Dustin Eier is op 30 januari 1995 geboren in Hellevoetsluis (24 jaar) en woont momenteel op Papendal (Arnhem) waar hij traint met de paratafeltennisselectie. Regelmatig neemt Dustin deel aan internationale toernooien en reist dan met zijn selectiegenoten naar het buitenland. Dustin neemt de 67e plaats (juni 2018) in op de Wereldranglijst van de SM7 klasse (spierbeperking) van de ITTF Paratafeltennis. Het toptalent speelt ook competitiewedstrijden voor TTV de Sprint uit Brielle. 

We volgen met plezier de verrichtingen van dit talent.   

 


Trainingskamp en Bangkok Open

06-08-2019.

Dustin Eier gaat met de Nederlandse Paraselectie Tafeltennis van 6 tot en met 13 augustus een week naar Thailand voor een trainingskamp en de Bangkok Open. Dat toernooi vindt plaats van 8 tot en met 10 augustus 2019.

 

Bij de Bangkok Open 2019 is Dustin weer ingedeeld in Klasse 7. Hij treft in Poule B de Duitser Jochem Wollmert, de Thai Yutlana Namsaga en de Tsjech Kristian Jelinek. Dustin: "Jelinek ken ik niet. Ik heb er nog nooit tegen gespeeld. Namsaga is voor mij een lastige tegenstander. In Italië verloor ik dit jaar met 0-3. Wollmert is een Duitse topper die al 5 of 6 keer heeft deelgenomen aan de Paralympische Spelen. Die is dus écht goed!"

 

08-08-2019.

Dustin heeft vanochtend van de Duitser Jochem Wollmert de eerste poulewedstrijd verloren: 1-3. Dustin speelde goed en sleepte er bijna een vijfde game uit. Dit tot grote irritatie bij de Duitser. Dustin miste de echte rust en dolf het onderspit tegen het mentale spelletje dat de Duitser uit de kast haalde. Na afloop van de wedstrijd werd Dustin een puntenpikker genoemd en kwam het bijna tot een handgemeen. Een vervelend einde van een mooie eerste wedstrijd.

Dustin heeft de tweede poulewedstrijd met 3-0 gewonnen van de Tsjech Jelinek. Het was bepaald geen walk-over voor Dustin omdat de scheidsrechter in de tweede game Dustins service begon af te keuren. Dustin raakte daar even van slag van, maar herstelde alles net op tijd en trok de wedstrijd verdiend met 3-0 naar zich toe.

De laatste wedstrijd tegen de Thai Namsaga heeft Dustin zojuist verloren: 2-3. Dustin: "Het was net een achtbaan. Met hoogte- en dieptepunten." Door dit resultaat is Dustin uitgeschakeld voor de vervolgronden.

 

Morgen volgt nog het teamtoernooi. Dustin speelt samen met de Japanner Inoue. Het speelschema wordt later vandaag bekend gemaakt.

 

09-08-2019

Dustin heeft zich zojuist geplaatst voor de Halve Finale van het Teamtoernooi in het Thaise Bangkok. Hij deed dit samen met zijn partner Inoue uit Japan. De eerste partij wonnen de heren van Australië door de dubbel met 3-0 te winnen en het feit dat Inoue met 3-1 van de Australiër Ballestrino won. In de loop van de middag wonnen de mannen de tweede wedstrijd van een Combinatieteam uit Singapore en Thailand. De dubbel werd eenvoudig met 3-0 gewonnen maar erna moest Dustin met 0-3 zijn meerdere erkennen in Mu uit Singapore. Partner Inoue hield de eer hoog door met 3-0 van de Thai Namsaga te winnen, waardoor de mannen morgen door een bye in de kwartfinale, automatisch in de halve finale staan. Een enthousiaste Dustin laat weten zeer content te zijn met de resultaten tot nu toe en voorziet kansen in de Halve Finale. 

10-08-2019

Helaas is Dustin uitgeschakeld in het landenteamtoernooi in Bangkok Thailand. Hij verloor vandaag (5 uur tijdsverschil) samen met zijn Japanse partner met 0-2 van Zuid Korea. De eerste game in het dubbel werd nog wel gewonnen maar het gevarieerde, harde en slimme spel werd het Japans, Nederlandse duo teveel. De tweede enkelwedstrijd was zenuwslopend maar nadat de rookwolken waren opgetrokken verloor Japanner Inoue met 13-11 in de 5de game van de Koreaan Rok. Wat nu nog rest, zijn een aantal onderlinge trainingswedstrijden en sparring met andere landenteams. 


Interview met Dustin

26-06-2019.

Redacteur Jack Holten sprak uitgebreid met Dustin Eier. Lees hier het verslag van het interview.


Open Polish in Wladyslawowo een pittig leerproces

29-5-2019.

