·

Atleten Voorne Atletiek behaalden mooie resultaten in Zierikzee.

Op zaterdag 15 april waren de Open Zeeuwse Kampioenschappen in Zierikzee. Vanuit Voorne Atletiek deden 9 atleten mee die allen mooie prestaties hebben geleverd.

Er werden meerdere podiumplekken bemachtigd en finales gehaald. Rianne Hilferink (U14) deed mee op wel 5 onderdelen. Zij behaalde bij 3 onderdelen de 1ste plaats  60m horden, speerwerpen en verspringen) en bij 2 onderdelen de 2de plaats ( 60m en hoogspringen).

Larissa Rodenburg en Zara Visser deden mee bij de U16 vrouwen. Larissa behaalde een 2de plaats op de 600m met 1:54,24 en deed ook nog de 80 meter horden en hoogspringen. Zara deed de 80 meter en de 80 meter horden en behaalde hiermee finale plaatsen. Bij verspringen werd zij 5de en bij kogelstoten miste zij net het podium met een 4de plek met 9,92m.

Suzanne Rodenburg (U18) behaalde de 5de plaats met de 100m in 14,11 en behaalde een mooie 1ste plaats op het onderdeel verspringen met een afstand van 4,55m. Amber Beljaars (U18) deed mee aan het kogelstoten (9,02m) en speerwerpen (29,56m). Beiden goed voor een 4de plaats.

Marit Noordermeer(U20) behaalde op haar beide onderdelen een mooie 2de plaats. Zij deed de 100m in 15,45 en bij het verspringen kwam zij tot 3,76m. Ninke Noordermeer (senior) behaalde op haar beide onderdelen de 1ste plaats. Zij deed de 100m in 14,71 en bij het verspringen kwam zij tot 4,31m.

Bij de jongens deed Ties Hilferink (U14) mee. Hij behaalde de 2de plaats bij het speerwerpen met 10,50m en bij het verspringen sprong hij 2.50m. David de Wit (U20) deed nog 3 onderdelen, waarmee hij goede prestaties neerzette. Op de 100m liep hij 12,34 en liep net een podiumplek mis. Bij het verspringen sprong hij 5,60m en werd hij 3de. Met kogelstoten wierp hij 7,39m en behaalde hij de 2de plaats.

Al met al mooie prestaties en een mooie opening van het seizoen!