Column Gina Sandifort - nummer 4 - 08 augustus 2020.

#instafit

 

Voornamelijk op social media kanalen komen de zogeheten fitgirls en fitboys voorbij. #fitboy #fitgirl #perfectie. Mannen en vrouwen met de mooiste glimlach, perfecte (blokjes)buik, ronde, bolle billen, mooie gespierde benen en volgen het beste dieet ooit. Zij geven alles prijs; hoe jij het mooiste en fitste lijf kan krijgen en het beste leven kan leiden. Met of zonder de producten die ze aanbieden. Hebben altijd mooi opgemaakte borden met prachtige salades, ontbijt bowls met mooi uitgelijnde soorten fruit, noten pitten en zaden. Trainen is natuurlijk normaal 6-7 dagen in de week, want energie houdt niet op en het lichaam kan alles aan met zo’n dot(je) pindakaas in je ontbijt en perfect op gemaakte borden. Dit leven wilt toch iedereen lijden helemaal hip en fit zijn. Geen excuses!!! Gaspedaal ingedrukt en gaan zou ik zeggen!!!

 

Maar niets is minder waar. Ik zit nu ruim 10 jaar in het vak en ervaar een de andere kant van de medaille. Er zijn namelijk ook mensen met kinderen, een baan met verwachtingen, een huis, misschien een relatie en/of gezellige vrienden waarmee ze ook tijd willen doorbrengen en nóg een aardige lijst om wekelijks af te werken. Vroeg of na het werk in de sportschool zijn, is niet altijd haalbaar. Mooi borden opmaken doet er niet toe. En helemaal alles opgeven, wil je ook niet.

 

Er is echt een middenweg. Het hoeft niet altijd hip en happening te zijn. Geen perfect opgemaakte boorden om een foto te maken voor Instagram. Stop minder tijd in het geneuzel, maar ga aan de slag met lekker bewegen, beter eten en niet alleen doen wat hip is. Deze #fitgirls en #fitboys zijn niet te vergelijken met jezelf, kijk niet teveel naar hippe nieuwe dieetvormen, allerlei tools om een strakker lijf te krijgen, tussenpersonen die beweren het beste middel dat er bestaat om af te vallen.

 

Werken aan je gezondheid en fitheid is wel noodzakelijk als je lekker veel vraagt van je lichaam. Maar dit kan ook op een goede manier die bij jou leven past.

Kom je er niet uit? Vraag dan een professional je te helpen. Lees wetenschappelijk onderbouwde boeken, ga naar lezingen, maar stop met alle diëten te proberen, boeken te kopen die geen onderbouwde informatie verstrekken, advies op te volgen van Instagram hippe, fitte dames en heren die 0,0 verdieping hebben gedaan in het lichaam en al helemaal niet in die van jou.

Dit geldt natuurlijk niet voor alle Instagrammers. Er zitten een hoop professionele dames en heren tussen die je prima kunnen helpen ter motivatie, inspiratie.

 

Gebruik je gezond verstand, ga lekker sporten, voedt het lichaam en geniet van het leven.

 

Met vriendelijke groet,
Gina Sandifort
www.letsgosport.nl 

info@letsgosport.nl