Tafeltennisser Dustin Eier (48e op de ITTF Wereldranglijst) neemt van 30 mei tot en met 1 juni 2019 deel aan de ITTF Fa20 Para Polish Open in Wladyslawowo aan de Oostzee in het noordoosten van Polen.

 

Dustin speelt in het enkelspel in de SM7 klasse. De groep bestaat uit 16 deelnemers die verdeeld zijn over vier poules. Dustin ontmoet in poule B de Tsjech Daniel Horut (WR 16), de Zweed Nicklas Thomas Westerberg (WR 23) en de Pool Michal Deigsler (WR 30). Tegenstanders die Dustin al eerder in het internationale circuit ontmoet heeft. Het is voor Dustin een zware loting.

Dustin: "Het zijn tegenstanders waar ik al eens tegen gespeeld heb. Ik kom ze regelmatig tegen tijdens internationale toernooien en heb het altijd moeilijk. Maar, ik ga er voor vechten. Ik heb niets te verliezen. Ik heb er zin in. Ik laat de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Rotterdam niet voor niets lopen (red: dit weekend)!" Dustin vervolgt: "Ik ben niet kansloos, heb zeker winstkansen. Geen enkel internationaal toernooi is in een pre-Olympisch jaar makkelijk. Jullie kunnen op mij rekenen!"

30-05-2019. In het teamtoernooi speelt Dustin samen met de Kroaat Pavao Jozic (tweede foto hierboven). Dat is een sterke speler. Pavao staat 19e op de WereldRanglijst. Wellicht leidt dit tot iets moois. Het teamtoernooi begint vrijdagavond.

Dustin heeft vanochtend zijn eerste poulewedstrijd verloren van de Zweed Nicklas Thomas Westerberg. De gamestanden: 0-3. Dustin: "In één game had ik winstkansen. Ik heb veel leermomenten gehad, waar ik mee vooruit kan. Op naar de volgende tegenstander!" 

Dustin Eier heeft zojuist ook zijn tweede poulewedstrijd verloren. Tegen thuisspeler Michal Deigsler kwam Dustin er niet aan te pas. Hij verloor kansloos met 0-3. Dustin: "Ik was in tegenstelling tot de eerste wedstrijd vanochtend, dit keer niet goed. Ik speelde vooral tegen mezelf!". Later vanmiddag volgt nog de laatste poulewedstrijd tegen de Tsjech Daniel Horut. Kom op Dustin!!!

Dustin heeft deze namiddag ook de derde poulewedstrijd met 0-3 verloren. Anders dan de gamestanden doen vermoeden, waren er zeker winstkansen tegen de Tsjech Daniel Horut. Dustin: "Ik kwam slecht uit de startblokken, speelde te afwachtend, twijfelde teveel. Na anderhalve game kwam ik op stoom. Ik moest de tweede game toch naar Daniel laten gaan. De derde game ging gelijk op, maar ik kwam op het laatst net tekort." 

Door de drie nederlagen is Dustin uitgeschakeld voor de kwartfinale in het enkelspel. Hem rest morgen het teamtoernooi waarin Dustin gekoppeld is aan de sterke Kroaat Jozic. Dit geeft de Hellevoeter / Papendaller / "Briellenaar" moed... :-). Meer succes in het teamtoernooi Dustin! 

31-05-2019.

Om 16.30 uur begint voor Dustin Eier met partner Pavao Jozic (Kroatië) het teamtoernooi met een wedstrijd tegen de nummers 1 van de plaatsingslijst: de Belgisch/Tsjechische combinatie Ben Ashok Despineux (WR 18/Daniel Horut WR 16).

Vanavond volgt dan om 20.30 uur de confrontatie met een Slowaakse combinatie Thomas Valach (WR 45)/Miroslav Jambor (WR 21).

Het belooft dus een pittige dag te worden voor het Nederlands/Kroatische duo.

 

Update 1: 18.00 uur.

Het teamtoernooi gaat om het Best of Three principe. Eerst wordt het dubbelspel gespeeld, vervolgens spelen de spelers elk één enkelspel. Echter, indien na twee wedstrijden 2 winstpunten zijn behaald, vervalt de laatste enkelwedstrijd.

In het dubbel speelden Dustin Eier en Pavao Jozic goed. Het werd tegen Ben Despineux en Daniel Horut een gelijkopgaande wedstrijd die dicht bij elkaar lag. Jammer genoeg was de finishing touch telkens voor de Belgisch/Tsjechische combinatie. Met de gamestand 0-3 kwam team Dustin op een 0-1 achterstand.

In onderling overleg was door Dustin en Pavao besloten dat Dustin als eerste het enkelspel zou spelen. Tegenstander was de Belg Ben Despineux. Een bekende voor Dustin. Het zou zonder twijfel lastig worden. Daar is het verschil op de WereldRanglijst te groot voor. Dustin ging dan ook kansloos ten onder en kon zichzelf en de toeschouwers niet verrassen. Met 0-3 bleek Ben Ashok Despineux een maat te groot en was de nederlaag in de eerste teamwedstrijd een feit.

