Oprichting Sport op Voorne Putten.

Sport verbroedert en is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Ook op Voorne Putten. Sinds maart 2016 is het sportplatform SportopVoornePutten opgericht door Marcel van den Nieuwendijk, Joris Hendriks en Peter van Herp. Vóór de oprichting van SportopVoornePutten werkten Marcel, Joris en Peter drie jaar voor Radio Voorne en presenteerden wekelijks het programma Sport op Voorne. Radio Voorne is vanaf 1 januari 2016, tezamen met Smart FM, opgegaan in Linq Media. Omdat er bij Linq Media geen ruimte was voor een sportprogramma, besloten Marcel, Joris en Peter hun kennis, netwerk en enthousiasme op het gebied van sport een vervolg te geven middels een website, Facebookpagina en Twitteraccount. SportopVoornePutten was geboren.

Sport op Voorne Putten groeit. In maart 2018 is Jack Holten toegetreden tot de redactie. In juni 2018 sloot ook Patrick Buys aan. Er is meer mankracht voor de berichtenvoorziening gekomen en het aantal volgers neemt in snel tempo toe. Gezien het ambitieniveau, is het wenselijk de redactie verder uit te breiden met andere enthousiaste sportliefhebbers, die ook iets moois van dit platform willen maken. Vindt u het ook leuk en heeft u tijd om deelgenoot te worden van SOVP, meld u dan aan. Voor nadere informatie klik hier.

De veranderingen gaan snel: Sinds 4 januari 2020 is Sport op Voorne Putten terug op de radio. Een droom van de kernredactie gaat hiermede in vervulling. Het radioprogramma is ondergebracht bij Linq Media in Spijkenisse. Dé regionale zender voor Voorne Putten.

 

Met plezier maken onderstaande medewerkers 10 maanden per kalenderjaar elke zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur een sportprogramma voor de sportliefhebbers.


De medewerkers.

Joris Hendriks:

Heeft als redacteur van het vroegere sportprogramma de vinger aan de pols gehouden van alles wat er zich op sportgebied op Voorne Putten en omstreken afspeelt. Ook heeft hij daar de berichtgeving van verzorgd voor de Facebook-pagina die gelinkt was aan het radio-programma. In deze nieuwe vorm zal hij dat voor u blijven doen. Hij zal de website beheren en het netwerk onderhouden. Op de achtergrond het ICT werk doen en op de voorgrond functioneert Joris als technicus van het radioprogramma. Ook maakt hij iedere week een uitstekende voorbeschouwing op het Dames- en het Heren amateurvoetbal van ons eiland. 

Marcel van den Nieuwendijk:

Was in zijn jongere jaren actief als voetballer (keeper), volleyballer en tennisser. Nadat hij gestopt was met het actief beoefenen van sport, is hij daadwerkelijk alle sporten passief gaan volgen. Hij heeft ervaring op het gebied van radio-presentatie en was in die hoedanigheid ook zeer bekwaam als interviewer (lokaal, regionaal, nationaal en internationaal).

Marcel heeft jaren artikelen geschreven over de mooie dartssport. Tevens interviews afgenomen voor een Dartswebsite. Zijn kennis hierover is dan ook zeer groot.

Naast de dartssport is Marcel zeer geïnteresseerd in alle overige sporten en heeft hij een netwerk opgebouwd in de lokale sportwereld vanuit de functie bij Sport op Voorne.

De afgelopen twee jaar heeft hij het tennisracket weer opgepakt en houdt hij zich ook bezig met fitness. 

Persoonlijk vind hij het volgen en onder de aandacht brengen van de Sporters, Verenigingen en hun Fans meer dan belangrijk. De sport leeft enorm op het eiland Voorne Putten en wij willen benoemde doelgroepen een platform geven om aandacht te vragen voor al hun activiteiten, resultaten en vrijwilligers. 

Marcel zal de Facebook-, Website- en Twitterafdeling beheren en contacten met de sportwereld onderhouden inclusief de interviews en af en toe een column. Op 4 januari is een grote wens van Marcel in vervulling gegaan. De geboorte van het programma SportopVoornePutten radio bij LINQ Media. Iedere zaterdag LIVE tussen 14.00 uur en 17.00 uur, met LIVE verslagen vanaf de voetbalvelden. De Sportgast van de Week, De Prestatie van de Week en nog veel meer Lokaal Sportnieuws.

