· 

Jeu de Woeles competitie.

Wim Kleijn heeft bij de Hellevoetse Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles de leiding in de woensdagcompetitie. Hij heeft een winstpercentage van 81. Tweede is Ton Otte (77,8%) en de gedeelde derde plaats is voor Aren van der AA en Frans Wiersma (beiden 75%).

Nico van Dijke neemt met 91,7% de 1e plaats in bij de donderdaggroep. Ad Leeuwenburg en Jean van Heddegem nemen met 77,8 en 72,7% de 2e en 3e plek in. 

Waar vorige week de regen de donderdag speeldag dwarsboomde, was dat deze week op woensdag het geval. Op donderdag kon er wel gespeeld worden en waren er 18 aanwezigen. Daarvan bleven er slechts 2 ongeslagen. De ene was Wim de Waal en de ander, bijna vanzelfsprekend in deze wintercompetitie, was wederom Nico van Dijke die weer de dagzege opeiste en zijn leidende positie in het algemeen klassement verder verstevigde. Wim de Waal klimt naar de 6e positie.


Deze woensdag Liefst 37 aanwezige woelers. Henny Swemmer troefde alle anderen af en pakte de dagzege, voor Tom Boon, Jan Swemmer, Bas Bravenboer en klassemetsleider Wim Kleijn.Frans Wiersma kende een mindere dag met 3 nederlagen en zakt daardoor in het klassement naar de 4e plaats. Henny verstevigt ook de positie als beste dame. Op de donderdag gooide de regen weer roet in het eten waardoor deze speeldag werd afgelast.


Opnieuw 35 aanwezige woelers op woensdag. Wim Kleijn was de beste van de dag voor Jouke Post, Hans de Brandt, Engel van Mourik, Ton Otte en Henny Swemmer die allen de volle mep scoorden. Wim en Ton wisselen stuivertje met Aren van der AA en klimmen naar plek 2. op Donderdag 19 woelers, waarbij Jean slechts 1 partij gooide. Nico verloor weer eens een partij maar hij behoudt wel de voorsprong in het algemeen klassement. Lyda Buitenhuis pakte de dagzege voor Tom Boon en Arnold de Zoete. In het algemeen klassement deelt Lyda nu plek 4 met Jaap, achter Jean, Ad en Nico


2 november waren er maar liefst 35 woelers aangetreden om met elkaar te strijden. Gerard van Bavel was er eindelijk ook weer een keer bij en bleef meteen ongeslagen. Ton Otte, Henk van Veen, Frans Wiersma(die hiermee de koppositie in t algemeen klassement solo opeist) en Ria Looy ook, maar dat was allen niet genoeg voor de dagzege. Deze ging naar Michiel van Dam, die de minste punten tegen incasseerde. Ton deelt de 3e plek in het algemeen klassemet met Wim Kleijn. Beste dame is nu Henny Blommers. Op Donderdag 18 Aanwezigen. Lyda, Jean, Hans en Opnieuw Nico van Dijke bleven ongeslagen. Nico pakte tevens voor de 2e week op rij de dagzege en verstevigde hiermee de leiding in het algemeen klassement. Lyda neemt de positie van Beste dame weer over van Flor de Ruijter.


26 Oktober: Wederom 33 aanwezigen. Aren van der Aa werd na spannende strijd de grote winnaar van de dag. Naast de dagzege, welke hij opeiste voor Bas Bravenboer en Henny Blommers klimt hij op saldo ook naar de koppositie in het algemeen klassement, al deelt hij qua percentage die met Frans. Henny Blommers neemt de positie van Corry als beste dame over. Op donderdag 21 aanwezigen. Hier was de dagzege op 1 punt minder tegen, opniew voor Nico, voor Ad Leeuwenburg en Corneel Post- de Hoog. De 2 mannen die streden om de dagzege staan dan ook 1 en 2 in het algemeen Klassement. Flor de Ruijter neemt de positie van best geklasseerde dame over van Lyda Buitenhuis die deze week al haar partijen verloor. Roza van der Slot heeft hetzelfde percentage maar een lager saldo.


Op 19 oktober 33 woelers aanwezig, veel aanwezigen betekent veel spannende partijen. De strijd om de dagzege was dan ook een Puntje Puntje aangelegenheid, Uiteindelijk was het Wim Kleijn die deze wist op te eisen voor Jean van Heddegem, Frans Wiersma en Aren van der Aa. Hans Leijendekker zag daardoor Frans naast zich aan kop van het algemeen klassement nestelen, voor Nico en Aren. Beste dame op woensdag is vooralsnog Corry van Mourik, gevolgd door Rosa van der Slot. Op donderdag 20 aanwezigen. Roza van der Slot greep hier de dagzege voor Ad Leeuwenburg die een punt meer incasseerde, Ook Nico van Dijke scoorde 100% winst en daardoor voert hij het algemeen klassement aan, voor Ad. Lyday buitenhuis is op de met Jean en Louis de Ruijter gedeelde 3e plaats de beste dame.


