Gina Sandifort - column 11 - 15 juni 2021

Een volgende stap in de sport, voeding of mindset.

 

Gina Sandifort neemt ons twee weken bij de hand om de volgende stap te maken in de sport, voeding en/of mindset.

 

Vandaag Deel 1. Volgende week Deel 2.

Veel plezier en succes ermee!

 

Keuze 

Kies! Maak een keuze. Je bent niet wat je overkomt, maar je ben wat je kiest wie je bent. Pas wanneer je voor jezelf neerzet wie je wil zijn of pas wanneer je helder hebt wat je zou willen bereiken, dienen er zich kansen aan die daartoe leiden. Het maakt ook niet uit wat het is:

·       ik wil weer sporten,

·       ik wil meer sporten,

·       ik zou graag een marathon lopen,

·       ik wil een krachtige lichaam hebben,

·       ik wil fit zijn,

·       ik wil beter op mijn voeding letten,

·       ik wil .......... .

 

Welke keuze uit het hierboven genoemde je maakt, maakt niet uit. Maar maak wel voor jezelf helder wat je echt wilt. En dan is er altijd een weg!!! In onze moderne tijd zijn er altijd wel mooie bedrijven, diensten, boeken, sites, etcetera, die je kunnen helpen om bijna alles mogelijk te maken.

 

Als je helder hebt wat je echt wilt, helpt het universum, een trainer of coach :-) je verder. Zónder helder plan of doel is het maar een gedachte die nog alle kanten op kan gaan.

 

Alles in het leven dat aandacht krijgt, groeit. Dat geldt dus ook voor jouzelf. Maak met of zonder begeleiding van een professional een helder plan en je zal ervaren dat alles kan! Maar ga goed te werk!

 

De keuze is aan jou! Pak je deze kans met twee handen aan of blijf je hangen in “ik wil wel, maar weet niet hoe.”? Aan jou de keuze. Succes met het maken van een helder plan!!! 

 

Teamwork

Niet alleen, maar samen. Ik werk bij Lets Go Sport in Hellevoetsluis. We hebben een heel tof team dat de aanwezige kennis en passie voor het vak met elkaar deelt om tot het beste resultaat te komen. Weten wij het niet of kunnen wij het niet, dan geven wij dat eerlijk aan.

 

Als team is het belangrijk om voor de beste resultaten op één lijn te zitten. Er moet verbinding zijn tussen het personeel. Maar datzelfde geldt voor het personeel en de klant. Pas dan bereik je het optimale resultaat. Als klant mag je van de professional verwachten dat zij samen met jou het doel helder formuleren en je begeleiden in de weg daar naar toe.

 

Neem regelmatig tijd voor reflexie:

·       Wat heb ik nu nodig om mezelf goed te voelen?

·       Wat heeft mijn geest nodig?

·       Wat heeft mijn lichaam nodig?

·       Wat heeft mijn ziel nodig?

Zodra deze vragen helder zijn, zal je zien dat er mooie dingen gaan gebeuren. 

 

Werkt het team ziel, geest en lichaam altijd goed samen? Nope. Helaas niet. Het gaat wel eens mis. Je reageert soms verkeerd op signalen. Je maakt een verkeerde keuze waardoor het mis gaat en je niet krijgt wat je op dat moment nodig hebt. Bijvoorbeeld: Je bent erg moe na een drukke dag. Je geest is moe, maar je lichaam schreeuwt nog om aandacht. Zodra je eraan toe geeft en je op de bank ploft, voelt het de volgende dag weer net zo. De kans dat je in een negatieve spiraal terecht komt is zeker aanwezig. Dus: kom je moe thuis en wil je eigenlijk op de bank ploffen, ga dan juist nog even bewegen. Maak een wandeling terwijl je belt met een vriend of vriendin, ga naar de yogastudio voor een heerlijk sessie, sport met jouw personal trainer… Je zal zien dat je ziel, geest en lichaam (ZGL) weer samen werken en jij je beter, positiever voelt.

 

Wat doe jij om jouw innerlijke team goed te laten samenwerken?

 

De kaart 

Om een kaart te kunnen lezen dien je wel te weten waar je heen wilt gaan. Zonder locatie, geen eind bestemming.

Dit geldt ook voor jouw vitaliteit. Geen doel, geen plan. Geen plan, geen eindbestemming.

Dat er af en toe aan de weg gewerkt wordt en je een omleiding moet volgen, betekent niet dat je er niet kan komen. Je zal alleen een andere weg moeten volgen of een andere manier van transport moeten vinden.

 

Dit is niet anders met vitaliteit en doelen. Ook dat bereikt je in fases. Er zullen momenten zijn waarin het mega goed gaat, maar er zullen ook echt wel momenten komen waarop je die omleiding moet nemen om je plan weer op te pakken om naar het einddoel te gaan.

 

Belangrijk blijft wel dat je niet afwijkt van je eindbestemming. Als je traint voor een bepaald doel, analyseer dan regelmatig of je nog op koers ligt. Houd bij wat er onderweg gebeurt en welke omwegen je hebt genomen zodat je weet wat voor valkuilen er zijn voor jou op weg naar je doel kunnen zijn.

 

Zoveel dingen zijn in het leven normaal geworden:

·       een APK voor de auto,

·       je huis geregeld opknappen,

·       naar kapper,

·       naar de supermarkt

 

In dit rijtje zou ook moeten staan

·       naar een trainer of coach gaan

·       sporten

·       bewegen

 

Het gaat ten slotte om jou! Je hebt één lijf en ben daar zuinig op!

Pak de kansen op Voorne Putten met beide handen aan. Er zijn zoveel mooie verenigingen, trainers en/of coaches die samen met jou die mooie reis naar jouw einddoel kunnen en willen maken. Ze willen met veel plezier samen met jou kijken of zij jou verder kunnen helpen om de geweldige reis naar het einddoel mogelijk te maken.

 

Welke reis zou jij willen gaan maken?

 

Volgende week Deel 2 met:  

  • Wat wil jij diep van binnen?
  • Vrijheid 
  • De juiste Flow 
  • Goed zijn voor jezelf  

Vriendelijke groet en tot volgende week!

Gina Sandifort

Lets Go Sport (www.letsgosport.nl)

Hellevoetsluis.