· 

Olympia korfbalt met opgeheven hoofd zaalseizoen uit.

In theorie kon Olympia nog de play-offs halen om te spelen voor promotie naar de tweede klasse. Is dat realistisch? Eigenlijk niet, maar Olympia heeft zich wel knap in deze positie gespeeld door drie mooie overwinningen op rij. Olympia had alles in eigen hand. Als Triade gelijkspeelt of verliest bij Sperwers in hun late middagwedstrijd. Of wij stunten tegen Conventus en halen minimaal een gelijkspel. Dan is het behalen van de play offs een feit.

 

Scenario één was het meest realistisch, maar daarvan kregen we na een 10-11 ruststand en een uiteindelijk een 14-19 voor Triade al uitsluitsel. Dan maar stunten tegen de ongeslagen koploper Conventus.

 

Conventus uit Zwijndrecht, een ploeg die op (nu nog) derde klasse niveau laat zien te beschikken over een hoge spelintensiteit, fysieke kracht & eigenschappen en (vandaag) over veel schijven scorend. Een niveau waar wij als Olympia heen willen, maar waar wij nog een hoop werk voor moeten verzetten. Olympia had het zwaar. Moest alle zeilen bijzetten om het geen afdroogpartij te laten worden. Qua spel liet Olympia leuke dingen zien. Ook werd er echt  hard gewerkt, maar Conventus was gewoon een paar maten te groot. Dit liet zich in een 16-8 ruststand al zien. In de tweede helft niet een heel ander beeld. Conventus scoorde niet meer zo veel als in de eerste helft, maar haalde wel weer hun 25 plus doelpunten. Een met hoge inzet spelend Olympia berustte in hun 26-14 nederlaag. Geen schande tegen een betere ploeg.

 

Een berustende coach Lorenz Cafferata was vooral trots op de winstpunten die zijn behaald in het zaalseizoen in de derde klasse. Wedstrijden die hebben laten zien dat we de middenmoot en alles daaronder in de derde klasse goed kunnen bespelen. Dit moet een boost geven naar het veld toe. Daar wordt in de vierde klasse geacteerd. Volgend weekend volgt er al een oefenwedstrijd op het veld. Het doel daar is om de top 2 het vuur aan de schenen te leggen.

 

Op de foto Ilona van de Wacht  en Joey Ockeloen in de aanval op aangeven van Andre van de Wacht.