12 Oktober stonden er weer 28 heren en dames te popelen om de ballen te laten rollen. Evenals vorige week was Hans Leijendekker weer de succesvolste. Slechts 9 punten tegen incasseerde hij in zijn 3 partijen. Frans Wiersma, Nico van Dijke en Corry van Mourik bleven eveneens ongeslagen. Nico en Frans delen hierdoor de 2e plaats, terwijl Corry als beste dame, op de 9e plaats in het algemeen Klassement staat.

Op de donderdag 21 aanwezigen. Hier was de dagzege een prooi voor Arnold de Zoete, die vorige week ontbroken had. Ook vandaag bleef Nico van Dijke ongeslagen, Tom Boom bleef ook ongeslagen maar hij gooide maar 2 partijen. Nico staat met 83.3 % aan kop in het klassemet voor Tom die 80% Winstpartijen heeft. 6 mensen staan met 66.7 op gedeelde 3e plaats waaronder beste dame Lyda Buitenhuis


Op 5 Oktober was de eerste speeldag van de wintercompetitie. 27 Woelers aanwezig. 3 bleven er ongeslagen en streden om de dagzege. Aren van der Aa en Ton Otte kregen beide 23 punten tegen en zagen daarom Hans Leijendekker er met de zege vandoor gaan. Op donderdag 21 aanwezigen, van wie Eelke Bruinsma een partij minder gooide, maar wel beide won. Alleen Louis de Ruiter, en bijna voorspelbaar, Jean van Heddegem, bleven ongeslagen en zo ging Jean, na de winst in de Zomer op de Woensdag, vrolijk verder met de zoveelste dagzege


Finale dagen 21-09-2022 en 22-09-2022.

 

 

 

Prijsuitreiking woensdag 21-09-2022  

 

 

 

Woensdag; de finales zijn gespeeld door:

 

 

 

1.    Woensdag Dames: 

 

      Roza van der Slot, Henny Blommers, Ineke Cornet en Dita Kleijn.

 

 

 

Op de 4e plaats is geëindigd Ineke Cornet, gefeliciteerd, nul x winst min 18 

 

 

 

Op de 3e plaats is geëindigd Dita Kleijn, gefeliciteerd, 2x winst min 2 

 

 

 

Op de 2e plaats is geëindigd Henny Blommers, gefeliciteerd, 2x winst plus 8

 

 

 

Op de 1e plaats is geëindigd Roza van der Slot, gefeliciteerd, 2x winst plus 12 

 

 

 

2.  Woensdag Heren: 

 

Rob Swaep, Jean van Heddegem, Jaap Looy en Michiel van Dam (ipv. Nico van Dijke, vakantie)

 

 

 

Op de 4e plaats is geëindigd Rob Swaep, gefeliciteerd, 1x winst min 8 

 

 

 

Op de 3e plaats is geëindigd Michiel van Dam, gefeliciteerd, 1x winst min 8

 

 

 

Michiel en Rob exact punten saldo gelijk, doordat winst 1e partij bepalend is, is Michiel derde geworden.

 

 

 

Op de 2e plaats is geëindigd Jaap Looy, gefeliciteerd, 1x winst plus 2 

 

 

 

Op de 1e plaats is geëindigd Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 3x winst plus 14 

 

 

 

De prijs bij de niet finalisten is voor Frans Wiersma, 3x winst plus 19 van harte gefeliciteerd met deze overwinning, 

 

 

 

Aanmoedigingsprijs voor Anneke Rietveld, nul x winst min 20.

 

 

 

De totaalscore voor de woensdag is:   

 

 

 

Algeheel winnaar van de woensdagmiddag zomercompetitie zijn:

 

Bij de dames Dita Kleijn met 53,3% winst, zo kort lid en dit weten te bereiken complimenten.

 

Bij de heren Jaap Looy met 81,1 % winst, geweldig dat Jaap dit weer voor elkaar heeft gekregen. 

 

 

 

Prijsuitreiking donderdag 22 september 2022.  

 

 

 

Donderdag finales zijn gespeeld door: 

 

1.      Donderdag Dames:

 

Lyda Buitenhuis, Gerda Oosterbroek-Frijters, Joke de Brandt en Henny Swemmer.

 

 

 

Op de 4e plaats is geëindigd Gerda Oosterbroek-Frijters, gefeliciteerd, nul x winst min 22 

 

 

 

Op de 3e plaats is geëindigd Lyda Buitenhuis, gefeliciteerd, 2x winst plus 2 

 

 

 

Op de 2e plaats is geëindigd Henny Swemmer, gefeliciteerd, 2x winst plus 6

 

 

 

Op de 1e plaats is geëindigd Joke de Brandt, gefeliciteerd, 2x winst plus 14 

 

 

 

2.     Donderdag Heren:

 

Rob van Leeuwen, Jean van Heddegem, Tom Boom en Jaap Looy

 

 

 

Op de 4e plaats is geëindigd Jaap Looy, gefeliciteerd, 1x winst min 8

 

 

 

Op de 3e plaats is geëindigd Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 1x winst min 2 

 

 

 

Op de 2e plaats is geëindigd Tom Boom, gefeliciteerd, 1x winst plus/min nul 

 

 

 

Op de 1e plaats is geëindigd Rob van Leeuwen, gefeliciteerd, 3x winst plus 10

 

Geweldig resultaat van Rob, respect voor, 92 jaar en zo goed boelen onze complimenten.

