· 

BV Voorne VU 16 nog steeds kampioenskandidaat.

Zaterdag 9 mei stond de laatste wedstrijd van de V16 van Voorne thuis tegen medekoploper DAS uit Delft op het programma. Ook Binnenland uit Barendrecht maakt nog kans op het kampioenschap, maar zij moeten nog 3 wedstrijden spelen. 

 

Het plan van Voorne was om vanaf de start met snelle aanvallen en een fanatieke verdediging het initiatief te nemen.  DAS begon echter sterker aan de wedstrijd en al snel keek Voorne tegen een 4-10 achterstand aan.  Na een time-out herpakten de Briellenaren zich en was de achterstand aan het einde van de eerste periode ingehaald 16-15. De tweede periode ging gelijk op, maar in de laatste minuut liep Voorne uit naar een 30-24 ruststand.

 

Voorne begon geconcentreerd aan de 2e helft en vergrootten de voorsprong. Het team van Das leek het op te geven, waardoor Voorne aan het eind van de 3e periode op een 50-30 voorsprong kwam. In de 4e periode werd het spel van Voorne wat slordiger, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 59-34.

 

Door deze overwinning is DAS afgehaakt voor het kampioenschap en is het nu afwachten wat concurrent Binnenland de komende weken doet. Hoe dan ook is het voor het team een leuk en leerzaam jaar geweest waarin de meiden individueel, maar ook als team zijn gegroeid naar een team dat meedoet voor het kampioenschap.