Jarenlang behoorde het Spijkenisser echtpaar Jacqueline en Alex Glijn tot de wereldtop van het ParaDansen. Helaas kon Jacqueline het fysiek niet meer aan en besloot het koppel te stoppen met wedstrijddansen. Zeven maanden geleden ging Alex dansen met de Limburgse Sharon Schleepen. Jaqueline werd hun coach. Wij volgen deze drie sympathieke mensen in hun passie: het paradansen promoten en zo goed mogelijk presteren op wedstrijdniveau. 


Alex en Sharon stoppen met wedstrijdsport.

23-03-2019 Alex Glijn en Sharon Schleepen zijn met onmiddellijke ingang gestopt als rolstoeldanspaar. In januari 2018 vol enthousiasme met elkaar begonnen, goed gepresteerd tijdens de EK in Polen en de titel Sporter van het Jaar bereikt. Het lukt echter door persoonlijke omstandigheden niet het niveau vast te houden. Daarom hebben beiden in goed overleg besloten niet als danspaar verder te gaan.


20-02-2019.

Na enige extra training is het zover. Vanavond in het Cardo theater in Groesbeek, in het voorprogramma van Jeans. Een show met een boodschap. We hebben er zin in. Voor het eerst een show met z'n drieën.

 

 


15-02-2019

Vandaag hebben Alex en Jacqueline Glijn-Ouwerkerk voor de stichting Anders Oud Worden (AOW) een leuke middag verzorgd. Eerst lieten zij 5 standaard ballroom dansen zien en tussendoor gaf het paar een toelichting. Daarna hebben wij de aanwezigen een basis chacha geleerd.

Na de pauze ook nog een klein stukje quickstep met de aanwezigen gedaan. En afgesloten met een showdans.

Iedereen was zeer enthousiast waardoor wij ook weer met een tevreden gevoel naar huis konden. — in Spijkenisse.


16-02-2019

Alex Glijn, Sharon Schleepen en Jacqueline Glijn-van Ouwerkerk treden binnenkort met een eigen shorcompilatie op in het theater als voorprogramma van de internationale zang en dansgroep "Jeans". Het is voor het eerst dat Alex, Jacqueline en Sharon met z'n drieën optreden.


07-01-2019

Alex en Jacqueline Glijn hebben gewalst bij André Rieu en orkest in het Ziggo Dome. Klik hier voor een videofragment.

 

Dit weekend mogen de dansers samen met de rolstoeldansers weer vlammen tijdens de concerten van André Rieu in het Ziggo Amsterdam en Sportpaleis Antwerpen. We walsen het weekend door. #andrerieu #ziggo #rolstoeldansen . — bijZiggo Dome.


 

 

 

 

 

26-12-2018

Alex Glijn: "Trots op de benoeming Nissewaarders van het jaar !! — met Sharon Schleepen in Nissewaard."


Foto's uit privébezit Alex Glijn en redacteur Jack Holten.

17-12-2018

Sport op Voorne Putten: "Geweldige sportmensen. Bevlogen. De Sporter van het Jaar met een beperking in Nissewaard een terecht mooie beloning. Vorig jaar Donna Janssen, nu Alex, Sharon en Jacqueline."

 

Reactie Alex Glijn op zijn Facebookpagina: “Vanavond samen met Sharon Schleepen, aangepast sporter van het jaar in de gemeente Nissewaard geworden. Met dank aan alle mensen die ons een warm hart toe dragen, de gemeente Nissewaard, de media die ons op de voet volgt en theater de Stoep. Last but not least onze coach en mijn lieve vrouw Jacqueline Glijn.”


15-12-2019

Alex Glijn en Sharon Sleepen hebben tweemaal goud behaald tijdens de Christmas Challenge Trophy bij Dans- en Partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal. Het is een open internationaal dansevenement.

15-12-2018 Alex en Jacqueline Glijn openen met een ParaDansdemonstratie benefitavond in Schiedam.

                   Bron: Facebook Alex Glijn.


Europese Kampioenschappen in Lomianki te Polen

Jarenlang behoorde het Spijkenisser echtpaar Jacqueline en Alex Glijn tot de wereldtop van het ParaDansen. Helaas kon Jacqueline het fysiek niet meer aan en besloot het koppel te stoppen met wedstrijddansen. Zeven maanden geleden ging Alex dansen met de Limburgse Sharon Schleepen. Jaqueline werd hun coach.
Sharon en Alex trainden zeven maanden met veel ups en downs, werden Nederlands Kampioen en deden afgelopen weekend mee aan het Europees Kampioenschap in Polen. Daar behaalden het danspaar vrijdag op het onderdeel Showdans een keurige vijfde plaats. Vandaag kwam daar nog een zesde plaats bij op het onderdeel Ballroom. 
Sharon en Alex kunnen terugkijken op een goed debuut bij het eerste Europees Kampioenschap dat ze samen gedanst hebben. Alle reden optimistisch uit te kijken naar de toekomst. We wensen Sharon en Alex veel succes!!!   
Voor de showdance klik hier.

Spijkenisser Alex Glijn nam met de Limburgse Sharon Schleepen dit weekend voor het eerst deel aan het EK Para Dansen in Polen. Na zeven maanden training met ups and downs kwamen zij daar en behaalden verrassend genoeg al een mooi resultaat. Alex kijkt voor ons terug:

"Yeahhhh het is gelukt. Voor de eerste keer met Sharon deelnemen aan een EK waar het deelnemersveld dodelijk is. Zonder verwachtingen afgereisd om in ieder geval ervaring op te doen. Vrijdag een onverwachte 5e plaats in de Showdans en dan vandaag in de finale van de Ballroom tussen het Oostblok geweld. Uiteindelijk resulterend in een 6e plaats met een aantal 4 en 5 noteringen. Super blij met iedereen die ons in 7 actieve maanden heeft klaargestoomd, maar in de eerste plaats mijn vrouw Jacqueline Glijn-van Ouwerkerk. Wat ben je een topper, zowel als vrouw maar ook als coach. Je hebt het voor elkaar. En dan Sharon Schleepen. Jij weet wat het ons kostte om hier te komen. Zo trots om dit met jou te mogen doen. Nu werken aan de volgende uitdagingen en ik heb er vertrouwen in".


Meer inhoud volgt zo spoedig mogelijk.