 

 

 

De prijs bij de niet finalisten is voor Flor de Ruijter, 2x winst plus 12, van harte gefeliciteerd met dit resultaat. 

 

 

 

Aanmoedigingsprijs voor Petra Thomassen 1x winst min 16.

 

 

 

 

 

De totaalscore voor de donderdag is:

 

Algeheel winnaar van de donderdagavond zomercompetitie zijn:

 

Bij de dames Lyda Buitenhuis met 52,6% winst, aantal jaren spelend bij ons, leuk dat zij dit bereikt heeft.

 

Bij de heren Jean van Heddegem met 66,7 % winst, is mooi resultaat en leuk dat Jean dit bereikt heeft. 

 

De foto’s van de finaledagen staan op de website. http://jdwoeles.weebly.com/

 

De wintercompetitie start op 5 oktober


Op 14 september waren er weer 28 woelers paraat om met elkaar de strijd aan te gaan. Deze week werd de strijd vooral gestreden door Nico van Dijke, Tom Boom en Eelke Bruisma die als enigen ongeslagen bleven en samen ook in die volgorde het dagpodium vormden. In het algemeen klassement vinden we de 3 mannen terug op de 3e, 4e en 5e plaats, en ze liepen uiteraard alle drie in op leider Jaap en naaste concurrent Jean. Op de donderdag waren er 18 dappere strijders. Alleen Bert Oosterbroek en Lyda Buitenhuis wisten de maximale score te halen deze week. Bert pakte zo opnieuw de dagzege, Zijn 2e deze maand,  en Lyda Klimt naar de 6e plaats in het algemeen klassement. Jean loopt weer een extra winstpartij uit op Rob die nog wel Jaap achter zich houdt.


Op woensdag 7 september stonden er weer 29 Woelers paraat om te gaan gooien. Jaap Looy was zoals vaker weer eens nagenoeg niet te stoppen en hij eiste zijn zoveelste dagzege. Jean bleef eveneens ongeslagen maar dat was wel 2 x met het kleinst mogelijke verschil. Ook Frans Wiersma en Ria Kleijn bleven deze woensdag ongeslagen. Jaap staat met 82% winst nu 5,5 % voor op Jean, terwijl Nico op plek 3 daar weer 5,4 % achter volgt. Dita Kleijn blijft beste dame maar zakt wel uit de algehele top 10. Op donderdag werd er wegens de regen en onweersvoorspellingen helaas weer niet gespeeld


Op de laatste Augustusdag waren er weer 26 Woelers aanwezig, Nico van Dijke was eindelijk weer eens op de woensdag dagwinnaar, voor Jaap Looy,Dita Kleijn, Jean van Heddegem enMichiel van Dam die ook allen de volle mep Haalden. Hierdoor neemt de top 3 met Jaap, Jean en Nico nog verder afstand van de rest. Dita neemt alleen de leiding voor beste Dame. Op de eerste septemberdag waren er s' avonds weer 18 aanwezigen. Hier was de dagzege voor Bert Oosterbroek die 1 punt minder tegen kreeg dan Jaap Looy, en die werd weer op 1 punt meer tegen gevolgd door Eelke Bruinsma. Verder verloren de overige aanwezigen allen 1 of meer partijen. Doordat Rob van Leeuwen niet aanwezig was en ook Ad Leeuwenburg weer andere verplichtingen had, Liep Jean in het klassement weer wat uit, Lyda Buitenhuis blijft hoewel ook afwezig deze week met afstand de best geklasseerde dame op de donderdag.


Afgelopen woensdag eindelijk weer een reguliere speeldag zonder oponthoud voor de Woelers. 34 aanwezigen die zichtbaar blij waren dat er weer gegooid kon worden zonder te heet of te nat weer. Aren van der Aa pakte weer eens de dagzege, maar er waren meer spelers die ongeslagen wisten te blijven. Ton Otte, Tom Boom, Jaap Looy en Hans de Brandt boekten allen 3 zeges. Hierdoor neemt Jaap de leiding in het algemeen klassement en stijgen Tom en Hans naar de top 5. Dita Kleijn en Ineke Cornet delen de leiding wat beste dame betreft en delen ook de 10e plaats in het algemeen klassement. Op donderdag 15 aanwezigen en hier was er niemand die de 100% wist te halen. Daardoor was de dagzege uiteindelijk voor Gerda Oosterbroek- Frijters die t beste saldo scoorde. Jean, Rob en Ad blijven in het algemeen klassement de top 3.


