· 

Regionale tafeltennisteams op vrijdag 8 april voor de competitie in actie.

Tafeltennisvereniging De Sprint 1 heeft de lastige uitwedstrijd bij Gorkum 1 met 7-3 gewonnen. De wedstrijd in de Hoofdklasse B van de tafeltenniscompetitie werd gespeeld met Sacha Ykema, Martijn Bekker en Dennis Blok.

 

Grote man aan Brielse kant was Martijn Bekker (foto). Hij won zijn drie enkelwedstrijden en samen met Sacha Ykemna soeverein het dubbelspel.

Dennis Blok won twee wedstrijden (3-1 op Maarten Mans en 3-2 op Vincent de Gelder), terwijl Sacha Ykema enigszins achter bleef met eenmaal winst. Sacha won in de openingswedstrijd van Maarten Mans (3-1), maar verloor van Vincent de Gelder (nipt 0-3) en Adriaan van Vliet (2-3 met 8-11 in de beslissende game).

 

Door deze mooie zege blijven de Briellenaren aan de leiding van de Hoofdklasse B al liep concurrent DHC 1 één winstpunt in door de 8-2 overwinning op De Treffers M 1. Ttv De Sprint heeft alles in eigen hand en gaat nu met 3 winstpartijen voorsprong de laatste drie competitieronden in. Op 23 april volgt waarschijnlijk de alles beslissende thuiswedstrijd tegen DHC 1.

 

Foto: Jack Holten.


Winst en verlies voor Ttv De Repelaer in de voorjaarscompetitie tafeltennis.

 

In de 1e klasse A van de duocompetitie wist ttv De Repalaer 1 met 4-1 te winnen bij Taveri 1 in Ridderkerk. Kopman Jakub Czarny bleef opnieuw ongeslagen (2x winst) en won het dubbelspel met Rob Huizinga. Rob won van Sander Verschoor (3-1), maar verloor van Dennis Broers (1-3). Door deze zege behoudt De Repelaer de leiding en liep zelfs twee winstpunten uit op Dordrecht 2 dat afgelopen woensdag verrassend verloor van hekkensluiter TaLaNi 2 (2-3).

 

In de reguliere 1e klasse E leed De Repelaer 1 een grote nederlaag in de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat De Treffers 2. De Spijkenisser overwinningen kwamen op naam van Daniel Koppenol (3-1 op Shen Flanegin) en Marcel van der Sterre (3-2 op Hans van der Zwet). Jeffrey Tempelman kwam niet tot winst en er was ook een nederlaag in het dubbelspel (Daniel/Jeffrey tegen Cor Bakker/Hans van der Zwet: 1-3). Het was voor de Spijkenisser mannen een tactische keuze om kopman Jakub Czarny deze avond op te stellen bij het eerste duoteam. Een goede keuze bleek achteraf.


Ttv Hellevoets Effect 1 heeft in de 3e klasse B van de duocompetitie vrijdagavond geen goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Arno en Joyce Ynzonides verloren in Brielle met 1-4 van ttv De Sprint 3 dat speelde met Peter Theenaart en Pieter Heijndijk.

 

In de openingswedstrijd versloeg Arno Peter nog met klein verschil: 7-11, 14-12, 11-7, 12-10. Daarna gingen alle zeges naar de Briellenaren. Joyce verloor kansloos van Pieter (6-11, 5-11, 7-1. Joyce: "Ik sloeg werkelijk geen bal goed raak.") terwijl het dubbel met 10-12 in de 5e game naar ttv De Sprint ging: 11-6, 8-11, 7-11, 11-8, 10-12). In haar tweede enkelwedstrijd van de avond kon Joyce ook geen potten breken tegen Peter: 8-11, 6-11, 11-13, waarna Arno de slotwedstrijd na een mooi tafeltennisgevecht met 8-11 in de 5e game verloor van Pieter: 9-11, 9-11, 13-11, 11-5, 8-11.

 

Te weinig winstpunten voor HE 1 om het kampioenschap binnen te halen. Volgende week vrijdag 15 april zal duidelijk worden wie in deze klasse het kampioenschap voor zich op gaat eisen. Ttv De Sprint gaat dan op bezoek bij Ttv De Repelaer dat voor zijn laatste kans strijdt. De Spijkenisser mannen zouden zich een enorme dienst bewijzen door de Briellenaren ruim te verslaan. Zo niet dan gaat Ttv de Sprint er vermoedelijk met het kampioenschap er vandoor. Zij moeten daarna nog spelen tegen Korendijk 1 en Tavenu 3. Voldoende punten om het kampioenschap dan alsnog binnen te halen.

 

Hellevoets Effect heeft terecht geen recht meer op het kampioenschap. Maar hoe heeft de competitieleider het toe kunnen staan dat het speelschema zó is opgebouwd dat ttv De Sprint nu nog 3 wedstrijden voor de boeg heeft. Dat is ook voor ttv De Repelaer vervelend.

 

Stand en programma:

Hellevoets Eff 1 8 - 24

De Repelaer 3 7 - 22

Korendijk 1 6 - 13

De Sprint 1 5 - 15

Tavenu 3 6 - 6

 

Maandag 11 april: Korendijk 1-Tavenu 3

Vrijdag 15 april: De Repelaer 3-De Sprint 1

vrijdag 22 april: De Sprint 1-Korendijk 1

Maandag 25 april: Tavenu 3-De Sprint 1

 

Geen kampioenschap voor ttv Hellevoets Effect. Maar Barry, Arno en Joyce zullen daar niet lang om treuren. Ze hebben op dit niveau lekker gespeeld, konden leuk meedoen en tegenstand bieden en zouden het in de 2e klasse weer veel lastiger hebben.

 

Foto's: Ynzonides Mobiele Fotografie.


De uitslag van Ttv Bernisse'80 1 tegen Sorry 3 (4e klasse H duocompetitie) is nog niet bekend.