· 

Olympia trekt na dip winst alsnog over de streep

Na een positieve wedstrijd vorige week, was het deze week zaak om deze lijn door te zetten tegen Sperwers uit Rotterdam. En dan merk je dat iedere wedstrijd weer anders is. Andere omstandigheden waar je dan weer anders op moet reageren als team. Zo was er geen aanstekelijke wedstrijd van het tweede vooraf waar Olympia 1 op voort kon borduren.

 

De beleving moest dus dit keer meer vanuit een ieder zelf komen. Wat gelukkig wel aanwezig was, was een leuk gevulde tribune en reservebank. Zonder de geblesseerde Tanya van Buuren, maar met Eline van de Wacht als vervangster kon de wedstrijd beginnen.

 

Al snel werd duidelijk dat we te maken hadden met een makkelijk en veel schietend heren kwartet bij de tegenstanders.  Sterker nog alle tegendoelpunten kwamen van de heren van Sperwers vandaag. Het begin van de wedstrijd liep hetzelfde als vorige week . 0-1, 1-2 achter. Daarna ook nog 1-3 achter. Gelukkig kreeg Olympia vanaf dat moment meer vat op de Sperwers aanvallen door snellere onderscheppingen. Hierdoor kreeg de aanval meer tijd om de aanvalsmotor op toeren te laten komen. Bij 3-4 was er nog een achterstand, maar daarna leek Olympia de wedstrijd steeds meer in handen te krijgen. Olympia liep uit naar een 7-4 voorsprong. Met een time out werd geprobeerd nog een keer het gaspedaal in te drukken 9 minuten voor het rustsignaal, maar dat lukte niet helemaal. Sterker nog Sperwers kwam dichterbij met 7-6. Gelukkig kon Nienke Kros met een doorloper de ruststand met 8-6 nog wat gunstiger uit laten vallen.

Het verschil met vorige week was dat de inzet goed was, maar de goede flow van vorige week was niet bij iedereen aanwezig. Geen probleem. Dan is het zaak om als team op te staan en te kijken waar we sterke punten uit kunnen buiten.

 

In de tweede helft startte Olympia scherp en wist de voorsprong uit te breiden naar 10-6. Sperwers ging niet bij de pakken neer zitten, maar bleef volharden in hun spelletje. Helaas konden we als team niet genoeg druk zetten op de heren. Wat resulteerde in een Sperwers die er weer een spannende wedstrijd van maakte. Sterker nog ze namen het stokje met 11-13 over met nog 13 minuten op de klok. Mede door wat tactische en frisse wissels kon Olympia zich herstellen van zijn dipje. Een groot compliment hiervoor. Met strijd en hernieuwde beleving scoorde Olympia 5x op rij.  Een mooie run met een 16-13 overwinning als resultaat. Een mooie teamprestatie inclusief reservebank.

 

Volgende week volgt de inhaalwedstrijd tegen wederom Sperwers, maar dan in Rotterdam-Zuid. De wedstrijd vangt aan in sporthal de Sportmotor om 18.15 uur.