Was vorige week de hitte de spelbreker, zorgde deze week de regen ervoor dat de woensdag er niet werd gegooid. Op donderdag kon er gelukkig wel weer gestreden worden. 18 aanwezigen maakten er een spannende speeldag van. De verschillen waren zo klein deze week dat er slechts 2 ongeslagen bleven. Jaap Looy deed goede zaken voor het algemeen klassement maar de dagzege was een prooi voor Louis de Ruijter die eindelijk voor hem weer eens mee kon strijden om de hoogste eer. Jean incasseerde voor de eerste keer dit seizoen 3 nederlagen op rij en zag hierdoor zijn voorsprong in het algemeen klassement ten opzichte van Rob van Leeuwen aanzienlijk slinken. Hij heeft nu nog slechts 1 winstpartij meer ten opzichte van Rob. Volgende week hopen de Woelers eindelijk weer eens beide speeldagen zonder spelonderbrekingen te mogen gooien, maar of dat lukt lezen we natuurlijk volgende week weer 


Nadat de woensdagspeeldag vanwege de hitte afgelast werd, was er ondanks de hitte donderdag toch animo om die speeldag wel doorgang te laten vinden. 14 aanwezigen trotseerden de hitte. Ad Leeuwenburg leek er het best tegen bestand, want hij wist als enige ongeslagen te blijven. Hierdoor klom hij in het algemeen klassement naar de gedeelde 3e plaats. Doordat hij echter een aantal speeldagen niet aanwezig was zal het lastig zijn nog verder te klimmen


Een redelijk rustige woensdag speeldag op de 3e augustus. Slechts 24 aanwezigen. Uiteraard wel de mannen die strijden om de bovenste plaatsen. Jaap Looy bleef wederom ongeslagen en kon  daardoor de koppositie in het algemeen klassement overnemen. De dagzege was voor Hans Leijendekker, terwijl ook Ad Leeuwenburg, Frans Wiersma, Tom Boon en Nico van Dijke de volle 100% scoorden deze speeldag. Nico staat hierdoor stevig op plek 3. Tom op plek 6 en Hans op 7. Op de donderdag 15 aanwezigen. Joke de Brandt pakte heel knap de dagzege, voor Nico en Arnold de Zoete die ook eindelijk weer eens de volle mep wist te scoren. In het algemeen klassement weinig verandering. Jean blijft met bijna 6% voorsprong op Rob, de komende weken nog wel redelijk zeker van zijn koppositie. Lyda Buitenhuis blijft ook met ruime voorsprong de beste dame op de donderdag, en ook daar lijkt de komende speeldagen niet zo maar verandering in te gaan komen. Volgende week zijn de Woelers uiteraard weer van de partij,want ondanks de vakantieperiode is het fanatisme er niet minder om...


Op Woensdag maar liefst 37 aanwezigen. Deze druk bezette dag leverde natuurlijk ook veel close partijen op en ook veel ongeslagen spelers. Tom Boom, Cees Cornet, Bertus Streefland, Ineke de Graaf deden allen goede zaken voor t klassement, maar Jaap Looy pakte met de dagzege en een verdere verstevinging van zijn 2e plaats toch het beste resultaat. Jean van Heddegem leidt nog wel maar Jaap staat nog maar 0.6 % achter hem en heeft een partij minder gegooid. Op donderdag 15 aanwezigen. Eelke Bruinsma, Hans de Brandt en Jean van Heddegem bleven ongeslagen en vormden in genoemde volgorde ook het dagpodium. Jean loopt hierdoor weer verder uit op Rob van Leeuwen die nog steeds de 2e plaats in het algemeen klassement behoudt, maar wel steeds meer hete adem in zijn nek zal voelen.


Na de tropische temperaturen op maandag en dinsdag, was de temperatuur op de woensdagmiddag gelukkig niet te hoog om opnieuw een speeldag te moeten schrappen. 34 Woelers namen de ballen ter hand, Cees Cornet, Engel van Mourik, Jaap Looy, Jean van Heddegem en Henk van Veen bleven ongeslagen. Toch was dat niet genoeg om de dagzege op te eisen, die was voor Tom Boom. Doordat Rob Swaep afwezig was verstevigde Jaap Looy zijn 2e plaats in het algemeen klassement, maar hij kon niet inlopen op Jean die 83,3 % winstpercentage achter zijn naam heeft staan, Ineke Cornet is op plaats 11 weer de beste dame, Op Donderdag leek de regen een spelbreker te kunnen worden, maar gelukkig was het in de avond droog genoeg, 18 aanwezigen. Ook op donderdag bleef Tom Boom ongeslagen, maar vandaag was dat niet genoeg, want Henny Swemmer kreeg minder punten tegen. Jean verloor een partij, maar doordat Rob er 2 verloor liep Jean uit, Tom klimt naar de 3e plaats in het klassement. Lyda Buitenhuis is op plek 4 voorlopig de beste dame.


Op 13 juli waren er 33 aanwezigen. Er waren veel partijen met grote verschillen. De dagwinnaar was Corry van Mourik, die eindelijk weer eens aanwezig kon zijn, zij bleef als enige ongeslagen. Bertus Streefland en Berend Greven, ook 2 namen die niet vaak hoog scoren in de klassementen leken beide met 2 makkelijke zeges ook kans te maken op de dagzege maar beiden verloren hun 3e duel. Ondanks dat Jaap Looy vanwege t oneven aantal deelnemers slechts 2 partijen gooide, waarvan hij er ook nog een verloor klimt dankzij de afwezigheid van Rob Swaep naar de 2e plaats in het algemeen klassement. Jean blijft dankzij 2 zeges nog wel op ruime voorsprong van bijna 10 % winst meer.