 

Update 2: 22.00 uur.

Dustin Eier en Pavao Jozic hebben vanavond ook hun tweede teamwedstrijd verloren. Tegen de Slowaakse combinatie Thomas Valach (WR 45)/Miroslav Jambor (WR 21) werd het opnieuw 0-2. Het was Dustins beste moment van het toernooi. Het dubbel ging opnieuw goed. Echter ook deze keer resulteerde dit niet in winst. Na 1-3 moesten Dustin en Pavao hun tegenstanders Thomas en Miroslav feliciteren. Er waren opnieuw winstkansen voor het dubbel, maar het mocht helaas niet zo zijn. !

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Pavao daarna tegen de sterke Miroslav zou spelen. Aangezien Pavao zich niet fit voelde, werd Dustin gevraagd het stokje over te nemen. Dat deed hij uiteraard en Dustin speelde een goede wedstrijd tegen de nummer 21 van de wereldranglijst. Het klassenverschil was deze wedstrijd niet groot. Maar de gamestanden waren wel sprekend en "frustrerend": 0-3.

Dustin: "Ik sluit met een goed gevoel het toernooi af. Helaas moest ik constateren dat de tegenstanders te sterk waren en ik niet voor een verrassing kon zorgen. Soms kwam ik dichtbij. Zonder overwinning ga ik zondagnacht naar huis, maar ik heb wel weer veel internationale ervaring opgedaan. Nu nog twee weken mij volledig richten op mijn studie. Ik heb voor de zomervakantie nog twee examens te doen. En daarna neem ik even een rustpauze."


Dustin degradeert met De Sprint 2 uit de Hoofdklasse B

Het was een pittige voorjaarscompetitie voor Dustin en zijn teamgenoten in de Hoofdklasse B van de NTTB afdeling West. Het team eindigde met 7 winstpunten op de laatste plaats van de reguliere competitie en was genoodzaakt de Play Down te spelen. Op voorhand al een lastig karwei.

Persoonlijke resultaten reguliere competitie:

 

Rachid Ahmed           11 gespeeld 04 gewonnen 36%

Aad de Sousa            09 gespeeld 02 gewonnen 22%

Nick Landman           20 gespeeld 02 gewonnen 10%

Dustin Eier                14 gespeeld 01 gewonnen 07%

Invaller:

Martin Lankair           03 gespeeld 03 gewonnen 100%

 

 

Het werd een kansloze missie. Het team van Dustin was duidelijk de zwakste in deze Hoofdklasse B. Ook in de Play Down geen overwinningen. Drie nederlagen tegen Taveba 1 (2-8), VVV 3 (3-7) en Salamanders 4 (2-8). Wel positief was het betere spel van Dustin in deze Play Downs. Hij ontpopte zich als beste speler van zijn team. De persoonlijke resultaten:

 

Dustin Eier                9 gespeeld 9 gewonnen 56%

Aad de Sousa            3 gespeeld 1 gewonnen 33%

Rachid Ahmed           6 gespeeld 1 gewonnen 17%

 

Nick Landman           6 gespeeld 0 gewonnen 00%


Lignano Master Open

16-03-2019  Dustin Eier neemt momenteel met het Nederlandse team deel aan het Lignano Master Open 2019 in het Italiaanse Lignano Sabbladoro. Dustin komt zowel uit in het enkelspel als teamtoernooi.

 

In het enkelspel kwam Dustin zoals gebruikelijk uit in de SM7-klasse. Zeven poules van vier deelnemers. Dustin speelde donderdag zijn wedstrijden in poule D en werd daarin helaas uitgeschakeld. Dustin wist te winnen van Roey Aloni

uit Israël (11-6, 11-2 en 11-7), maar verloor van  Yultana Namsaga uit Thailand (6-11, 4-11 en 2-11) en de latere sterke winnaar Paulo Sergio Salmin Filho uit Brazilië (4-11, 3-11, 11-9, 5-11). Paulo heeft inmiddels de halve finale bereikt en komt daarin later vandaag uit tegen de Brit William John Bayley. In de andere halve finale staan de Duitser Jochem Wollmert en de Braziliaan Israel Pereira Stroh.


De persoonlijke reactie van Dustin op zijn drie enkelwedstrijden: 

"Ik begon tegen de nummer 1 geplaatst in de poule: Salmin uit Brazilie (Worldranking 13). Na een onwennig begin en twee verloren games wist ik de derde game te winnen. Helaas won hij de volgende game waardoor ik met 3-1 verloor. Op zich geen slechte wedstrijd van mijn kant."

