· 

Voorwoord 2e speelweek

Het is zaterdag 2 oktober en we mogen weer de wei in.

 

In de hoofdklasse A ontvangt Spijkenisse de mannen van De Jodan Boys. Spijkenisse heeft 1 missie en dat is winnen. Want na 3 keer gelijk en 2 maal verlies loopt het niet bij Spijkenisse zoals gewenst. Om te beginnen moet Spijkenisse zelf scoren, want met 3 gemaakte doelpunten in 5 wedstrijden is dat nogal een probleem. De gasten uit Gouda daarentegen zien als de nummer 6 de top van de ranglijst in hun vizier en willen dus graag winnen en zien in Spijkenisse een makkelijke tegenstander. Vorige week zaterdag ging het aardig goed in Utrecht bij DHSC echter bleef het 0-0. In Gouda werd het voor De Jodan Boys 3-1 tegen Achilles '29. Kan Spijkenisse vanmiddag verrassen? Om 14:30 trappen de beide teams af op het Jaap Riedijk sportpark en wij zullen uiteraard met Piet bellen.

 

In de 1e klasse B speelt om 15:00 Nieuwenhoorn in Oud-Beijerland tegen SHO en Brielle ontvangt thuis BVCB. Beide regio teams begonnen met een 1-1 hun competitie. Brielle bij Heerjansdam en Nieuwenhoorn thuis tegen Papendrecht. Vandaag willen de heren van beide teams gewoon de 3 punten binnen slepen. Of dit gaat lukken is de vraag want Brielle speelde in seizoen 2019/2020 met 1-1 gelijk in eigen huis. Nieuwenhoorn is helemaal nieuw en speelde nog niet tegen SHO sinds ze in deze klasse zijn gekomen. Wij zullen vandaag Brielle live volgen. Edwin is onze verslaggever ter plaatse.

 

In de 2e klasse D speelt Rozenburg thuis tegen Spirit en om 15:00 zal Hellevoetsluis Deltasport ontvangen.

Rozenbrug begon in Vlaardingen tegen CWO met een 6-1 verlies. Rozenburg liep ook al in de beker niet heel lekker. Misschien dat het vandaag tegen Spirit beter gaat. Hellevoetsluis heeft als missie om bovenaan mee te doen en won haar eerste wedstrijd in Capelle aan den IJsel tegen SVS met 1-4. Vandaag sturen wij Mark naar de Brielsestraatweg om voor ons live verslag te doen van deze wedstrijd.

 

 

In de 3e klasse C hebben we STREEKDERBY tussen Botlek en Vlotbrug, MVV'27 ontvangt OVV, GHVV'13 gaat naar Hoogvliet en speelt daar tegen Rijnmond HS en Vierpolders ontvangt de Schiedammers Kethel Spaland.

Vlotbrug verloor vorige week met 1-2 van MVV '27 en Botlek won met 2-3 in een spannend duel van Leonidas. De laatste competitie ontmoeting is al weer 2 jaar geleden toen werd het 2-2 in Hellevoetsluis. Vandaag in Spijkenisse op Sportpark De Brug hebben wij onze redactiemedewerkers Marcello en Patrick ter plaatsten voor een live verslag en een beeldverslag van dit streekduel.

OVV begon alles dan behalve goed vorige week want er werd met 0-5 verloren van Rijnmond HS. Vandaag op Sportpark De Commandeur zullen de mannen tegen MVV '27 het beter willen en moeten doen.

GHVV'13 verloor vorige week de derby tegen Vierpolders met 0-2. Vandaag in Hoogvliet hopen de mannen dat Rijnmond HS hun kruid hebben verschoten met de 0-5 winst op OVV.

Vierpolders zal het lastige Kethel Spaland ontvangen. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd met 2-0. Kunnen de mannen van Vierpolders de punten in Vierpolders houden?

Zuidland tegen Leonidas is afgelast.