Op Donderdag 18 aanwezigen: 3 mensen bleven ongeslagen. op de laagste podiumtrede deze week : Lyda Buitenhuis met 27 tegenpunten. Op plaats 2: Ad Leeuwenburg, die op de donderdag regelmatig goede scores laat zien met deze week 21 tegenpunten, maar de dagzege ging naar Gerda Oosterbroek- Frijters die slechts 19 punten tegen incasseerde. Jean en Rob van Leeuwen blijven met een verschil van 1 winstpartij de bovenste plaatsen in het algemeen klassement van de donderdagavond aanvoeren. Beide hebben het volledige aantal partijen gegooid tot nog toe. Volgende week gaan de Woelers er natuurlijk ook weer 2 spannende dagen van maken...


Op 6 juli waren er 34 Woelers aanwezig. Het waren deze keer eens niet de gebruikelijke namen die streden om de dagwinst. Die werd uiteindelijk opgeeist door Gerard van Bavel, voor Jouke Post, Cees Cornet en Jaap Looy, die daarmee over Eelke Bruinsma en Wim Kleijn naar de 3e plaats in het algemeen klassement klimt. Dita Kleijn wisselde als beste dame weer stuivertje met Ineke Cornet deze week. Op donderdag 20 aanwezigen, wat voor de donderdagavond tot nu toe de beste opkomst is, Ad Leeuwenburg incasseerde de minste tegenpunten en claimde daarmee de dagzege. Ook Jean, Jaap en Tom Boom pakten de volle score. Hierdoor neemt Jean ook op donderdag alleen de leiding hoewel Rob van Leeuwen met een winstpartij minder natuurlijk nog niet uit het zicht is. De afstand tot de overige spelers bedraagt al wel meer dan 10% behalve dan op Ad Leeuwenburg, maar die is 4 speeldagen minder aanwezig geweest.
Volgende week gaan de woelers natuurlijk opnieuw de strijd aan en dan leest u natuurlijk weer hoe dat gegaan is...


Op woensdag 29 juni waren er maar liefst 35 spelers aanwezig voor de Zomercompetitie. Jaap Looy had eindelijk weer eens de 100% dagscore te pakken. Ook Jean van Heddegem, Ineke Cornet en Bertus Streefland bleven zonder nederlaag. Hierdoor loopt Jean nog verder uit op de achtervolgende mannen Nico van Dijk, Eelke Bruinsma en komt Jaap dankzij zijn dagzege op gelijke hoogte met Wim Kleijn. Ineke neemt voorlopig de beste dame over van Dita Kleijn. 

Op donderdagavond gooide de regen roet in het eten en bleven de ballen dus wederom in de tassen of in de kast. Uiteraard geen wijzigingen in het algemeen klassement.


Anneke Groenendijk, Henny Blommers, Ineke Cornet, Wim Kleijn en natuurlijk Jean van Heddegem bleven afgelopen woensdag (22 juni) als enige van de 26 spelers ongeslagen in de Zomercompetitie. Op donderdag 23 juni kwamen er slechts 12 spelers naar de banen. Niemand wist met de volle buit aan de haal te gaan.

 

Voor het algemeen klassement van de woensdag betekent dit dat de kop van het klassement ongewijzigd bleef: Jean van Heddegem gaat nog steeds aan de leiding. Ook op donderdag is Jean voorlopig de sterkste.

 

Woensdag: 

1e Jean van Heddegem winstpercentage 83,3

2e Nico van Dijke winstpercentage 76,2

3e Rob Swaep winstpercentage 75,0

4e Eelke Bruinsma winstpercentage 72,2

5e Wim Kleijn winstpercentage 72,2

6e Jaap Looy winstpercentage 66,7

7e Hans Leijendekker winstpercentage 62,5

8e Michiel van Dam winstpercentage 62,5

9e Hans de Brandt winstpercentage 57,1

 

10e Berend Greven winstpercentage 55,6

11e Dita Kleijn 55,6% (beste dame)

 

Donderdag:

1e Jean van Heddegem winstpercentage 69,4 

2e Rob van Leeuwen winstpercentage 69,4 

3e Lyda Buitenhuis winstpercentage 60,0 (beste dame)

4e Hans de Brandt winstpercentage 59,3 

5e Tom Boom winstpercentage 57,6 

6e Hans Leijendekker winstpercentage 55,6 

7e Louis de Ruijter winstpercentage 53,3

8e Jaap Looy winstpercentage 52,8 

9e Gerda Oosterbroek-Frijters winstpercentage 50,0

 

10e Bert Oosterbroek winstpercentage 50,0


26 spelers kwamen woensdagmiddag 15 juni naar de Woelhoek voor drie competitieronden jeu de boules. Henny Swemmer, Jean van Heddegem, Michel van Dam en Nico van Dijke bleven zonder nederlaag. Op donderdagmiddag 16 juni slechts 13 deelnemers. Ook daar bleef Jean van Heddegem ongeslagen en was hij in goed gezelschap van Tom Boon. 

