Sportprestatie van de week:


15 februari 2020: Joyce van Wely won meerkamp zilver tijdens het NK Indoor Junioren B    

Er was weer een mooi aanbod deze week. Verschillende kandidaten voor deze rubriek, maar de redactie koos voor Joyce van Wely uit Brielle. De 16 jarige Joyce is als 6 jarige haar sportcarrière begonnen bij Voorne Atletiek, ging als talent snel naar AV Fortuna in Vlaardingen om vervolgens bij PAC Rotterdam te belanden. Daar volgt ze nu Meerkamp training bij oud meerkamp atleet Ingmar Vos. Joyce werd afgelopen weekend 2e tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp bij de Junioren B. Met persoonlijke records en het mooie puntentotaal van 3684:

·        60 meter: 9.16 sec    

·        Hoogspringen: 1 meter 57                  

·        Kogelstoten (3 kg): 13 meter 23          

·        Verspringen 5 meter 38               

·        800 meter: 2 minuten 29,59       


08 februari 2020: Stefan Weeda werd Nederlands Tenniskampioen bij de 35+

Stefan werd Nederlands Kampioen in de categorie 35+. Op weg naar de titel rekende Stefan in Ronde 1 af met Wouter van Dijk (6-2, 6-3), in de kwartfinale met Alexander Nonnekes (6-3, 6-2) en in de halve finale met Yoran Verschoor, de kampioen van vorig jaar: 7-5, 7-5. In de finale versloeg Stefan de uitgebluste Michiel van der Goes eenvoudig met 6-2, 6-1. Een mooie prestatie van deze LTC Spijkenisse speler die maandag 27 januari met zijn teamgenoten van LTC Spijkenisse 1 nog gekozen werd tot Nissewaard Sportploeg van het jaar 2019. Voorlopig geen toernooien voor Stefan, maar een voorbereiding (inclusief trainingskamp omgeving Benidorm) op de Eredivisie Tennis van dit voorjaar. Doel: Halve Finale Play Offs.


01 februari 2020: Estafetteploeg 4x 50 meter wisselslag ZV De Kempvis Spijkenisse.

Joris Bezemer, Romero Hennep, Floyd van Duyvenbode en Erik Wegman zwommen een Nationaal Masters Record in de knappe tijd van 1:48:57. Erik was live in onze uitzending.

Bij de vereniging werden de mannen gehuldigd.


25 januari 2020: Jaap Looy (Jeu de Woeles) Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn.

Jaap Looy is momenteel ongenaakbaar bij de Hellevoetse Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles en was live in onze uitzending.


18 januari 2020: Volley Voorne Dames 1 Oostvoorne.

 

Libero Astrid van Schie was in onze uitzending naar aanleiding van de goede competitieresultaten van de dames. Ze gaan fier aan kop en wonnen de topper van Hou Stand dames 1 met 4-0.

 

Het team bestaat uit Marianne de Groot, Britney Hoogstad, Rowena van der Stoep, Astrid van Schie, Arlette van Adrighem, Lucinda Broecks, Daisy Nieuwland, Linda vd Kerkhoff, Rianne Jongejan, Nacinda Lemson en Lianne van Beek. Trainer/Coach: Dick Louwerens en Bart Wieringa.