· 

Verslag Schoolvoetbal Groep 5-6

Een woensdag in maart 2022:

 

Ja de woensdag na 2 jaar FC Corona en geen schoolvoetbal, maar 23 maart 2023 , de woensdag dat alles losgelaten was en schoolvoetbal voor de groepen 5/6 weer kon plaatsvinden  en wat is  er dan mooier om het te kunnen spelen op sportpark Drenkeling de thuis basis van VV.ROCKANJE.

 

Te beginnen bij het voor traject de gehele organisatie geregeld te krijgen , online wedstrijden programma  maar zeker de vrijwilligers om de 1e dag tot een succes te maken.  Een massale inschrijving van klassen waar uit blijkt  dat het schoolvoetbal de afgelopen 2 jaar de wedstrijden verloor van FC Corona, en dus eindelijk weer mochten op een 23 maart 2022 , precies 2 jaar en 1 week geleden was het laatste toernooi wat gespeeld werd.  En waarschijnlijk is er dan het geluk dat de hoofd organisator  altijd geluk heeft met weersomstandigheden en toernooien.

 

Want het volledige terras werd tevoorschijn gehaald , en met ruim 19 graden waren de meeste terras tafels  steeds bezet , en ook op en rond het veld ruim ouders en supporters.

 

Met inschrijvingen van de Zeewinde , de Bosrand , CNS de nieuwe  Brug ( sorry bleek een mistake van Peter Naaktgeboren te zijn ) moest CNS de Nieuwe Weg zijn , wat gelukkig heel sportief werd opgenonen ) , het Overbos, de Brielse Veste en RKBS St Leonardusschool een waanzinnige aanmelding met 21 teams.

 

Op maandag 21 maart al begonnen met de voorbereidingen want de ervaring leert alles op de laatste ochtend  dat is vragen om problemen , dus waren de kleedkamers al in gereedheid gebracht , en zo was het dus woensdag ochtend en was het 0830 uur en was het nu echt de puntjes op de I zetten , en was het Kitty  die ruim op tijd de accommodatie kon openen  en was het Bas Tieleman vandaag ook trainer van  zeewinde team, die kwam helpen met gereed maken van de velden , waarvoor waanzinnig bedankt Bas , want alleen was dit niet gelukt.

 

Met het uitzetten van 3 velden op het kunstgras van Rockanje , dus alle wedstrijden vandaag op veld  1 , met de klanken  van muziek en de Peter Houtman van complex de drenkeling als speaker van complex VV.ROCKANJE begon het complex vol te lopen  , en was het daar even de paniek want de microfoon deed het niet , maar gelukkig was het Ben die de oplossing had , met wat nieuwe power  als batterijen en opgelost, gelukkig was ben ook nog  verder aanwezig komen we op terug.

 

Alle wedstrijden konden op tijd beginnen en ook was  intussen  de randzaken maar wel de belangrijkste waren gestationeerd , Ben en Yvonne achter de bar en Karel achter  de frituur , waarvoor natuurlijk dank , en voordat we dan echt naar de wedstrijden gaan nog 3 niet  te vergeten  want de EHBO ( waarbij  we de aandachtspunten zeker gaan proberen te verbeteren , nogmaals de excuses vanuit mij ) bedankt aan de oma van Tygo en Olivia , maar ook aan Anouk en Sandra want zonder jullie hulp was het stuk moeilijker geworden.

 

Zoals gezegd op tijd konden we beginnen met de wedstrijden en door programma strak te houden waarbij  konden we redelijk op schema blijven lopen en was het in begin behelpen met scheidsrechters maar werdt dit meer dan perfect opgelost, en was het en dat zeg ik met trots dat het  de kleindochter van Yvonne , dochter van Denise die  uit Hellevoetsluis kwam om te helpen; ongeloofelijk tof en bedankt ook was Thomas reeds actief en diverse ouders/leiders die hielpen dus zo kwamen we de eerste 2 uur door, waarna  er de extra hulp van Mitchel , Dyran , Dylien, Jordy ( allen JO13-1 spelers) en Thymo (JO14-1) ook kwamen om de zogenaamde scheidsrechters fluit  te hanteren , klasse mannen.

 

Alle wedstrijden verliepen zeer sportief waarbij de finale bij de jongens uiteindelijk een Onderonsje werd tussen de groepen uit Rockanje Noord  te weten CNS de Nieuwe Weg 1 - CNS de Nieuwe Weg 3 , welke  met als winnaar CNS de Nieuwe Weg 1 absoluut  de sterkste deze middag .

 

De finale in de meisjes poule  een absolute  topper tussen 2 groepen uit Rockanje Zuid te weten  de clash tussen de Zeewinde 2 - de Zeewinde  1 , waarbij de Zeewinde 1 met een last minute goal zich mag opmaken voor  een vervolg toernooi  in Nieuwenhoorn.  En dan toch even vanuit  vv Rockanje  opzicht veel nog  niet  voetballende meisjes  zien meedoen welke  we graag verwelkomen als nieuw lid , dus ook wel beetje PR voor de club en de aanmeldlink meegestuurd   https://www.vvrockanje.nl/aanmelden .

 

Om alle wedstrijden apart  te beschrijven is niet te  doen dus stuur ik de tournify link mee met alle uitslagen:  http://www.tournify.nl/live/groep5-6meiden

 

http://www.tournify.nl/live/groep5-6jongens

 

Tot slot  ook een dank van woord aan Bianca Rijkenbarg voor het maken van foto's , en ook bedankt aan bestuur VV.ROCKANJE  voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.  Maar een toernooi kan nooit gespeeld worden zonder teams dus grote klasse dat jullie er waren .

 

Vanuit mijn kant kan ik alleen maar zeggen dat het een top dag was , en uiteraard altijd verbeter punten , maar eigenlijk geen problemen of wanklank waargenomen dus  zeg ik dat een tevreden wedstrijd speaker zijn verslag afsluit en voor volgende week woensdag weer hoop op een schoolvoetbal dag zoals deze