Op woensdag voeren Jean van Heddegem (81,0%), Nico van Dijke (77,8%) en Rob Swaep (76,2%) het algemeen klassement aan. Ria Kleijn is met 55,6% de beste dame op plek 10. Op de donderdag is die eer weggelegd voor Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen (beiden 69,7%) gevolgd door Hans de Brandt en beste dame Lyda Buitenhuis (beiden 59,3%).


Deze week door de verregende woensdag alleen op donderdag een speelmiddag. Vijftien spelers trokken de stoute schoenen aan en waren aanwezig in de Woelhoek.

 

Arnold de Zoete, Lyda Buitenhuis en Tom Boom bleven als enige na drie speelronden zonder nederlaag en werden hierdoor dagwinnaar. Algemeen klassementsleiders Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem leden deze dag beiden twee nederlagen. Het had geen grote consequenties voor hun leidende positie. Beide heren handhaven zich aan kop. De donderdag afwezige Ad Leeuwenburg blijft op positie 3. Lyda Buitenhuis is in het algemeen klassement de beste dame. Zij staat op een keurige 4e plaats.


Op de eerste dag van Juni waren de Woelers weer in grote getale aanwezig, Bas Bravenboer was wat verlaat waardoor hij slechts 2 partijen speelde, maar totaal waren er weer 32 aanwezigen. Bas won beide partijen, maar had uiteraard daardoor geen kans op de dagzege. Hans Leijendekker en Jan Swemmer lange tijd wel, maar uiteindelijk was het Cees Schlee die met de eer aan de haal ging. Door een pijnlijke 3e partij voor Jean van Heddegem in zijn laatste partij van de dag, blijft Rob Swaep, met een gelijk winstpercentage als Jean, op saldo de ranglijst op woensdag aanvoeren. Op donderdag waren er 15 aanwezigen. Hierbij viel in de eerste partijen op dat van de 7 gegooide partijen 4 de score 13-2 en 3 de score 13-1 hadden. Jean van Heddegem was de enige die deze dag ongeslagen bleef en uiteraard leverde hem dat de dagzege en een verstevigde 2e positie in het algemeen klassement op. Rob van Leeuwen won 2 partijen en blijft met 74.1 % leider. De Woelers wensen u een prettig Lang Pinksterweekend en u hoort volgende week weer van ze.


25 mei: 29 aanwezige woelers, die er weer zin in hadden. Ook een aantal Woelers die niet altijd aanwezig kunnen zijn waren vandaag in vorm. Zo waren Aren van der Aa en Ineke Cornet, die de dagwinst voor dames opeiste met 3 overwinningen, op dreef. Ook Henk van Veen bleef ongeslagen vandaag. De Dagwinst ging echter naar Nico van Dijke die daardoor weer wat stijgt in het algemeen klassement. Wim Kleijn had een mindere dag met 3 nederlagen. Hierdoor namen Rob Swaep en Jean van Heddegem de koppositie weer over met Hans de Brandt en Eelke Bruinsma op de gedeelde 3e plaats.

Op Hemelvaartsdag werd er ook gewoon gestreden om de punten. 14 aanwezigen, waarbij Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem voor t klassement streden om de dagwinst. Gerda Oosterbroek- Frijters namens de dames claimde deze al, Rob kreeg uiteindelijk de minste punten tegen en verstevigt hiermee zijn koppositie qua saldo.  Volgende maand zijn de woelers uiteraard weer van de partij.


Op 18 mei waren er weer 32 Woelers klaar voor de strijd. Veel aanwezigen betekende vandaag ook veel ongeslagen spelers. Hans de Brandt. Hans Leijendekker, Eelke Bruinsma en Cees Cornet bleven allen ongeslagen, maar toch ging de strijd om de dagwinst tussen Wim Kleijn, die zijn 3e partij te veel punten tegen kreeg en Jean van Heddegem. die weer eens nagenoeg geen punten tegen kreeg, Slechts 5 tegenpunten in 3 partijen brachten hem de dagzege, en de gedeelde 2e plaats weer in het klassement. Wim Kleijn nam echter de koppositie in het algemeen klassement weer over met 88.9% Winstpartijen

Op de donderdag 15 aanwezigen. Hier was Ad Leeuwenburg de sterkste speler, Bert en Gerda Oosterbroek bleven eveneens ongeslagen. Ad klimt door zijn zege naar de gedeelde 2e plaats in het klassement dat echter nog steeds aangevoerd wordt door Rob van Leeuwen.

Volgende week gaan de Woelers er uiteraard weer voor...