"De tweede wedstrijd was tegen de Israelier Aloni (Worldranking: ---). Dit was een partij waarin ik niet in de problemen kwam. Ik boekte een solide 3-0 overwinning."

"De derde wedstrijd zou beslissend zijn voor de tweede pouleplaats en dus vervolgronde. Ik moest tegen de Thai Namsaga (Worldranking 38). Van tevoren dacht ik dat dit een wedstrijd zou worden die beide kanten op kon. Helaas was dit niet het geval. Vanaf de start had ik geen vat op zijn materiaal (lange noppen zonder onderlaag) waardoor ik eigenlijk nooit echt goed in de wedstrijd kwam en met 3-0 verloor en niet door ging naar de vervolgronden. Dit was voor mij een flinke deceptie." 


Vrijdag speelde Dustin samen met de Argentijn Alex Nicolas Kaniuka het teamtoernooi. Het gelegenheidskoppel werd daarin na twee nederlagen eveneens uitgeschakeld. Tegen Chalermpong Punpoo/Yuttana Namsaga uit Thailand werd het 0-2. Dustin: "We speelden een goed dubbelspel. Het ging na een tactische zet gelijk op, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat door mijn gretigheid we de wedstrijd verloren. In het daarop volgende enkelspel kwam ik uit tegen de sterke Chalermpong Punpoo. Ik had weinig vat op zijnj spel en verloor met 0-3. De wedstrijd was over! Later volgde een tweede wedstrijd tegen de Russen Alexei Samsonov en Dimitri Kustov. Dustin en Alex Nicolaas begonnen met een nederlaag in het dubbelspel. Alex Nicolaas wist direct daarna zijn enkelwedstrijd van Alexei Samsonov te winnen, maar omdat Dustin het niet kon bolwerken tegen Dimitri Kustov was een nieuwe nederlaag een feit. Een zeer teleurgestelde Dustin kon na afloop van die wedstrijd niet meer uitbrengen dan: "We hebben met 2-1 verloren. Ik kan niets anders zeggen dat mijn teamgenoot zijn enkelwedstrijd won. Heel teleurstellend!"


Dustin promoveert met ttv De Sprint 2 na het behaalde kampioenschap in de 1e klasse naar de Hoofdklasse in de Voorjaarscompetitie afdeling West.

24-11-2018. Dustin heeft gisterenavond de laatste competitiewedstrijd van de Najaarscompetitie samen met zijn teamgenoten Nick Landman en Rachid Ahmed met 8-2 van Papendrecht 2 gewonnen. En dat was voldoende voor het definitieve kampioenschap. Rachid was The Man Of The Match; hij won al zijn  wedstrijden. Dustin verloor alleen van Bas van Oers, Nick Landman liet in de allerlaatste wedstrijd van de enerverende avond de zege uit handen glippen tegen Richard Steenhuisen. Het dubbelspel ging ook naar Brielle. Door dit resultaat werd het team kampioen van de 1e klasse en promoveert naar de Hoofdklasse afdeling West in de Voorjaarscompetitie. Een reactie van Dustin:

 

"Ik zal het korter houden dan mijn verslagen vorige week uit Spanje. We moesten de wedstrijd met 8-2 winnen om alles in eigen handen te houden. Na een 2-0 voorsprong verloren wij de eerste wedstrijd waardoor we nog maximaal eenmaal mochten verliezen. Gelukkig konden we de score uitbouwen tot 8-1 waardoor het kampioenschap binnen was. Uiteindelijk werd het 8-2. Opvallend feitje: de eerste vijf wedstrijden gingen allemaal over het maximale aantal van 5 games. Spannend dus! We zijn blij met het kampioenschap!"


Dustin succesvol tijdens de Thailand Open in Chiang Mai

Verslag vrijdag 21 december 2018:

Dustin Eier (Hellevoetsluis/Arnhem) neemt van 18 tot 23 december met het Nederlandse Paratafeltennisteam deel aan de Thailand Open in Chiang Mai. Dustin komt in het enkelspel uit in de SM7 klasse.

 

Zojuist ontvingen we van Dustin het bericht dat het enkelspel er voor hem op zit. Hij heeft zich niet geplaatst voor de Kwartfinale. In de poule waren de Thailander Chalermpong Punpoo en Japanner Takuya Shibasaki net te sterk.

Tegen de sterke Thailander won Dustin nog wel de eerste game (11-7), maar in de volgende games kon hij Chalermpong net niet bijhouden: 5-11, 7-11 en 7-11. Nóg dichterbij een zege was Dustin tegen de Japanner. Met minimaal verschil moest Dustin in Takuya zijn meerdere erkennen. De eerste game ging met 10-12 verloren. De tweede game was voor Dustin: 11-9. Daarna ging de zege mee in de tas van de Japanner: 7-11 en 9-11. Een mooie wedstrijd met jammer genoeg niet een beter resultaat.

