·

GHVV'13 begint met een overwinning tegen ZBVH.

De wedstrijd GHVV'13-ZBVH werd 's-morgens al verplaatst naar het kunstgras omdat het hoofdveld het niet toeliet om er op te spelen. Onder leiding van Geert den Ouden werd er om 14.30 uur begonnen. Het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg de bovenliggende partij ging worden en het was de vraag wanneer de 1e goal ging vallen.

Het was echt wel 1 richtingsverkeer in de 1e helft en sporadisch probeerde ZBVH het GHVV'13 lastig te maken door voorin vroeg te storen. GHVV'13 creëerde kans na kans en het leek wel of hij er niet in mocht. De thuisploeg bleef rustig en in minuutje 24 was het dan toch raak uit de zoveelste corner kwam de bal bij Coen Speelpenning die op de 16 uit haalde en eindelijk de keeper van ZBVH het nakijken liet. 1 - 0.

Het spelbeeld bleef na die goal hetzelfde, GHVV'13 in balbezit en zoeken naar de doelpunten en ZBVH het proberen tegen te houden. In de laatste 10 minuten van de 1e helft vergrootte de thuisploeg de marge naar 3 door mooie doelpunten van Kevin Koek en Dennis Groenenboom. De rust ging dan ook in met een meer als een terechte voorsprong van 3 - 0

Na de rust een iets minder dominante ploeg van Rob Vuik en kreeg de leuk voetballende en jong ploeg van ZBVH toch hoop op een doelpunt maar Erwin van Trigt liet dat niet toe deze middag. Er werd veel gewisseld in de 2e helft en ook Ken Luyendijk kreeg weer speelminuten na zijn zware blessure en mocht va elf meter direct zijn 1e goal weer maken maar de bal belandde hard op de binnenkant van de paal en vloog bij de andere paal aan de verkeerde kant over de achterlijn. Vijf minuten voor het sluiten van de wedstrijd maakte Adis Abdala Orfane toch de vierde treffer . Hij werd diep gestuurd en liep de verdediger voorbij en was net iets eerder bij de bal dan de keeper en tikte behoedzaam de bal langs de Goalie van ZBVH om de eindstand op 4 - 0 te bepalen. Niet veel later floot de goed leidende Geert den Ouden voor het einde die in dit sportieve duel de kaarten op zak hield.

De start van de 2e helft van de competitie is dus prima. Volgende week naar Mijnsheerenland om daar het altijd lastige GOZ te bestrijden om 14.30 uur.