· 

TTV De Sprint aan de leiding in Hoofdklasse B Tafeltennis

Door een verwachte overwinning op hekkensluiter ATTC 1, is team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint samen met DHC 1 aan de leiding gekomen in de Hoofdklasse B van de afdeling West. TTV De Sprint won met 8-2, terwijl DHC 1 de pittige uitwedstrijd bij Gorkum 1 met 6-4 won. 

 

De Sprint kwam met Dennis Blok, Sacha Ykema (foto) en Martin Lankair in de eigen accommodatie aan de Rik in Brielle achter de wedstrijdtafel. 

 

Dennis Blok opende met een benauwde 3-2 overwinning op Etienne Kramer. Sacha Ykema zette vervolgens alle zeilen bij om de felicitaties van Hans Klaverwijden in ontvangst te mogen nemen: 3-1. Ook de derde enkelwedstrijd tussen Martin Lankair en Derrick Hesseling was spannend tot de laatste bal. Martin trok de wedstrijd wel mooi met 3-1 naar zich toe.

 

Het dubbel Dennis Blok/Sacha Ykema  bracht ttv De Sprint op een 4-0 voorsprong. Maar makkelijk ging het tegen Hans Klaverwijden/Derrick Hesseling opnieuw niet. Het werd een 3-1 overwinning met de gamestanden 15-13, 10-12, 12-10, 12-10. 

 

Sacha Ykema bracht vervolgens de 5-0 op het scorebord (3-0 winst op Etienne Kramer) voordat ATTC verdiend een tegenpunt scoorde. Dennis Blok verloor met 2-3 verloor van Derrick Hesseling. 

TTV De Sprint liep vervolgens door zeges van Martin Lankair (3-0 Hans Klaverwijden), Sacha Ykema (3-0 Derrick Hesseling) en opnieuw Martin Lankair (3-0 Etienne Kramer) uit naar een 8-1 voorsprong voordat Dennis Blok de laatste wedstrijd van de middag met 9-11 in de beslissende vijfde game van Hans Klaverwijden verloor.

 

Persoonlijke resultaten:

Sacha Ykema 3 uit 3

Martin Lankair 3 uit 3

Dennis Blok 1 uit 3

Hans Klaverwijden 1 uit 3

Derrick Hesseling 1 uit 3

Etienne Kramer 0 uit 3

 

Een grote overwinning van de Briellenaren op ATTC uit Alphen aan de Rijn. De score viel hoog uit, maar met een beetje meer geluk hadden de Alphenaren meer wedstrijden gewonnen. Het was soms krap aan. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd.

Volgende week volgt de uitwedstrijd bij De Salamanders 2 in Wateringen. Het belooft nog een spannende tweede competitiehelft te worden waarin Ttv De Sprint kansrijk is.

 

Stand:

DHC 1 5 - 33

De Sprint 1 5 - 33

Salamanders 2 5 - 24

Gorkum 1 4 - 23

De Treffers (M) 1 3 - 9

ATTC Evo-Repro 1 4 - 8