Verloor Dustin dan alles? Nee hoor. Hij versloeg de Indiër Sanjeev Hamannavar met 3-0: 11-6, 11-9 en 12-10. Hiermede kwam na drie goede wedstrijden een einde aan de Thailand Open in het Enkelspel.

Inmiddels hebben Punpoo en Shibasaki ook hun Kwartfinalewedstrijd gewonnen en komen ze vanmiddag uit in de Halve Finale. Het had voor Dustin dus zó anders kunnen lopen...

 

In het Teamtoernooi speelt Dustin samen met de Australiër Nathan Pellissier in de TM8 klasse. Eén klasse hoger dan zijn gebruikelijke niveau. In de poule waren Dustin en Nathan ingedeeld met twee Japanners en twee Thailanders. Tegen de Japanners Hideo Tamai en Takumi Shukunobe is met 1-2 verloren. Alleen Nathan wist zijn enkelspel te winnen. Het dubbelspel en Dustins enkelspel gingen verloren.

Later volgde er wel 2-1 winst tegen de Thailanders. Dit keer winst in het dubbelspel en winst voor Dustin in het enkelspel. Hierdoor spelen Nathan en Dustin vannacht om 03.30 uur de halve finale (09.30 uur plaatselijke tijd). We wensen Dustin en Nathan nog veel succes!!! 

 

Dustin woont deels in Arnhem (Papendal) om een intensief trainingsprogramma te volgen met het Nederlandse Paratafeltennisteam. In het weekend is hij bij zijn ouders in Hellevoetsluis. Hij speelt in het tweede team van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle. Dat team werd dit najaar kampioen in de 1e Klasse en speelt in het voorjaar in de Hoofdklasse van de Topklasse NTTB afdeling West.  

Verslag zaterdag 22 december 2018:

 

Dustin Eier heeft met zijn Australische teamgenoot Nathan Pellissier de finale bereikt van het teamtoernooi tijdens de Open Thailandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Chiang Mai. In de halve finale klopten Nathan en Dustin het Koreaanse duo Myungkook Shin en Daichi Imaizumi. De wedstrijd begon met het dubbelspel. Dustin en Nathan speelden goed en lieten de Koreanen gedecideerd achter zich: 3-1. Vervolgens moest Nathan aantreden in het enkelspel. Hij wist op vlotte wijze zijn tegenstander Hyeonggwon Kim met 3-1 te verslaan waardoor de tussenstand op 2-0 kwam, de Koreanen Nathan en Dustin niet meer konden achterhalen en Dustin zijn enkelspel tegen Myungkook Shin niet meer hoefde te spelen. Een knappe prestatie, want de Koreanen waren in hun poule als eerste geëindigd. 

 

Update zaterdag 22 december 2018:

Dustin Eier en Nathan Pellissier (foto links) zijn er niet in geslaagd de finale van het SM8 Teamtoernooi van de Thailand Open Paratafeltennis te winnen. Ze verloren de finale met 1-2 van de Vietnamezen Quoc Hung Vo en Van Hoang Pham. 

De eerste finalewedstrijd was het dubbelspel. Dustin en Nathan verloren de wedstrijd met 1-3. De sterke Nathan Pellissier bracht de teams weer op gelijke hoogte door in zijn enkelspel Van Hoang Pham met 3-1 te verslaan. De slotwedstrijd van Dustin tegen Quoc Hung Vo zou de beslissing brengen. Dat viel helaas in het nadeel uit van de Hellevoeter. Hij verloor de wedstrijd met 1-3. De Vietnamezen superblij, want ze hadden de Thailand Open gewonnen. Dustin en Nathan tevreden, ze hadden per slot van rekening de finale gehaald en goed tegenstand geboden.

(We hebben alleen de setstanden; de game standen wist Dustin niet meer en zijn door de organisatie niet gepubliceerd).

 

Dustin Eier kijkt terug op een mooi kalenderjaar 2018. Vooral in het najaar prima internationale prestaties in Spanje en Thailand, maar zeker ook de promotie naar de Hoofdklasse van de NTTB-afdeling West met zijn teamgenoten bij ttv De Sprint uit Brielle mag er zijn. 

Ga je voor Tokio, Dustin? Dustin: "Ik zou dat natuurlijk wel willen, maar dan moet ik het gat met de spelers die boven mij op de internationale ranglijst staan nog dichten. Daarvoor zal ik tijdens internationale toernooien veel sterkere tegenstanders moeten verslaan. En dat is op dit moment nog net een brug te ver. Maar ik heb nog anderhalf jaar de tijd. Ik zal er natuurlijk alles aan doen wat binnen de mogelijkheden ligt."

