Gastenoverzicht Radio uitzendingen.


14-03-2020 (uitzending 11)

Voorzitter, speler en sponsor Dirk van Amen van Van Amen Volleybal uit Hellevoetsluis. Een recreantenvereniging die met veel succes met een herenteam en twee mixteams deelneemt aan de recreantencompetitie van de Nederlandse Volleybalbond. Dirk (Dick) is ook lid van de Hellevoetse Atletiekvereniging AV Pallas '93. Ook uit Hellevoetsluis.

Leonie Bodaan van Gewoon Fit uit Hellevoetsluis die met enorm veel enthousiasme vertelde over haar missie om sporten in de buitenlucht voor alle leeftijden mogelijk te maken. En dat lukt! Het aantal groepen dat wekelijks onder haar leiding aan een buitensportactiviteit deelneemt, stijgt.

Jolanda Kramer Willemse van Twirlvereniging Oleander uit Hellevoetsluis kwam met haar talentvolle dochters Maybel en Lorena naar de studio om voor eens en altijd het stoffige imago van de twirlsport weg te nemen. Twirlsport = Topsport. Atletisch, ritmisch, arcrobatisch. Alleen veel trainingsuren en doorzettingsvermogen brengt de atleten naar de top. Maybel behoort al tot de wereldtop; Lorena komt er in een rap tempo aan!

Trainer Peter Hoek en assistent scheidsrechter Johan Belder (selfie Johan) van SV Simonshaven vertelden enthousiast over de jonge, talentvolle spelersgroep die het eerste team van SVS vormt. Na de winterstop presteert het team goed. Waar gaat dit toe leiden?

Als laatste gast van de dag Naomi van Krevel. Zij leverde de sportprestatie van de week door het behalen van de Nederlandse Judotitel in de categorie -21 jaar. Naomi maakt deel uit van de Nederlandse Judoselectie, traint en woont normaal gesproken op Papendal, maar kwam vrijdagavond met spoed terug van een trainingskamp in Kosovo omdat het onzeker was dat ze vandaag (zaterdag 14 maart) terug kon vliegen naar Nederland. Het COVID 19 virus ten top.


07-03-2020 (uitzending 10).

Op de foto's de gasten van zaterdag 7 maart 2020.

Tjeerd van der Meulen, Rogier van der Sluis en Roland Machielsen (vlnr) van de Spijkenisser Honk- en Softbalvereniging Spikes. Bevlogen honk- en softballers.

Ron Vollenga, voorzitter badmintonclub BCRS, verving met verve Naomi Sintnicolaas die in het kader van onze rubriek Sportprestatie van de Week niet aan de telefoon of naar de studio kon komen. Ron vertelde enthousiast over zijn mooie Spijkenisser vereniging.

 

We gingen live naar de velden bij:

* ARC - Spijkenisse met verslaggever Piet van Dijk.

* Brielle - Velo met Edwin Wingelaar.

* GHVV'13-CION met René Reek

* Goudwaardse Boys-Abbenbroek met Danny Kanselaar.

 

Er was een sfeerreportage van Hellevoetsluis-Serooskerke met Patrick Buys.

Tevens hadden we voorafgaande aan de landelijke tafeltenniswedstrijd van ttv De Sprint 1 (Scylla 3-De Sprint 1 in de 3e divisie), telefonisch contact met 1e teamspeelster Demelsa Basie.


29-02-2020 (uitzending 9).

Op de foto's de gasten van zaterdag 29 februari 2020.

Rob Talboom en Jaap van der Veld van Tennisclub Westvoorne uit Rockanje. De vereniging met "de mooiste accommodatie van Nederland". Rob is voorzitter en Jaap is bestuurslid onderhoud. Op de foto's links Jaap en rechts Rob. 

Donna Jansen (rolstoeltennister). Zij kwam met leuk en goed nieuws. Ze is weer terug op de (inter)nationale toernooien, blessurevrij en klaar voor de nieuwe missie: Paralympische Spelen van Parijs 2024. Donna is verhuisd naar Hilversum om optimaler haar sport uit te kunnen oefen en introduceerde de Vrienden van 100. 

De 14 jarige Rosanne Boere (rechts) en de 15 jarige Carmen Gonzales Lo-A-Njoe (Links). Zij behoren tot het Nederlands Golfteam U16 dat vorig weekend in Catalonië het internationale Quadrangular Girls won. De golfsters zijn lid van Golfbaan/Golfclub Kleiburg en behoren tot de golftalenten van de Stichting Golfsport Brielle. Hun beider doel: snel doorstromen naar het team van Jong Oranje. 

 

We gingen live naar de volgende voetbalwedstrijden:

* Spijkenisse-Rijsoord met Piet van Dijk.

* Oostkapelle/Domburg ST-Nieuwenhoorn met Nicola Bax (18 minuten uitspelen).

* Hellevoetsluis-Walcheren met Leen Looij.


22-02-2020 (uitzending 8).

In de studio te gast Jan Mulder, eerste teamspeler en voorzitter bridgeclub HEV uit Hellevoetsluis.

Te gast in de studio ook voorzitter Marco van Putten van voetbalclub Botlek SC uit Spijkenisse.

We gingen live naar de volgende voetbalwedstrijden:

* GHVV'13-VDL : René Reek.   

* OFB-Rockanje : Arie Snoeij.

* Botlek SC-HBSS : Willem Heijdacker.   

We keken met Edwin Wingelaar terug op de wedstrijd Heinenoord-vv Brielle.

Tot slot hadden we telefonisch contact met redacteur Patrick Buys voor overig sportnieuws.


15-02-2020 (uitzending 7).

