·

GHVV'13 wint in matig duel van Abbenbroek.

GHVV'13 is tot nu heel wisselvallig, want de ene week is het goed en een week later lukt er niets en is het gewoonweg een beetje mat.

Vorige week tegen GOZ, na een snelle achterstand, wilde het maar niet lukken om de achterstand goed te maken en ging het duel helaas verloren.

Nu moest er dus punten gepakt worden om toch enigszins weer aan te haken bij de top.

Abbenbroek echter kwam naar Guldeland om de 1e wedstrijd weg te poetsen, want in Abbenbroek werd het 0 - 4 voor de fusieclub.

Vooraf genoeg stof om te winnen vandaag. Om 14.37 uur floot scheidsrechter van Dam voor het eerst. Al vanaf het begin liet de thuisclub zien dat er voor Abbenbroek niets te halen zou zijn in dit duel.

Via leuke combinatie sneden de gastheren door de verdediging van Abbenbroek.

In de 6e minuut was het dan al prijs. Marco de Wilde ging een combinatie aan met Ferry van der Spuij en eerstgenoemde faalde niet voor de doelman van Abbenbroek 1 - 0.

Abbenbroek leek wakker geschud te zijn, want Davey Bouman werd een paar keer goed getest. De pas van vakantie terug zijnde doelman stond zijn mannetje en hield met enkele knappe reddingen zijn doel schoon.

GHVV'13 bleef de bovenliggende ploeg en was een paar keer dichtbij de 2 - 0 maar ze gingen net naast of net over . In de 21e minuut was het dan toch prijs . De bal werd in de zestien gepompt en een verdediger beroerde de bal met zijn hand, dus scheidsrechter van Dam kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Ferry van der Spuij Faalde niet . 2 - 0

De verjongde ploeg van Rob Vuik bleef druk zetten om de score nog te vergroten voor de rust en dat lukte vlak voor rust via een corner van Danny van der Spuij die Stijn van der Berg van dichtbij hard in kopte .

Een ruststand van 3 - 0 .

Na de rust was het een matige vertoning met weinig hoogtepunten. GHVV'13 hoefde niet en Abbenbroek kon gewoonweg niet in deze wedstrijd . Wel kwam GHVV'13 met regelmaat voor de goal van Abbenbroek maar de echte scherpte was er van af. In de laatste minuut was het dan toch prijs de ingevallen Adisamat Abdala Orfane kopte stijlvol de bal binnen alla Robin van Persie op een voorzet van Ferry van der Spuij . Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter van Dam voor het laatst en won GHVV'13 verdiend van buurman Abbenbroek met wederom 4 - 0 .

Voor GHVV'13 ligt de competitie stil tot 4 maart. Dan komt Fortuna Be Quick op bezoek op Guldeland.