 

 

Aan het einde van de ochtend speelt Dustin de finale tegen het als 1e geplaatste Vietnamese duo Quoc Hung Vo / Van Hoang Pham. Zoals we gisteren al meldden speelt Dustin het teamtoernooi in een hogere klasse dan gebruikelijk. Veel succes!  


Open Spaanse Kampioenschappen 2018

19-11-2018Na een onverwacht succesvol enkeltoernooi, begon ik vol vertrouwen aan het teamtoernooi met mijn Belgische teampartner Ben Despineux, waar ik in het verleden ook goed mee samen gespeeld heb.

 

De eerste wedstrijd speelden we tegen een combinatie bestaande uit Spanje en Nigeria. Na het dubbel 11-7, 11-4, 11-3 gewonnen te hebben won Ben zijn enkel tegen de Spaanse speler ook met 3-0; een lekker begin dus.

De volgende ochtend speelden we tegen het als eerste geplaatste team uit Zwitserland. Na het dubbel in 5 games verloren te hebben wisten we dat ons een zware opgave te wachten stond omdat we nu allebei onze enkelwedstrijden moesten winnen. Nadat Ben zijn wedstrijd 3-1 gewonnen had moest ik het opnemen tegen de Zwitser Rosenast, een speler die ik de dag ervoor nipt had kunnen verslaan in de halve finale van het enkelspel. Goed voorbereid en vol vertrouwen begon ik deze ontmoeting en won onverwacht met 3-0: 11-9, 11-8, 11-3. 

Twee winstpartijen betekenden een plek in de halve finale maar eerst moesten we 's middags tegen een Zweeds/Deens koppel spelen om de eerste plaats in de poule. Helaas pakten we onze kansen niet om het dubbelspel te winnen en verloor ik 3-0 van de Zweed Hansson waardoor ons een 2de plek in de poule restte.

 

De volgende dag speelden we de halve finale tegen een Russische/Oekraïnse combinatie. Het dubbelspel begonnen we niet goed en verloren we uiteindelijk 3-0 waarna ik het op moest nemen tegen de Oekraïner Omelchuk. Na een nerveus begin kon ik controle over de wedstrijd nemen maar uiteindelijk moest ik toch een vijfde game toestaan. In deze game schoot ik uit de startblokken en nam een 8-3 voorsprong. Helaas kon ik deze voorsprong niet over de streep trekken en verloor ik 11-9. Een erg zure nederlaag en dus ook uitschakeling in de halve finale. Het resultaat hiervan toch een mooie bronzen medaille.  

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor mij met een hoop mooie momenten. 

18-11-2018. Opnieuw goed nieuws uit Spanje. Dustin Eier heeft samen met zijn Belgische partner Ben Despineux de bronzen medaille veroverd bij het teamtoernooi Open Spaanse Para Tafeltennis Kampioenschappen. 
Op foto 1 Ben en Dustin na de medaille uitreiking. Op foto 2 Dustin met zijn beide medailles (zilver enkelspel, brons teamtoernooi). 

16-11-2018. Vanaf donderdag tot en met zondag neemt Dustin deel aan de Open Spaanse Paratafeltennis Kampioenschappen. En als bewijs voor zijn goede ontwikkelingen en speelsterkte, deelde hij zojuist trots mede dat hij voor het eerst in zijn carrière een medaille bij de senioren gewonnen heeft bij een Internationaal Seniorentoernooi. De zilveren medaille !!!

  

Dustin doet ons een uitgebreid verslag toekomen:

 

Dustin: “Gisterochtend speelde ik mijn eerste poulewedstrijd tegen de Japanner Kaneko (WR 240). Voor deze wedstrijd had ik nog nooit een game van hem gewonnen, dus dit beloofde een pittige wedstrijd te worden. Na een 1-0 en 2-1 voorsprong en na 7-4 te leiden in de 5de game, heb ik deze wedstrijd uiteindelijk met 11-9 in de 5de game verloren. Dit was zuur maar ik was tevreden met mijn spel.”

Dustin: “De 2de wedstrijd was tegen de (bij Xerxes spelende) Nigeriaan Ogunsanya (unranked). Deze wedstrijd wist ik mede door goed te serveren met 3-0 te winnen: 11-2, 11-5, 11-3. Doordat de Pool Chudzicki (WR 36) op hetzelfde moment met 3-0 won van de Japanner, zou de laatste wedstrijd door mij gewonnen moeten worden om door te gaan. Vorig jaar op het EK verloor ik ruim van deze speler dus ik wist dat me een zware kluif te wachten stond. Met wat fortuin en tactisch spel wist ik deze wedstrijd 3-0 te winnen: 11-9, 11-9, 12-10. Dit betekende dat ik op onderling resultaat de groepswinnaar was.”

