· 

TTV De Sprint zet belangrijke stap richting het kampioenschap.

Met Martijn Bekker (foto) voor het eerst deze voorjaarscompetitie in de gelederen heeft team 1 van TTV De Sprint uit Brielle in Wateringen maandagavond een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap in de Hoofdklasse B en de daarbij behorende promotie naar de Landelijke 3e Divisie.

 

Met Martijn Bekker, Wesley van den Hurk en Sacha Ykema trad De Sprint in Wateringen aan tegen Salamanders 2. Voor de Westlanders kwamen Patrick Hansen, Marcel Vollebregt en Ivo van Middelkoop in actie. Na de 8-2 thuisoverwinning wisten de De Sprintmannen dit keer met een 9-1 zege op zak de thuisreis aan te gaan.

 

Wesley van den Hurk (nog altijd de vóór de corona clubkampioen) opende zoals gebruikelijk de wedstrijd en boekte een eenvoudige 3-0 zege op Patrick Hansen. Martijn Bekker wist na een goede wedstrijd de Briellenaren op een 2-0 voorsprong te zetten (3-1 tegen Marcel Vollebregts). Sacha Ykema had het vervolgens tegen Ivo van Middelkoop alleen in de eerste 2 games lastig, om daarna de zege eenvoudig naar zich toe te trekken: 3-1.

 

In het dubbel speelden Wesley en Martijn tegen Patrick en Marcel. Met het kleinst mogelijke verschil (10-12, 10-12, 9-11) trokken de Briellenaren de wedstrijd in drie games naar zich toe. Omdat Wesley zich verslikte in de Wateringse kopman Marcel (2-3 nederlaag), kwam er een tussenstand van 4-1 op het wedstrijdformulier. Dit gaf de Wateringse mannen moed. In de daaropvolgende wedstrijden beten ze enorm van zich af. Zowel Sacha (3-2 Patrick) als Martijn (3-2 Ivo) moesten tot het uiterste gaan om de winst te pakken. Ze slaagden daar wel in zodat na hun partijen de stand 6-1 toch op het scorebord kwam.

 

De Salamanders gaven nog niet op. Dat leidde er toe dat Sacha opnieuw alle zeilen moest bijzetten om in de 8e wedstrijd zijn ongeslagen status van deze avond te borgen door Marcel met 11-9, 11-9 en 12-10 te verslaan. Dat was het moment waarop Salamanders brak. Zowel Ivo (duidelijke 0-3 tegen Wesley) als Patrick (1-3 tegen Martijn) verloren de laatste wedstrijden van de avond, waarbij Patrick het dichtst bij de zege kwam.

 

Een grote, misschien wel geflatteerde overwinning van De Sprint. Maar dat mag de pret niet drukken, want hierdoor kunnen ze de aanval op de koppositie in de Hoofdklasse B door DHC (vrijdag naar hekkensluiter ATTC) weerstaan. Volgende week vrijdag volgt de gevaarlijke uitwedstrijd naar en bij Gorkum 1. 

 

Nog te spelen deze week:

Donderdag 31 maart De Treffers (M) 1 - Gorkum 1

Vrijdag 1 april ATTC Evo-Repro 1 - DHC 1

 

Stand:

1. De Sprint 1 6 - 42        

2. DHC 1 5 - 33

3. Salamanders 2 6 - 25

4. Gorkum 1 4 - 23          

5. De Treffers (M) 1 3 - 9

6. ATTC Evo-Repro 1 4 - 8

 

Foto's: Jack Holten.