· 

Abbenbroek trekt aan het langste eind

Zaterdag 23 april, prachtig weer en gezellige opkomst van publiek.

Na wat opbeurende woorden van de voorzitter over Abbenbroek welke door de coronacrisis haar 90ste verjaardag niet heeft kunnen vieren, heeft Abbenbroek een felicitatie gekregen van de KNVB. Ere Lid Hans Brinkman neemt tijdens een officieel moment een mooi cadeau van dhr vd Meijden namens de  KNVB in ontvangst waarna de wedstrijd kan aanvangen.

 

Zwartewaal komt vroeg op een 1-0 voorsprong. Abbenbroek laat het er niet bij zitten en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Thomas Melching komt in de 16 en wordt neergehaald waarop een Penalty volgt. Niels schiet de penalty snoeihard binnen en tekent voor de 1-1. 

De 1-1 is een keerpunt voor Abbenbroek. Abbenbroek heeft veel balbezit. Randy de Macker geeft een goeie voorzet richting de 9 meter vanaf rechts. Walid Ahmed kopt en schrijf de 2-1 op zijn naam. 

Kort na de kopbal van Walid krijgt Oussama Nhari de bal op randje 16 en tikt rustig in de verre hoek de bal tussen de palen. Voor rust kan er vast nog eentje in bedenkt Niels Molendijk,  snoeihard geplaatst schiet Niels van een metertje of 30 á 35 de bal buiten het bereik van de keeper. 4-1 ruststand. 

 

Zwartewaal geeft zeker het duel niet op en gaat vrijwel direct de aanval opzoeken. Vroeg in de 2e helft scoort Zwartewaal de 4-2. Er is bloed en dat ruikt Zwartewaal. Zwartewaal heeft het in het begin van de 2e helft voor het zeggen en tekent door een klein foutje in de verdediging ook voor de 4-3. Het wordt nog een spannende strijd tussen deze twee ploegen. 

Dan een counter van Abbenbroek, Walid krijgt de bal, probeert om de keeper heen te gaan maar wordt neergehaald door de keeper. Zwartewaal moet helaas met 10 man verder. Desondanks wil Zwartewaal een gelijkspel uit het duel slepen en is gretig opzoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk is gelukkig Abbenbroek de gene die aan het langste eind trekt. 

 

De link naar de wedstrijdfoto's van Ruud Vermeer opent u hier