Deze week beginnen we eens een keer andersom. Op de donderdag waren 16 Woelers weer klaar voor de competitiestrijd. Bert Oosterbroek, die jammer genoeg nog niet alle speeldagen aanwezig kon zijn, was vandaag de dagwinnaar. Hans Leijdendekker en Rob van Leeuwen bleven beide ook zonder nederlaag. Hierdoor neemt Rob voorlopig weer alleen de leiding in het algemeen klassement want Jean en Hans de Brandt incasseerden deze week wel nederlagen. Op de woensdag was deze week tijd ingeruimd voor het Lentetoernooi, waarvan bijgaande foto's . Hier waren maar liefst 38 aanwezigen, 24 heren en 14 dames. Tijdens het toernooi speelde ieder 4 partijen. Bij de dames ontstond gedurende het toernooi een strijd tussen Roza van der Slot,Henny Swemmer, Joke de Graaf, Anneke Groeneveld en Ineke Cornet, die vandaag de beste vorm had en ongeslagen wist te blijven, Anneke, Joke en Henny incasseerden een nederlaag, en Roza moest met 2 zeges en 2 nederlagen uiteindelijk afhaken in de strijd bij de dames. Anneke legde door beter saldo uiteindelijk beslag op de 2e plaats van de dames voor Joke en Henny, die wel eveneens 3 wedstrijden won, maar uiteindelijk met een negatief saldo net naast het virtuele podium stond. Bij de heren ging de strijd ook lang gelijk op. Eelke Bruinsma, Bas Bravenboer en Louis de Ruiter vochten een verbeten strijd uit, Uiteindelijk was het Eelke die zijn 3 overwinningen beloond zag worden met een podiumplek. Dit was echter de laagste podiumtrede want Rob van Leeuwen en Tom Boom wisten alle 4 de partijen te winnen. Uiteindelijk deed Tom dat met het beste saldo, waarmee hij Rob naar de 2e plaats verwees. Ineke, die dus bij de dames de overwinning had opgeeist was qua saldo de 3e in het totaalklassement. 


Op 4 mei waren de Woelers er duidelijk weer klaar voor. Met dodenherdenking enkele uren later was het tijdens de speelronde bepaald niet stil. 32 Woelers zetten weer hun beste beentje voor en lieten de ballen weer veelvuldig punten scoren.

Vooral Rob Swaep beleefde een goede speeldag. Hij incasseerde in zijn 3 partijen slechts 8 punten tegen en wist daarmee ongeslagen te blijven en zijn koppositie in het algemeen klassement te verstevigen. Ook Ad Leeuwenburg, Eelke Bruinsma, Lydia Buitenhuis (dagwinnaar bij de dames), Michel van Dam en Nico van Dijke bleven ongeslagen, al was het bij Nico 3 x met 13-12 wel steeds een dubbeltje op zijn kant. In het Algemeen Klassement dus Rob Swaep die wat afstand neemt. Roza van der Slot blijft bij de dames de best geklasseerde. 

 

Op donderdag 18 vrije vogels. Hans de Brandt en Jean van Heddegem kwamen dankzij een 100% score weer op gelijke hoogte met Rob van Leeuwen aan de kop van het algemeen klassement. Joke de Brandt was deze speeldag de beste dame, maar desondanks blijft ze de rode lantaarndraagster. Best geklasseerde dame is Lyda Buitenhuis die met 50% winst op de 8e plek van het algemeen klassement staat.


Volgende week woensdag spelen de Woelers het lentetoernooi, dat niet mee telt voor de competitie. Donderdaggroep speelt wel gewoon een reguliere competitieronde. 


Na uitgebreid koningsdag (en vermoedelijk ook nacht) te hebben doorgebracht, waarop natuurlijk de ballen in de tas bleven, stonden de Woelers op 28 april met 17 aanwezigen natuurlijk weer startklaar om ze flink te laten rollen. Blijkbaar waren er toch enkele vizieren aangetast, of hadden sommigen nog wat wankele handen, want er was deze donderdag niemand met een 100% score, Iedereen verloor een of meerdere partijen. De dagzege werd hierdoor een prooi voor Jaap Looy die in zijn 3 partijen met 2 zeges en een kleine nederlaag de meeste punten scoorde. Lange tijd leek Arnold de Zoete de winnaar te worden maar door de nederlaag in de 3e partij moest hij deze eer toch afstaan aan Jaap. Jean van Heddegem verloor 2 partijen, Rob van Leeuwen verloor er slechts 1 waardoor hij in het algemeen klassement met 75% winst de koppositie deze week voor zich alleen wist op te eisen Achter Rob, maar liefst 7 spelers met 66,7 % winst. Beste Dame van de dag was Gerda Oosterbroek-Frijters die daardoor de rode lantaarn overdraagt aan Joke de Brandt die de minst goede speeldag kende, door al haar partijen aan de verkeerde kant van de score te eindigen.

Volgende week gaan de Woelers er uiteraard vol goede moed er opnieuw twee spannende wedstrijddagen van maken. 


20 april was een stralende dag voor de Woelers. Maar liefst 30 aanwezigen streden in de 2e speeldag van hun groep om de winst. Rob Swaep was uiteindelijk de dagwinnaar, doordat  hij precies 1 punt minder tegen kreeg dan Hans de Brandt. Ook Jean van Heddegem, traditioneel sterk, bleef ongeslagen vandaag. Bij de dames leek de dagzege lange tijd naar Roza van der Slot te gaan maar die moest in haar 3e partij een nederlaag incasseren. Daardoor vochten Joke de Graaf en Dita Kleijn om de dagzege bij de dames. Uiteindelijk was het Dita die de minste punten tegen kreeg en daardoor de zege bij de dames kon opeisen.

