van de eerste helft kantelt de wedstrijd wat meer in het voordeel van Oranje Wit. Zo keert Brielle doelman Nigel Keehnen met een knappe redding een hard schot. Na een pass van Bob Legierse schiet Dean Bos de bal in de handen van doelman van Vuuren van Oranje Wit. Een gevaarlijk indraaiende vrij trap van Younes Hadiki wordt moeizaam uitverdedigd.

Een flitsend uitgevoerde aanval van Oranje Wit, met veel kappen en draaien eindigt uiteindelijk met een schot tegen buitenkant paal. Hier komt Brielle goed weg! Een vrije trap van Younes Hadiki wordt voor het doel gekopt door Dimitri Poortvliet, maar helaas krijgt Dean Bos de bal verkeerd op zijn hoofd en gaat de bal over het doel. Rust 0-1.

 

Kort na rust repareert Oranje Wit de schade. Nadat Bob Legierse na een lange rush de bal ver op de helft van Oranje Wit de bal verliest, schakelt de ploeg uit Dordrecht snel om en moet Guylain Gillet ten koste van een vrije trap de aanval afstoppen. De vrije trap vanaf de achterlijn komt voor het doel van Brielle en daar staat geheel vrijgelaten centrale verdediger Tuur, die de 1-1 simpel in het doel kopt. Binnen vijf minuten weer een snel uitgevoerde counter van Oranje Wit, die de te veel voor de bal staande Briellenaren noodlottig wordt, want ook doelman Nigel Keehnen wordt gepasseerd (2-1).

Joël Barreto komt Bob Legierse vervangen. Oranje Wit krijgt in de tweede helft de betere kansen, omdat Brielle de gelijkmaker wil forceren, al zet Brielle de tegenstander steeds meer onder druk. Adam el Fazazi komt voor Lex van Dommelen in het veld. Younes Hadiki breekt uit maar wordt kort voor de doelman geblokkeerd. Geen strafschop helaas, maar wel een geblesseerde Younes. Jesse van der Reiden en Kevin van Heemst komen voor Candido Araujo da Conceicäo en Younes Hadiki binnen de lijnen. Een vrije trap van Luke Corver wordt door Marvin Godschalk over het doel gekopt.

Brielle moet in de laatste fase van de wedstrijd met tien man verder, als ook Guylain Gillet geblesseerd raakt en men opnieuw moet constateren dat er helaas geen punt(en) meer gepakt worden in Dordrecht.

 

Aanstaande dinsdag 15 maart staat de inhaalwedstrijd Brielle – Papendrecht op het programma, de wedstrijd begint om 20.15 uur op het Geuzenpark.