· 

Jim Doornbosch' droom aan diggelen.

Voor de vaste volgers van (Radio) Sport op Voorne Putten is bekend dat de Hellevoetse triathleet Jim Doornbos succesvol deelnemen aan de Ironman van Hawaii als belangrijkste doel had staan. Maar door corona werd het jaarlijkse evenement (WK Triathlon) twee keer uitgesteld.

 

Dit jaar zou het dan eindelijk doorgaan. Jim startte zijn specifieke voorbereidingen. Het verliep allemaal volgens plan totdat.... het noodlot toesloeg. Drie dagen voor de race kreeg Jim griep. Hij leverde toch zijn spullen in om van start te gaan. Maar al snel kwam Jim er achter dat opgeven dit keer wel een optie was. En verstandig, gezien zijn gezondheid die toch ook voorop staat. Het zal niemand verbazen dat Jim gefrustreerd achter bleef.

 

Jim: "Een rollercoaster van ruim twee jaar eindigt dan hier. Van meermaals wel naar Kona, niet naar Kona, alles boeken, alles cancelen tot uiteindelijk hier in St. George eindigen met griep 3 dagen voor de race. Toch maar gestart, hopend op een wonder. Direct na de start luchtwegproblemen en uit de race."

Jim vervolgt: "Dit WK -project was echt niet z’n tijd en energie waard. ‘t Heeft me meermaals tot een nieuw dieptepunt gebracht en een hoop geld gekost. Ik wil graag snel een punt achter dit verhaal zetten en verder gaan. Want ‘t spelletje is hartstikke leuk, maar op dit moment heb ik er vooral effe de tering over in (laten we eerlijk zijn 😑)."

Jim eindigt met: "Ik wil wel even vermelden dat ik diep respect heb voor vooral mijn vriendin, vader en trainer, die me altijd hebben geholpen waar ze konden. En voor de sponsoren en partners die me helpen m’n dromen (soms nachtmerries 🙄) waar te maken. In ‘t bijzonder @inspectaid die een hoop kansen bood op ‘t moment dat alles tegen zat. Iedereen bedankt 🙏🏻"

 

Sporten is leuk, maar soms ook hard. Dromen worden gemaakt en spatten uiteen. Een zware sport als triathlon is arbeidsintensief en duur. Daarom petje af voor elke triathleet. Petje af voor Jim. Hem rest nu niets anders dan het bekende uithuilen en opnieuw beginnen. Daarbij heeft hij weldegelijk moed en steun nodig. We wensen Jim dit ook toe. En voor wie Jim financieel wil steunen om volgend jaar opnieuw een poging te wagen, neem dan met hem contact op. Instagram: https://www.instagram.com/jim.doornbosch/   

 

Foto's: Jim Doornbosch privé.