Peets (Eredi)visie II

Rotterdam heeft drie betaald voetbal-clubs. Heel mooi. Dordrecht heeft er één. Kortom, als Regio Rijnmond iets om trots op te zijn. Als ze nou maar eens wat beter gingen spelen!

 

De KeukenKampioendivisie

Afgelopen vrijdag speelden de clubs uit het Rotterdamse Spangen en Dordrecht tegen elkaar op Het Kasteel. En hoewel Sparta het thuisvoordeel had stonden ze in mum van tijd met 2-0 achter. Pas diep in de tweede helft kon Sparta wat terug doen. En hoe! In de allerlaatste fase ontvouwde zich een waar mirakel! Met rommelig, maar hartstochtelijk spel kwam aanjager Royston Drenthe uiteindelijk tot een schot met veel geluk. Via het been van een speler van Dordrecht vloog de bal in het doel. Dit was één van de drie goals waarmee Sparta ten slotte de moeizame wedstrijd tot een voor hen mooi einde bracht: 3-2. FC Dordrecht daarentegen blijft een wisselvallig seizoen spelen. Niet slecht, maar zeker ook niet bijster goed.

De Eredivisie

Excelsior deed het puur voetballend gezien niet veel beter. Het team van Adrie Poldervaart wist op vrijdag hun normaal zo frisse spel nauwelijks op de mat te leggen. Wat volgde was een dramatisch saaie wedstrijd tegen de Venlose Voetbal Vereniging, waarbij enkel bij kan worden vermeld dat de bewoners van Woudenstein in eigen huis aan het langste eind trokken en tenminste nog met 1-0 de winst binnensleepten. Verdiend of niet, want gezien het gelijkmatig verdeelde povere spel van beide ploegen had een gelijkspel logischer en misschien wel eerlijker geweest, de drie punten zijn binnen!

Feyenoord mocht in een opnieuw volle Kuip (zo’n 45.000 toeschouwers) laten zien of de derde plek in de Eredivisie terecht is. Tegen Vitesse liet het dat in eerste instantie in ieder geval niet zien. Resultaat was dat de slecht georganiseerde verdediging in de 32ste minuut de eerste goal van de Arnhemmers moest doorlaten. Aan het begin van de tweede helft deed verdediger (!) Eric Bottegin gelukkig wat terug. In de 47ste minuut wist hij de schade (en schande!) te beperken door de 1-1 binnen te werken. En hoewel de beste speler van het veld, Robin van Persie, niet helemaal zijn gebruikelijke niveau wist te halen, was hij zoals zo vaak toch weer van onschatbare waarde. In de 87ste (!) minuut wist hij weer op fraaie wijze het net te vinden en stelde zodoende de winst voor de Rotterdammers van ‘Zuid’ toch nog veilig. Hoe jammer was het daarom dat juist hij er in de 91ste minuut met rood het veld af werd gestuurd. De daarmee bestrafte actie was volgens de scheidsrechter onbesuisd en volgens van Persie sportief reglementair. Hoe dan ook, de straf is schorsing voor drie wedstrijden. Van Persie en de club gaan in beroep. Enige pleister op die wond? De eveneens 2 rode kaarten voor Vitesse-spelers Bruns en Doekhi.

Het was mij het voetbalweekend weer wel beste lezers. Op naar de volgende speelronde!

 

Geschreven door Peter van Herp