· 

Tafeltenniscompetitie nadert het einde.

De voorjaarscompetitie in het tafeltennis nadert het einde. Hoe doen onze regionale teams het?

 

In de reguliere competitie stevent De Sprint 1 (Brielle) op het kampioenschap in de Hoofdklasse B af. Ook al is het nog geen gelopen koers, het is zeer reëel er van uit te gaan dat het team al na 1 competitie de landelijke competitieplaats (3e divisie) herovert. Een 7-3 thuisoverwinning op concurrent DHC 1 is zaterdag 23 april voldoende. Anders volgen de punten wel de week erna tegen hekkensluiter ATTC 1. Het team van de Sprint roept alle leden en supporters op zaterdag 23 april om 14.00 uur bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Het belooft een mooi en spannend potje tafeltennis te worden.

 

De Sprint 2 komt uit in de 1e klasse B en is eveneens op weg naar het kampioenschap en zal de Hoofdklasseplek van team 1 vermoedelijk in de najaarscompetitie in gaan nemen. Na de ruime 8-2 overwinning op Papendrecht staat het team met nog 2 wedstrijden te gaan 6 winstpunten voor op concurrent Zoeterwoude 1. En laat dat team nu vrijdag 22 april naar De Rik 22b in Brielle komen voor de alles beslissende confrontatie. Aanvang van die "kampioens"wedstrijd is 20.00 uur.

 

De Sprint 3 speelt in de 1e klasse A en kan met nog 1 wedstrijd te gaan (Overschie 1) de degradatie niet meer ontlopen. Het team kwam in deze 1e klasse gewoonweg te kort. In het najaar proberen terug te keren vanuit de 2e klasse is het devies.

 

De Repelaer 1 speelt in de 1e klasse E. De Spijkenisser mannen draaien mede dankzij de sterke kopman Jakub Czarny (10 uit 12) in de middenmoot mee. De strijd om de 1e plaats laten ze over aan De Treffers R en VVV. Het is eveneens een zekerheidje dat de degradatie wordt ontlopen. Al is in theorie beiden (kampioen/degradant) nog mogelijk. 

 

Hellevoets Effect (Hellevoetsluis), De Beer (Rozenburg) en Bernisse'80 (Abbenbroek) komen niet meer met een team uit in de reguliere competitie.

Alle regionale verenigingen nemen deel aan de duocompetitie.

 

De Repelaer 1 komt uit in de 1e klasse A en strijdt met Dordrecht 2 voor het kampioenschap. En laat dat team nu woensdag 20 april in Spijkenisse te gast zijn. De Repelaer 1 heeft 3 winstpartijen voorsprong. Het team zou zichzelf een enorme dienst bewijzen door woensdag de overwinning te pakken zodat de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter TaLaNi 2 de puntjes op de i gezet kunnen worden. Een ruime overwinning (4-1 of 5-0) zou al het kampioenschap betekenen. Dus supporters zijn in Spijkenisse van harte welkom! Veel succes Jakub Czarny en Rob Huizinga!!!

 

De Repelaer 2 kan woensdagavond 20 april het kampioenschap in de 2e klasse C binnen halen. Concurrent Play Fair 2 komt in eigen huis op bezoek. Bij een Spijkenisser zege is het kampioenschap een feit. Een eitje is dat niet. De uitwedstrijd ging 25 februari met 2-3 verloren. 

 

De Beer 1 speelt in de 2e klasse B. Al vele jaren vertegenwoordigen Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom de kleine Rozenburgse tafeltennisvereniging in de competitie. Het kampioenschap gaat naar Taveba 2 (Barendrecht) maar plek 2 is voor De Beer 1 nog mogelijk.

 

De Sprint 1 komt uit in de 3e klasse B. Het verspeelde de afgelopen week de laatste kans op het kampioenschap door een 0-5 nederlaag tegen De Repelaer 3. Dat laatste team behaalde hiermede definitief het kampioenschap binnen. Onder andere ten koste van Hellevoets Effect 1 dat nu met 3 winstpunten achterstand op de 2e plaats is geëindigd mits De Sprint in de laatste 2 wedstrijden 9 winstpunten binnenhaalt (wat onwaarschijnlijk lijkt).

 

Bernisse'80 1 komt uit in de 4e klasse H en doet nog volop mee voor het kampioenschap. Het team hoort eigenlijk ook thuis in de 3e klasse, maar door de spelerswisselingen is het team "per ongeluk" in de 4e klasse terecht gekomen. Het is nog geen gelopen koers. De mannen moeten nog wel aan de bak voor een eventueel kampioenschap en herovering van het 3e klasserschap. Succes!