· 

Suzanne Tournier heeft de 2e Dan Kodokan Judo

Afgelopen zaterdag 25 juni jl. heeft Suzanne Tournier, judodocent van Sportcentrum Kooistee Hellevoetluis, haar 2e Dan Kodokan Judo behaald bij Sportschool de Bijl-Gross in Spijkenisse.

Onder toeziend oog van de examinatoren van de JBN, heeft Suzanne al haar vaardigheden laten zien. Een hele prestatie, want een 2e Dan behaal je niet zomaar, hier is  veel training voor nodig. Suzanne heeft onder bezielde leiding van haar vader, Dick Muizer en Judoka’s Pia de Kramer van  ‘Je eigen pad’ alsmede Richard de Bijl alle vaardigheden heel goed aangeleerd.

 

 

Op het pittige examen, moest Suzanne grond en staande Kata’s met haar Uke (val)maten Sander Nederveld en Stefan Dekker laten zien o.a. de indrukwekkende worp Ipon Seoi-nage (foto). De examencommissie beoordeelden het examen als ‘geslaagd’ en feliciteerde Suzanne met het behaalde resultaat en zij is dan ook heel trots op het behaalde 2e Dan examen.

 

Na het examen liet Suzanne in het interview weten, dat zij haar vader Dick Muizer wil evenaren en volgend seizoen door wil voor de 3e Dan.

Op de vraag waarom Suzanne zo gepakt is voor de judo antwoordde zei dat ze van jongs af aan al op de mat staat bij haar vader en zij Judo de mooiste sport vindt die er bestaat.

Enthousiast zei zij dat kinderen goed leren vallen, zich kunnen verdedigen en belangrijker ‘zelfvertrouwen’ krijgen door deze mooie sport.

 

 

Suzanne geeft de jeugd op elk niveau les bij Sportcentrum Kooistee, al vanaf de 3 jarige, zij krijgen valtraining, maar ook is er een Kata groep op hoger niveau. Lachend zei Suzanne; “Kijk maar op de pagina van de Judobond voor meer informatie, sorry maar ik ga nu iets drinken en uitrusten’.  Meer informatie https://www.jbn.nl/judo