Jack Holten:

De nestor van het team. Sportfanaat. Was door een rugblessure op vroege leeftijd genoodzaakt te stoppen met het actief beoefenen van sport. Na een intensief sportief leven als tafeltennisser, atleet en toerwielrenner, volgt Jack vanaf zijn 42e de sport passief met een duidelijke voorkeur voor tafeltennissen, wielrennen, darten en schaken. Ook heeft Jack een rijk verleden bij de Nederlandse Tafeltennisbond als accountmanager/verenigingsondersteuner en bestuurslid. Momenteel geeft hij zich net als de andere teamleden volledig voor het succesvol neerzetten van SportopVoornePutten. Jack verzorgt de website en verzamelt dagelijks het laatste nieuws. Hiernaast is hij groot initiator van de wekelijkse redactievergadering en zorgt voor het meeste redactiewerk voor de radio uitzending. Daarnaast geniet Jack van de zeer uitgebreide interviews die hij maakt. Dit geldt ook voor de wekelijkse Rubriek: Even bellen met. Iedere woensdag belt hij met een persoon uit de lokale Sportwereld en maakt hij hier een mooi verslag van. 

Cor Buys:

Eén van de technici van Linq Media Radio Sport op Voorne Putten die verantwoordelijk is voor een goed verloop van het sportprogramma. Jaren geleden de opleiding gehad bij Radio Voorne in Hellevoetsluis en sindsdien de liefde ontwikkeld voor sport en media.

Muziek is één van zijn hobby's en dit is vanzelfsprekend goed in te passen in het sportprogramma van Linq Media. De Muziekkeuzes zijn variërend tussen moderne pop en oldies, maar privé luistert Cor het liefst naar "the blues" van bijvoorbeeld Eric Clapton, Joe Bonamassa, Jeff Beck enz. 

Sporten doet hij het liefst passief, maar Cor houdt van Volleybal en Voetbal en kijkt graag naar de wedstrijden van deze sporten. In het verleden een eigen onderneming waarbij veel creativiteit kwam kijken, maar inmiddels al een geruime tijd met pensioen en doet met veel plezier de technische en muzikale kanten van Sport op Voorne Putten bij Linq Media. 

Leen Looij: 

Leen Looij is sinds half 2019 gewaardeerd lid van SportopVoornePutten. Hij nam zelf het initiatief om toe te treden. Leen is al jaren een graag geziene gast langs de voetbalvelden op Voorne Putten en net er buiten. Leen is jaren lang jeugdtrainer bij Hellevoetsluis geweest. Hierna was hij elftalleider bij het tweede elftal en lange tijd wedstrijdsecretaris bij de zondag afdeling van VV Hellevoet. Vanuit bestuursfuncties bij FC Vlotbrug en OHVV, ontstond de bovengemiddelde belangstelling voor het amateurvoetbal en is hij vaak te vinden bij genoemde clubs. Daarnaast reist hij graag naar VV Hellevoetsluis en FC Vlotbrug om aldaar te kijken. De verenigingen die hij niet kan bereiken volgt hij nauwlettend en daar waar er heet nieuws van de naald is, tipt Leen de redactie met deze nieuwtjes. Leen doet LIVE verslag van de velden op zaterdagmiddag, waarbij het in principe de bedoeling is, om af te reizen naar de vier Hellevoetse clubs en daarvandaan zijn ongezouten en eerlijke mening van de wedstrijden te geven.  


Onze missie en visie.

Wij vinden het geweldig om te zien hoe sport verbroedert en hoe belangrijk het is in onze maatschappij. Ons team stelt zich ten doel om u als sportbeoefenaar en -liefhebber geïnformeerd te houden over het laatste sportnieuws op Voorne Putten. Verder willen wij er zijn voor Sporters, verenigingen en hun fans. Voor informatie, acties, nieuws en ondersteuning. Wij maken ook interviews met sporters, bestuurders en fans. Ook volgen wij talenten en brengen u hun laatste prestaties en wetenswaardigheden. 

 

SportopVoornePutten voor Sporters, Verenigingen en hun Fans !

 

Wij wensen u veel sport, spel en leesplezier.