Dustin: “Vandaag begon ik de kwartfinale tegen de Zweed Hansson (WR 48). De eerste game ging 11-8 naar mij waarna ik de 2de game 11-2 verloor. Na wat tactische aanpassingen won ik de volgende 2 games met 11-7 en 11-5 en daardoor de wedstrijd met 3-1.”

Dustin: “De halve finale speelde ik tegen de sterke Zwitser Rosenast (WR 28), een lastige speler waar ik in mei in Slowakije met 3-0 kansloos ten onder ging. Vandaag startte ik goed maar verloor de eerste game wel met 13-11. De volgende 2 games pakte de tactiek goed uit en kwam ik goed in mijn spel met als resultaat 11-5, 11-4. De vierde game ging snel van mij af en die verloor ik ook met 11-4. De 5de game moest dus weer een winnaar opleveren. Met wat fortuin won ik deze game met 11-6 en de wedstrijd dus met 3-2. Dit betekende mijn eerste finaleplaats!”

Dustin: “In de Finale kwam ik de Pool Chudzicki weer tegen. Gisteren won ik nog van hem. Gezien het feit dat die wedstrijd al niet makkelijk ging en dat hij onderweg naar de finale ook wat imposante wedstrijden gewonnen had, wist ik dat het een zware dobber zou worden.

Hij had geleerd van onze eerdere wedstrijd en speelde heel sterk. Helaas kon ik daar niet genoeg tegenover zetten en verloor met 3-0: 11-6, 11-6, 11-7.”

Dustin: “Uiteindelijk heb ik een goed enkeltoernooi gespeeld met een mooie zilveren medaille! Vanavond begint het teamtoernooi waarin ik met mijn Belgische teampartner Ben Despineux tegen een Spaans/Nigeriaanse combinatie moet aantreden. Ik houd de volgers van Sport op Voorne Putten op de hoogte van het verdere verloop van het toernooi.”


Trainingen hervat.

15-08-2018. Dustin heeft vorige week de trainingen op Papendal hervat. Nog twee weken trainen en dan komt het schoolleven er ook weer aan. Het eerstvolgende internationale toernooi speelt Dustin vermoedelijk weer in Spanje. In Almeria om precies te zijn. Daarnaast speelt hij weer voor de Brielse tafeltennisvereniging De Sprint in de eerste klasse van de afdeling West. Dustin maakt deel uit van team 2.


Vervroegde vakantie Dustin.

23-07-2018. Op dit moment lijkt het erop, dat Dustin vervroegd met vakantie kan. Het is volop zomerstop en het trainingskamp in Noorwegen staat helaas op losse schroeven. Wij wensen Dustin dan ook een fijne vakantie. 


Dustin nog twee weken in trainingskamp.

27-06-2018. Dustin Eier zit op dit moment in Papendal voor een trainingskamp van twee weken. Dit ter voorbereiding van een eventueel trainingskamp in Noorwegen, dat helaas nog niet zeker is. 


Persoonlijk verslag Dustin Open Spaanse Kampioenschappen.

10-06-2018. Persoonlijk verslag Dustin over de Open Spaanse Kampioenschappen.

Dustin: "In het enkeltoernooi speelde ik vrijdag de eerste wedstrijd tegen Punpoo uit Thailand (nummer 1 in de poule). Ik speelde de 1ste en 3de game goed. In de 2e was ik helaas kansloos. Punpoo is een lastige speler met een goede forehand en lastige noppen. Ondanks mijn goede spel in twee van de drie games, was hij de verdiende winnaar (0-3).
In de tweede wedstrijd speelde ik tegen Ogunsanya uit Nigeria. Hele sterke wedstrijd van mij, waarin mijn service heel goed liep en ik geen moeite had met de service ontvangst van mijn tegenstander: 3-0
De derde wedstrijd was tegen Shibasaki uit Japan. Helaas was ik te nerveus en bewoog ik slecht achter de tafel. Dat resulteerde in een 3-1 nederlaag en dat betekende ook de uitschakeling in het enkelspel."

Dustin: "In het Teamtoernooi speelde ik gisteren samen met Hans Speek. We begonnen tegen het sterke Japan. Het dubbel liep redelijk, maar die jongens waren toch nog een maatje te groot. Hans Speek verloor daarna helaas ook de enkelwedstrijd waardoor de 0-2 nederlaag een feit was.
De tweede wedstrijd ging tegen een Oostenrijk/Nigeria-combinatie. Dit was de zwakke broeder uit de poule en na een degelijke 3-0 overwinning in het dubbel, won ik daarna vrij eenvoudig van de Nigeriaan."