In de studio te gast Iris van Bokhoven (16 jarig voetbaltalent bij Excelsior Brarendrecht) en Joyce van Wely (16 jarige meerkamp atlete) beiden uit Brielle.

We gingen live naar Feyenoord SC-Spijkenisse (Piet van Dijk), SHO–vv Brielle (Edwin Wingelaar), Nieuwenhoorn–DBGC (Patrick Buys), OHVV-Zwartewaal (Leen Looij) en SC Botlek – OVV (Marco van Putten).


08-02-2020 (uitzending 6).

In de studio was Ad van der Bom te gast (foto's). Ad is voorzitter van GHVV'13.

Live in de uitzending hadden we contact met Piet van Dijk (vv Spijkenisse-Achilles'29), Edwin Wingelaar (vv Brielle-Xerxes DZB), Nicola Bax (Arnemuiden-vv Nieuwenhoorn), Edwin Boogaard (vv Hellevoetsluis-Bruse Boys) en redacteur Patrick Buys (Zuidland-FC Vlotbrug) over de ontwikkelingen bij vijf voetbalwedstrijden. Met enkele keren live verslag van doelpunten (er werd dan ook goed gescoord op de velden, m.n. bij Spijkenisse en Zuidland).

Ook hadden we Alice Mijnans (Spivo Dames 1), Stefan Weeda (LTC Spijkenisse/Sportprestatie van de Week) en Rick Lahaye (team 1 SV Spijkenisse) voor een mooi gesprek aan de telefoon.


01-02-2020 (uitzending 5).

Op de foto's de gasten van zaterdag 1 februari 2020:

Twee spelers van de Sportploeg van het Jaar 2019 in de gemeente Nissewaard: Eredivisie tennisteam LTC Spijkenisse. De spelers Boy Vergeer en Thorsten Sollie waren aanwezig in de studio voor een interview met redacteur/presentator Marcel van den Nieuwendijk.

Het 12 jarige Hellevoetse judotalent Luna de Kock combineert haar VWO-studie op de Topsport Thorbeckeschool in Capelle a/d IJssel met haar judo-opleiding bij Sportinstituut De Korte in Hoogvliet. Luna heeft de Beloftenstatus bij de Nederlandse Judobond. Haar doel: medaille Olympische Spelen. Luna werd geïnterviewd door redacteur Jack Holten.

Gerenommeerd Sportmasseur Stefan Krabbendam (Hellevoetsluis) was te gast en ging in gesprek met redacteur Marcel van den Nieuwendijk. Stefan begeleidt veel topsporters van Voorne Putten. Stefan behoort tot de Preaz Sportsgroep en begint binnenkort het item "Hemd van het lijf" voor Sport op Voorne Putten. Stefan masseert regionale topsporters en neemt tegelijk een interview af. Linq Media zet het op camera.


25-01-2020 (uitzending 4).

Op de foto's de studiogasten van 25 januari 2020:

* Yvette de Waard (BMX Cross/genomineerd als talent van het Jaar Sportgala Nissewaard) met haar vader.

* Jorn Schurink (secretaris HV Helius) en Martijn Luyendijk (speler/coach HV Helius Heren 1)

* Arjan Witte met Tahnee de Goede en Larissa Groenenboom (vv Rockanje VR1)

* Larissa van Krevel (judo / genomineerd voor Sporter van het Jaar Sportgala Nissewaard)

* Naomi van Krevel (judo / genomineerd voor Talent van het Jaar Sportgala Nissewaard)


18-11-2020 (uitzending 3).

Op de foto's de studiogasten van 18 januari 2020:

* vader & zoons Muller: Georgo (atleet/ONS Nissewaard), Enzo (basketbal), Lucio (voetbal) en Zino (voetbal)

* The Big Bang (streetdancegroep, genomineerd voor Sportploeg van het Jaar 2019 Nissewaard)

* Yance Deflers (taekwondo, genomineerd voor Sportman van het Jaar 2019 Nissewaard)

* Kimberly Pikeur (The Big Bang, genomineerd voor Coach van het Jaar 2019 Nissewaard)

Een gevulde uitzending die de SOVP ploeg weer tot een goed eind heeft gebracht.


11-01-2020 (uitzending 2).

Op de foto's onze studiogasten van 11 januari 2020:

* Triathleet Jim Doornbosch (triathleet),

* De Hellevoet Heroes Remco Palm, Ramon van der Knaap en Raymon Kleij (eveneens triathlon),

* Demelsa Basie en Sacha Ykema van tafeltennisvereniging De Sprint en

* zeiler Jair Maarsen, genomineerd voor Sportman van het Jaar Nissewaard in de categorie Sporters met een beperking. 


04-01-2020 (uitzending 1).

In de studio vier wethouders: 

* Schop (Hellevoetsluis), Hamerslag (Nissewaard), Van Ravenhorst (Brielle) en de Jongh (Westvoorne), 

* VV Spijkenissetrainer Peter Wubben,

* rolstoeltennisters Donna Jansen,

* voetbal- en korfbaltrainer Nathan Doodkorte en 

* Ilse Boerma & Hanna van Vreeswijk die namens de gemeente Nissewaard belast zijn met het Sportgala Nissewaard dat 27 januari a.s. plaats vindt. Ilse en Hanna werden vergezeld door

* Ries en Jan Gerssen, beide rallyrijders, genomineerd voor de Sportploeg van het jaar.

Foto's: Marco Donkersloot. 


22-11-2019 (proefuitzending).

Het 14 jarige golftalent Rosanne Boere was samen met haar ouders op 22 november 2019 bij ons te gast in de studio tijdens de proefuitzending. Een aangename kennismaking. Foto: redactie.