 

In de 4e klasse H hebben we SCO'63 tegen DRL, Simonshaven tegen Piershil en WCR tegen Hekelingen op het programma staan.

SCO '63 verloor haar eerste wedstrijd in Zuid-Beijerland bij ZBVH met 1-0. Vandaag komen de Leeuwen uit Rotterdam naar sportpark Oostbroek en SCO'63 zou heel graag deze Leeuwen zonder buit terug naar Rotterdam laten reizen.

Simonshaven zal vandaag tegen Piershil een van de weinige punten kunnen pakken. Vorige week tegen DRL werd er met 4-1 verloren. Deze week zal datzelfde op het bord winst betekenen.

Hekelingen zal naar de 3-3 van vorige week tegen Bolnes vandaag in Rhoon tegen WCR graag de volle 3 punten mee naar huis nemen. Of dit gaat lukken is de vraag.

 

In de 4e klasse I hebben we de streekderby tussen Zwartewaal en Rockanje, Abbenbroek ontvangt Herkingen '55 en OHVV gaat naar Stellendam.

Zwartewaal verloor vorige week de derby in Oudenhoorn tegen OHVV met 3-1, Rockanje verloor zelf met 0-2. In november 2019 stond deze derby ook al op het programma toen werd het 4-2. Wat wordt het vandaag?

OHVV wil naar de 3e klasse. Dit is nog niet gelukt door afgebroken seizoenen. Dit seizoen is de 3e poging om kampioen te worden van de 4e klasse I en door te stromen naar de 3e klasse. Vandaag is Stellendam de tegenstander. Zij wonnen vorige week met 0-3 van Melissant. 

Abbenbroek won met 0-5 van Flakkee en zal vandaag tegen Herkingen, dat met 1-2 verloor van DVV'09, nog een keertje de 3 punten op het bord willen schrijven. Gaat dat de mannen van Abbenbroek lukken?

In de 2e klasse B van de dames ontvangt om 15:00 Zuidland de dames van Ariston'80. De dames van Zuidland willen keer een goed competitie draaien. Met de 1-3 overwinning op Den Hoorn begon het seizoen goed. Vandaag willen ze thuis tegen het lastige Ariston'80 ook een punt of zelfs de 3 punten pakken. Of dat gaat lukken weten we rond de klok van 16:50.

 

In de 4e klasse F van de dames hebben we om 9:45 Flakkee tegen Brielle, om 11:00 Hekelingen tegen GHVV '13 en om 12:00 Nieuwenhoorn tegen De Jonge Spartaan.

Brielle verloor afgelopen maandagavond met 0-1 van Hekelingen. Flakkee heeft vorige week zaterdag niet gespeeld en kan dus net wat fitter zijn. Kan Brielle de tweede competitiewedstrijd wel winnen?

Hekelingen treft thuis GHVV '13. GHVV '13 verloor afgelopen dinsdagavond met 1-5 van NSVV. Wie kan deze streekderby winnen?

Nieuwenhoorn won vorige week zaterdag met 4-5 in Zuid-Beijerland van ZBVH. De tegenstanders hebben nog niet in de competitie gespeeld. Kan Nieuwenhoorn vandaag weer winnen van de dames uit Middelharnis?

 

In de 5e klasse I van de dames hebben we om 10:30 Vierpolders tegen FIOS en om 12:00 Rockanje tegen GHVV '13 VR2.

Vierpolders had vorige week zaterdag te weinig speelsters en heeft afgelopen woensdag de wedstrijd ingehaald in Geervliet het werd tegen GHVV'13 VR2 6-2. Vandaag thuis tegen FIOS hopen de dames wel punt te pakken gaat dit lukken? 

Rockanje speelt vandaag thuis tegen de dames van GHVV'13 VR2. Met de 0-3 overwinning op Melissant was de start van de competitie niet verkeerd te noemen. Kunnen de dames vandaag ook de 3 punten thuis houden?