Dustin: "Zojuist hebben we de kwartfinale tegen Thailand met 2-0 verloren. Dit is een team met de eerder genoemde Punpoo en Rungroj Thainyom, de gouden medaille winnaar van Londen 2012. In het dubbel konden we alleen de 2de game echt bijblijven. Daarna speelde ik in de enkel tegen Punpoo. Dit was een hele goede wedstrijd die ik wel met 3-0 verloor maar met kansen op meer. Helaas had hij op beslissende momenten net iets meer kwaliteit en vooral ook rust."
Dustin: "Nu ben ik de rest van de dag supporter en toerist."

We krijgen allemaal de hartelijke groeten van Dustin.


Dustin naar Open Spaanse Kampioenschappen.

09-06-2018. Dustin Eier en Hans Speek hebben het teamtoernooi tijdens de Open Spaanse Paratafeltenniskampioenschappen vandaag met wisselend succes afgesloten. Er was verlies tegen de Japanners, maar winst tegen de Oostenrijks/Nigeriaanse combinatie (zie ook eerdere berichtgeving vandaag). Morgen volgt de kwartfinale.

Dustin Eier (ttv De Sprint) komt deze namiddag en avond tijdens de Open Spaanse Para Tafeltenniskampioenschappen in het teamtoernooi uit. Dustin speelt samen met Hans Speek. Om 17.45 uur spelen beide mannen tegen de Japanners Kazuya Kaneko/Takuya Shibasaki. Om 20.00 uur volgt dan nog de wedstrijd tegen de Oostenrijks/Nigeriaanse combinatie Andreas Thomasberger/Temitope Lanre Ogunsanya. Alleen de winnaar van deze driekamp gaat door naar de vervolgronde (kwartfinale).

 

08-06-2018. Dustin Eier (ttv De Sprint - wereldranglijst 67 / SM7-klasse ITTF Paratafeltennis) heeft de eerste wedstrijd tijdens de Spanish Open met 0-3 verloren van Chalermpong PUNPOO uit Thailand. Dustin verloor met 8-11, 1-11 en 8-11. Dustin speelt later nog tegen de Japanner Takuya SHIBASAKI en de Nigeriaan Temitope Lanre OGUNSANYA.

 

07-06-2018. Het Para Table Tennis Spanish Open start vandaag in Sant Cugat del Vallès, Barcelona (paratafeltennis). Namens Nederland doen Gerald van Grunsven, Max van Amerongen, Hans Speek, Bas Hergelink, Dustin Eier, Devin Wassink, Jean Paul Montanus en Kelly van Zon mee aan het toernooi. Lumen Dekker en Johan Lieftink gaan mee als coaches. Dustin heeft ons beloofd ons van wedstrijdinformatie te voorzien.


Nederlandse Kampioenschappen.

Dustin heeft dit weekend deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis in Schiedam. Dustin kwam uit in de L1 klasse, de topklasse van Nederland.

In het enkelspel was Dustin als 3/4 geplaatst. Helaas kon hij dat niet waar maken. Met een overwinning op Eyyyshar Filomena (3-0) en nederlagen tegen Nick Zander (2-3), Hans Speek (1-3) en topfavoriet Ronald Vijverberg (1-3) eindigde Dustin op de vierde plaats en was hij uitgeschakeld voor de vervolgronde.

 

In het Dubbelspel ging het Dustin met dubbelpartner Devin Wassink beter af. Na een 2-1 overwinning op Alex Karremans/Hans Speek en een 2-0 overwinning op Demi Ronda/Peter Kopetzky gingen Dustin en Devin als poulewinnaar naar de finale. Daar troffen ze de als eerste geplaatsten Peter Liu/Ronald Vijverberg. Het werd een zeer mooie wedstrijd waarin het publiek met volle teugen genoot van het spelniveau. Na verlies in de eerste game, wisten Dustin en Devin voor een stunt te zorgen door Peter en Ronald alsnog te verslaan door twee mooie game overwinningen: 11-6 en 14-12. De wedstrijd werd dus met minimaal verschil in het voordeel van Dustin/Devin beslist. Een enorm applaus viel de spelers na afloop ten deel.


Open Slovaakse Kampioenschappen.

05-05-2018. Dustin Eier (ttv De Sprint) is tijdens de Open Slowaakse Para Tafeltenniskampioenschappen in de klasse SM7 van het enkelspel in de poule uitgeschakeld. Dustin kwam niet tot winst. Hij verloor van de Japanner Katsuyoshi Yagi (4-11, 2-11, 12-10 en 5-11), de Braziliaan Paulo Sergio Salmin Filho (9-11, 5-11 en 7-11) en de Slowaak Tomas Valach (12-10, 6-11,9-11 en 6-11). Dustin speelde goed, maar kwam helaas telkens tekort.

In het teamtoernooi speelt Dustin samen met de Egyptenaar Ahmed Sayed Moahmed. Tegenstanders zijn de Oekraïners Maksym Nikolenko / Mykhavlo Popov en de Zwitsers/Oostenrijkse combinatie Thomas Rosenast / Christian Scheiber.