Telefonisch in gesprek met......... Kim Van T Verlaat.

Redacteur Jack Holten sprak de druk bezette duathlon (hardlopen-fietsen-hardlopen)/triathlon (zwemmen-fietsen-hardlopen) atlete Kim Van T Verlaat (Spijkenisse / TVS90) op woensdagavond 19 februari om 19.30 uur in de auto op weg naar huis na een zwemtraining.

Laatstejaars Junior Kim viel de redactie op na haar enthousiaste Instagram- en Facebookpost na afloop van de gewonnen duathlonwedstrijd in Waalwijk. Kim schreef: “Vandaag een mooie wedstrijdprikkel in Waalwijk richting het EK Duathlon in Spanje over 3 weken (red. 7 maart 2020)! Na een hele goede start de kop genomen en deze tot de finish niet meer weggegeven. Na de goede start lekker kunnen lopen, het mezelf leuk gemaakt op de fiets op een wat eentonig parcours en afgesloten met een prima tweede run. Veel vertrouwen hieruit kunnen halen en blij met het gevoel! Met deze winst heb ik overigens meteen een ticket binnen voor het Europees Kampioenschap in Roemenië voor de cross disciplines!

 

Kim combineert het vele sporten met een studie journalistiek in Tilburg. Drie van de vijf door de weekse dagen is Kim lijfelijk in Tilburg aanwezig. De andere twee dagen brengt ze thuis in Spijkenisse studerend door.

Vijf keer per week volgt Kim een zwemtraining. Daarvan drie keer in de ochtend (06.00 uur-07.30 uur), één keer op woensdag (17.30 uur-19.00 uur) en één keer op zaterdag (08.00 uur-10.00 uur). Dat laatste afhankelijk van het weekend wedstrijdprogramma. Op zaterdag is er eventueel ook een hardlooptraining. Daarnaast loopt Kim op dinsdag- en donderdag. Blijft voor de fietstrainingen de maandag, woensdag, zaterdag of zondag over (ook hier weer afhankelijk van het weekend wedstrijdprogramma).

 

Kim heeft zich dit seizoen drie doelen gesteld. Kim: “Ten eerste vind ik het belangrijk plezier in mijn sport te behouden. Ten tweede hoop ik blessurevrij te blijven en daar wordt de training eventueel op aangepast. Tenslotte hoop ik als laatstejaars Junior selectie af te dwingen voor de Wereldkampioenschappen Triathlon in Canada (juni).”

Voor die selectie komen een acht, negen atleten in aanmerking. De concurrentie is groot en de atleten zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. De kwalificatie eisen zijn helder. Deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden in april (Portugal) en mei (Nederland) en dan als beste dames Junior eindigen. De beste dame mag naar het EK en als je dan bij de beste 32 eindigt of de beste Nederlandse Junior bent, kom je in aanmerking voor het WK in Canada. Bondscoach is Armand van der Smissen.

 

Met de zege in Waalwijk afgelopen weekend, heeft Kim zich geplaatst voor het EK Duathlon in Spanje (7 maart). Tijdens dit evenement is de wedstrijd over de Sprintafstand: 5 km hardlopen – 20 km fietsen – 2½ km hardlopen. Kim heeft veel zin om aan het EK deel te nemen. Na het EK reist ze met een deel van de duathlonselectie door naar Majorca (Spanje) voor een twee weken durend trainingskamp met de triathlonselectie.

 

Kim heeft nog wél een dilemma. Gaat ze naar het EK Cross in Roemenië of neemt ze deel aan een mooi triathlonevent in Oostenrijk. Beide wedstrijden spreken Kim enorm aan. Kim moet haar keuze nog bepalen. 

 

Naast de hierboven genoemde wedstrijden, maakt Kim voor TVS90 ook deel uit van het Eredivisie Damesteam. Natuurlijk zal Kim daar ook aan de start staan, zodra dat van haar gevraagd wordt.

 

We gaan alles volgen. Zoals u van ons gewend bent. Of Kim haar derde doelstelling van dit jaar haalt (WK Canada) hangt af van vele factoren. Kim: “Alles moet echt wel op z’n plek vallen; veel zal afhangen van de vorm van de dag, het moment.”

 

We wensen Kim erg veel succes!

Voor een leuk Youtube filmpje over haar sport(familie), open hier.

Foto’s: Jeroen en Wendy van T Verlaat.

Genomen tijdens de duathlonwedstrijd in Waalwijk afgelopen weekend.