· 

Op weg naar de finale!!!

Voorbeschouwing: WHC – Nieuwenhoorn

 

 Op een zonnig en drukbezocht Sportpark v.v. Nieuwenhoorn heeft het vlaggenschip zich afgelopen zaterdag (18-06-2022) geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie richting de Hoofdklasse. Door doelpunten van Melvin Winterberg en Chris Dabaghian werd hoofdklasser v.v. Scherpenzeel met een 2-0 naar huis gestuurd en is deze club dus volgend jaar actief in de 1e klasse.

 

De finale:

Door de overwinning op v.v. Scherpenzeel wordt het seizoen van v.v. Nieuwenhoorn dus met een week verlengd en staat er aanstaande zaterdag 25-6-2022 een heerlijk toetje op het programma: de wedstrijd tegen WHC uit Wezep. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark De Groote Wielen in Rosmalen.

 

Tegenstander:

Op 1 oktober 1930 werd de Wezep-Hattemerbroek-Combinatie (afgekort WHC) opgericht. De vereniging speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Muldersingel in Wezep, een dorp aan de rand van de Veluwe in de provincie Gelderland. Ondanks dat Wezep een klein dorp is, is WHC wel de grootste sportvereniging van de gemeente Oldebroek met ongeveer 1200 leden. WHC is een begrip in de omgeving en heeft het grootste gedeelte van haar bestaan op het hoogste amateurniveau gespeeld.

Ondanks dat WHC voorafgaand aan het seizoen uitsprak om voor het kampioenschap te gaan werd het net als v.v. Nieuwenhoorn 2e in de reguliere competitie. Waar voor v.v. Nieuwenhoorn Kloetinge een maatje te groot was, moest WHC het kampioenschap laten aan d’Olde Veste ’54 dat met 9 punten voorsprong de kampioen van de 1e klasse E.

 

In de nacompetitie was WHC net als v.v. Nieuwenhoorn de eerste ronde vrij en trof het afgelopen zaterdag Voorschoten’97. In de thuiswedstrijd in Wezep kende WHC geen enkel probleem met de tegenstander. Na de 3-0 ruststand werd er uiteindelijk met 5-1 gewonnen van Voorschoten’97.  In de plaatselijke media was dus geheel terecht te lezen dat WHC klaar lijkt te zijn voor de beslissende finale op 25-06-2022.

 

Tot zaterdag!!!

Het belooft een spannende dag te worden aanstaande zaterdag. Hierbij kunnen onze mannen elke steun gebruiken. Er zijn supportersbussen geregeld vanuit Nieuwenhoorn (vertrek 12:30 uur) de eerste bussen zijn al vol dus op dit moment is het de laatste kans om je plekje in de bus te bemachtigen. Via de webshop kunnen tickets aangeschaft worden voor 10,00 EURO.

Aan alle supporters die Nieuwenhoorn komen aanmoedigen langs de lijn in Rosmalen: laat je op een positieve manier horen en zien als supporter van onze prachtige club. Zwart-witte kleuren, niets kan ons gebeuren! Laten we er met z’n allen een onvergetelijke dag van maken. Hup, eilands glorie !!

 

Voor de supporters die met de auto komen:

v.v. OJC ROSMALEN

Laaghemaal 38

5247 NP Rosmalen