·

GHVV'13 wint van Fortuna Be Quick.

Verslag: René Reek (GHVV'13)

Na 3 weken eindelijk weer een competitiewedstrijd en nu tegen laagvlieger  Fortuna Be Quick.

Dit zijn altijd de lastigste wedstrijden want je denkt, ach bij de onderste en de in Goudswaard, makkelijk gewonnen. Dat zijn meestal de valkuilen van het voetbal.

De ploeg uit Goudswaard is een jonge, talentvolle groep die in elke wedstrijd de spanning in de wedstrijd doen toenemen.  Om 14.30 uur de aftrap en na het fluitsignaal van scheidsrechter Frikken uit Waddinxveen begon de thuisploeg direct druk erop te zetten om zo snel op voorsprong te komen.

Na een reeks corners en een paar mooie aanvallen kwam in de 12e minuut de beoogde voorsprong.

Danny van der Spuij gaf de bal aan de (in mijn ogen de meest hardwerkende voetballer van GHVV'13) Brian van Dam die langs de verdediger snelde en de bal panklaar lag voor de klaar staande Ferry van der Spuij: 1 - 0.

Een prima begin en iedereen dacht "er op en er over". Maar de ploeg uit Goudswaard dacht er iets anders over . Ze herstelden en vochten zich terug in de wedstrijd ook mede door de thuisploeg die sterkt verslapte.

De gelijkmaker lag er dan ook bijna in, maar Kevin Koek haalde de bal nog net voor de doellijn af voordat hij er over ging.

Het moest al een waarschuwing zijn voor de thuisploeg maar de scherpte in het begin was geheel weg. Fortuna Be Quick kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt en vlak voor de rust zelfs op 1 - 2.

Het had zomaar voor de rust nog erger kunnen zijn voor GHVV'13 maar gelukkig was ook de ploeg uit Goudswaard niet echt scherp en Davey Bouman was weer op zijn post.

Na de rust direct 2 wissels in de ploeg van Rob Vuik. Andy Kruik en Danny van der Spuij werden gewisseld voor Stijn van de Berg en Ken Luijendijk. Deze ingreep bleek een gouden ingreep te zijn. Er zat meer drive in de ploeg en meer slimheid. De gehele ploeg was zich bewust van dat ze er voor moesten gaan.

In minuut 56 was het dan ook zover. De bal werd voorgegeven van rechts, kwam bij Brian van Dam terecht, maar zijn schot op doel draaide van de goal af. Echter, de alerte Marco de Wilde tikte de bal in het doel. 2 - 2.

De druk werd verder opgevoerd en halverwege de 2e helft kreeg Fortuna Be Quick de bal niet lekker weg en de bal werd opgepikt door Ferry van der Spuij die de bal goed voorgaf en precies op het hoofd van Brian van Dam die de bal in de kruising kopte. Een fraaie goal.

De bezoekers probeerden het nog wel met de snelle behendige voetballers voorin maar konden geen potten meer breken. GHVV'13 was alert en gefocust om het niet uit handen te geven en ook mede door Davey Bouman die prima mee voetbalde en zijn doel schoon hield. Fortuna Be Quick kwam er in de 2e helft niet meer aan te pas.

De klok stond al op 86 minuten toen GHVV'13 weer een mooie aanval op de mat legde die eindigde bij Ken Luijendijk. De op de terugweg zijnde speler (na een flinke blessure) schoot de bal binnen en stond de eindstand op de borden van 4 - 2.

De goed leidende scheidsrechter Flikken floot voor de laatste maal en kon de overwinning gevierd worden.

Volgende week spelen we bij buurman Zwartewaal waar we toch iets recht te zetten hebben.

De aftrap in Zwartewaal is om 14.30 uur.