· 

Nieuwehoorn promoveert naar de hoofdklasse!

vv Nieuwenhoorn heeft zaterdagmiddag in Rosmalen de promotie naar de Hoofdklasse bewerkstelligd. Het team won verdiend de finale van de nacompetitie 1e klasse/Hoofdklasse van WHC uit Wezep. De noodzakelijke penaltyserie na de 2-2 eindstand viel met 5-4 in het voordeel uit van de mannen uit Nieuwenhoorn.

 

Verslag en foto's: Jack Holten.

Supportersvak Wezep, vak Nieuwenhoorn, wachten tot de rook is verdwenen.

Nadat de rook op het veld van OJC Rosmalen na het hartelijke welkom door beide supportersgroepen was opgetrokken, kon de druk bezochte wedstrijd beginnen. Nieuwenhoorn kwam uitstekend uit de startblokken. Echter, na een minuut of tien nam WHC het heft in handen en bleek erg effectief om te springen met de schaarse kansen. Dat leidde er toe dat de mannen uit Wezep verdiend met 2-0 gingen rusten. De doelpuntenmakers van WHC waren Sander Krijns (1-0) en Stef van Oene (2-0).

In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Wat vv Nieuwenhoorncoach Oscar Biesheuvel in de pauze gezegd heeft weten we niet, maar Nieuwenhoorn begon uitstekend aan de tweede helft. Waar het in de eerste helft nauwelijks kansen creëerde, was het nu wel snel raak door een goal van Dimitri Gomes Almeida (na een grote fout van de WHC keeper). Nieuwenhoorn bleef er goed opzitten en dat leidde al snel naar een rode kaart voor een WHC speler wegens natrappen. Nieuwenhoorn nog een half uur met een speler meer op het veld.  

Nieuwenhoorn bleef de betere en kreeg veel kansen. Het duurde nog tot vlak voor het eindsignaal voordat Frank Molendijk de teams op gelijke hoogte bracht. Nog een paar spannende minuten volgden, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 2-2. Verlenging!

Geharrewar om de rode kaart, en de belangrijke gelijkmaker werd gevierd.

Ook in de verlenging bleef Nieuwenhoorn het betere van het spel houden. De vermoeidheid speelde de spelers van beide teams parten waardoor het niveau van de tweede helft niet meer gehaald werd. Er waren wel kansen over en weer. Er werd niet meer gescoord. Penalty's zouden de beslissing moeten brengen.

De coach, de Radio SOVP-verslaggever en de voorbereiding op de verlenging. 

Nadat de toss had uitgewezen dat de penalty's bij het doel aan de kant van de Nieuwenhoornsupporters zouden plaats vinden, trokken de WHC supporters ook richting dat doel. Er volgde een behoorlijke confrontatie tussen beide opgewonden supportersgroepen waardoor de scheidsrechter besloot de wedstrijd pas te vervolgen zodra de politie aanwezig zou zijn. Zo geschiedde. De politie rukte massaal uit. Een helikopter hield een oog in het zeil boven het veld. Een compliment aan de verantwoordelijken van Nieuwenhoorn en WHC die beide supportersgroepen met takt uit elkaar kregen. Helaas wel met vernielingen en verwondingen.  

De supportersgroepen zoeken elkaar op en het gaat er na zoveel drank heftig aan toe.

Nadat de rust was teruggekeerd, de politie massaal aanwezig was, de supporters zich verder rustig hielden, werd de penaltyserie zonder supporters achter het andere doel gehouden. Beide supportersgroepen werden naar een andere, lange zijde van het veld gebracht.

De eerste penalty's gingen er feilloos in. De laatste penalty van WHC ging er niet in waarna Delano a Cohen de beslissende, winnende pingel er wel in schoot. Juichend zocht hij zijn spelers en de supporters op. Het zal u niet verbazen dat hij met open armen werd ontvangen. VV Nieuwenhoorn naar de Hoofdklasse!!!

De promotie een feit. Delano op de schouders. En de supporters? Die waren ook blij.

De kantineomzet was deze middag enorm. Maar of OJC Rosmalen nog een keer haar mooie accommodatie voor een nacompetitiefinale open stelt, is zeer de vraag. Gelukkig vergoed vv Nieuwenhoorn de door haar supporters aangebrachte schade aan het terrein. En de achtergebleven troep? Daar hebben we de vrijwilligers voor. RESPECT!

Reclameborden er af getrapt, het was feest.

Politie in groten getale uitgerukt.