· 

Voorbeschouwing: v.v. Nieuwenhoorn – v.v. Scherpenzeel 18-06-2022

Voor vv Nieuwenhoorn staat er a.s. zaterdag een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen v.v.

Scherpenzeel op het programma. De mannen van Oscar Biesheuvel plaatsen zich met een goed resultaat voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse!

 

Na de overstap in 2014 vanuit het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal klom het vlaggenschip van v.v. Nieuwenhoorn vanuit de 4 e klasse gestaag richting de 1 e klasse. In het seizoen 2019/2020 was v.v. Nieuwenhoorn op weg naar het kampioenschap in de 2 e klasse, maar gooide de coronapandemie roet in het eten. Helaas geen kampioensfeest, maar uiteindelijk wel het bericht vanuit de KNVB verkregen dat we gepromoveerd waren naar de 1 e klasse.

 

Waar we vorig seizoen na 3 wedstrijden in vervroegde winterslaap gingen, konden we dit seizoen gelukkig weer ouderwets genieten van zaterdagen vol voetbal en gezelligheid.

 

In het eerste volledige seizoen als zaterdag 1e-klasser begon ons vlaggenschip misschien nog wat stroef, maar vanaf de 5 e wedstrijd werden er 8 wedstrijden op rij gewonnen. Dit resulteerde in een verrassende koppositie na de ( verlengde ) winterstop. Helaas werd het drukke programma met meerdere doordeweekse wedstrijden de ploeg teveel en zag het uiteindelijk v.v. Kloetinge verdiend kampioen worden in de 1e klasse B.

Op de laatste speeldag speelde v.v. Nieuwenhoorn zich met een 2-0 overwinning op SHO wel naar de 2e plek in de eindrangschikking wat resulteerde in het overslaan van de 1 e ronde van de nacompetitie.

 

Hierdoor staat a.s. zaterdag de eerste wedstrijd van de nacompetitie op de planning tegen v.v. Scherpenzeel, dat tevens de 1 e ronde heeft overgeslagen. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale die 25 juni 2022 op neutraal terrein gespeeld zal worden. De finale waar een plek in de hoofdklasse op het spel staat, het niveau waar de zondag afdeling in 2014 afscheid van nam en waar dus na 8 jaar weer kans op is. Een fantastische prestatie wat een compliment waard is voor de hele vereniging. Ook noemenswaardig dat dit gebeurt met een selectie die voor 90% bestaat uit spelers die in de jeugd ook al bij Nieuwenhoorn speelde, een hechte groep die er alles aan gaat doen om dit te behalen, maar ongeacht de uitslag met een goed gevoel terug kan kijken op afgelopen seizoen. 

 

Tegenstander: v.v. Scherpenzeel opgericht op 17 april 1918. De club heeft in het verleden op alle niveaus gespeeld. Eind jaren tachtig speelde club zelfs eerste klasse, toen het hoogste niveau in het zaterdag amateurvoetbal. Vanaf de jaren 90 tot en met 2014 bivakkeerde v.v. Scherpenzeel voornamelijk in de onderste regionen van het amateurvoetbal. De laatste seizoenen is de club echter aan een imposante opmars bezig, de club klom namelijk van de vierde klasse naar de hoofdklasse in slechts 8 seizoenen. Na het kampioenschap in de 2 e klasse G in het seizoen 2017/2018 kwam de club in het seizoen 2019/2020 in hetzelfde schuitje terecht als v.v. Nieuwenhoorn, het stond net als ons vlaggenschip bovenaan toen het seizoen na 17 speelrondes stopgezet werd vanwege de coronapandemie. Een kampioenschap zat er voor beide clubs niet in maar doordat de KNVB een fictieve ranglijst op basis van het puntgemiddelde van de koplopers maakte was er toch goed nieuws, op de dag dat v.v. Nieuwenhoorn te horen kreeg toch te promoveren naar de 1 e klasse maakte v.v. Scherpenzeel zelfs de stap naar de hoofdklasse.

 

Het eerste volledige seizoen in deze hoofdklasse (2020/2021 werd na een paar wedstrijden afgebroken) begon voortvarend voor de Gelderse club. Uit de eerste 6 wedstrijden werden 12 punten gehaald en de club stond in de bovenste regionen van de ranglijst. Daarna volgde 4 nederlagen en leek de club lange tijd een middenmoter te worden in de Hoofdklasse A. Dat v.v. Rijsoord en Achilles’29 de 2 directe degradatieplekken zouden opeisen in deze afdeling stond al snel vast maar hierboven bleken veel clubs aan elkaar gewaagd te zijn en bleef het tot de laatste speelronde spannend. Mede door een imposante inhaalrace van regiogenoot Vv Spijkenisse en een blamage van v.v. Scherpenzeel op de een-na-laatste speeldag op bezoek bij het al gedegradeerde v.v. Rijsoord eindigde de club op de niet gewenste 13 e plek op de ranglijst. Deze 13 e plek veroordeeld v.v. Scherpenzeel tot het spelen van de nacompetitie tegen degradatie.

 

Deze nacompetitie zal het 1e elftal onder leiding staan van trainer Koen Janssen. Deze trainer is

vervroegd ingestapt na het opstappen van de vorige trainer Jurgen Schefcyk na de wedstrijd tegen v.v. Rijsoord. Aan de nieuwe trainer dus de taak om v.v. Scherpenzeel te behouden voor de hoofdklasse. Koen Janssen zat tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen hoogvlieger ARC op de bank en zag zijn ploeg met 2-0 winnen, dit zal dus het nodige vertrouwen geven richting de nacompetitie.

 

18-06-2022 - v.v. Nieuwenhoorn – v.v. Scherpenzeel 14:30

Het verwachte weer voor a.s. zaterdag krijgt een 9 als rapportcijfer!

 

V.v. Scherpenzeel komt met minstens 3 supportersbussen richting ons mooie sportpark en als klap op de vuurpijl organiseert Nieuwenhoorn de 1ste editie van het vrouwen Zilver Hoorn Cup. Zo lijken alle ingrediënten aanwezig voor een drukbezocht sportpark met een mooie, spannende pot voetbal. Ongeacht de uitslag van de wedstrijd zullen we dag afsluiten met een feestelijke 3e helft.Er is een buitenbar, BBQ en DJ Mennes zal Nieuwenhoorn op zijn grondvesten laten trillen met een waar knalfeest! De entree is gratis, tot zaterdag !

 

Tekst: vv Nieuwenhoorn.

Foto's: Jack Holten.