Door zijn dagzege nam Rob Swaep ook de leiding in het algemeen klassement, al deelt hij de 1e plaats met Jean, die ook op hetzelfde winstpercentage staat. Hans de Brandt staat met 2/3 winstpartijen op plek 3. Ook Dita en Ria Kleijn en Roza van der Slot staan op 2/3 winst en zullen als dames de voornaamste stijdsters voor de totaaltitel gaan vormen. Cees Schlee heeft eveneens 66,7% winst, maar heeft het slechtste, zelfs negatieve puntensaldo.

 

Op de donderdag 15 aanwezigen. Daar deed zich het knappe feit voor dat de beide spelers die ongeslagen bleven, ook nog eens het zelfde puntenaantal scoorden en dus werd de dagzege gedeeld. Jaap Looy en Louis de Ruijter incasseerden beide 20 tegenpunten in hun 3 overwinningen.

Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen blijven samen het algemeen klassement aanvoeren met 77.8% wint, waarbij Jean het betere puntensaldo heeft. Ad Leeuwenburg kent een hoger winstpercentage, maar was deze speeldag niet aanwezig, Toch kan hij een rol van betekenis gaan spelen als hij volgende speeldagen dezelfde vorm laat zien als de eerste 2, want dan zal hij lastig te verslaan zijn. De beste dame op donderdag is voorlopig Ria Looy die echter ook weet dat het seizoen nog lang niet gespeeld is. 


Op 13 april mochten ook de woensdag Woelers beginnen aan hun Zomerstrijd. 25 Woelers lieten zien er zin in te hebben, Ria en Wim Kleijn waren in een onderlinge strijd gewikkeld om de dagzege, die uiteindelijk naar Ria ging. Ook Joke Verschoor bleef deze eerste speeldag ongeslagen. Jaap Looy startte na de winst in de wintercyclus met een 13-0 zege in zijn eerste partij, evenals Rob Swaep, maar moest daarna 2 verliespartijen incasseren, Rob Swaep won wel een 2e partij maar kwam daardoor net naast het dagpodium. Anneke Groenendijk en Cees Cornet incasseerden de beide blanco starts en deelden daardoor de rode lantaarn.

 

Op donderdag 16 aanwezige Woelers. De dagzege was weer eens een prooi voor Jean van Heddegem die daardoor de koppositie in het algemeen klassement ook weer in wist te nemen. Deze moet hij echter nog wel delen met Hans Leijendekker, Rob van Leeuwen en Ad Leeuwenburg die ook allen een 100% dagscore overlegden. Hans de Brandt en Tom Boom, die vorige week de koppositie deelden incasseerden beide 2 verliespartijen waardoor zij in het algemeen klassement wegzakten naar plaats 5. Arnold de Zoete boekte zijn eerste winstpartij en gaf daarmee de rode lantaarn over aan Gerda Oosterbroek-Frijters die deze speeldag het minst gelukkig was met het rollen van de ballen.

 

De Woelers wensen iedereen een prettig paasweekend en gaan volgende week weer vol goede moed de strijd met elkaar aan.


Op 7 april de eerste speeldag van de Zomercompetitie.

Helaas viel door het weer de speeldag van 6 april uit. Ook op 7 april was het weer verre van optimaal maar toch besloten 15 dappere strijders ook deze dag de ballen te laten rollen. Hans de Brandt en Tom Boom bleven ongeslagen, waarbij Hans de minste tegenpunten kreeg. Arnold de Zoete was de meest ongelukkige van de speeldag want hij moest alle 3 zijn partijen een nederlaag incasseren. Dini Bravenboer was met 2 zeges de succesvolste dame van de aanwezigen.


op 23 en 24 april vonden de finales plaats van de wintercompetitie. De woensdaggroep is gewonnen door Jaap Looy (foto 4), met een winstpercentage van 71.2 %. De Donderdaggroep was een prooi voor Jean van Heddegem ( foto 5) met een winstpercentage van 74,1%

 

De finales werden gespeeld door de top 4

Jaap Looy, Bertus Streefland, Rob Swaep en Hans de Brandt speelden de woensdagfinale bij de heren en door 2 zeges wist Jaap deze, na de klassementszege op de woensdag ook te winnen.

De damesfinale werd een prooi voor Joke de Brandt, voor Roza van der Slot, Corneel Post-De Hoog en Henny Blommers

 

De Dames finale op donderdag werd gewonnen door Dini Bravenboer, Ook hier moest Roza van der Slot genoegen nemen met plaats 2 voor Henny Swemmer en Lydia Buitenhuis

 

De Donderdagfinale bij de mannen werd wederom een prooi voor Jaap Looy, die deze donderdag alle 3 de opponenten wist te verschalken. Hans Leijendekker werd 2e, voor Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem, die klaarblijkelijk niet zijn beste dag had.

 

De overige finales werden op de woensdag gewonnen door Frans Wiersma die de beste van de 24 spelers was. De donderdag waren er nog 12 spelers actief en hier was het Tom Boom die zich de beste van de dag mocht noemen. Op 6 en 7 april beginnen de woelers aan hun voorjaarsreeks.

Maar liefst 34 spelers kwamen woensdagmiddag 16 maart naar de Woelhoek om drie ronden te spelen voor de interne Wintercompetitie van Jeu de Woeles. Op donderdagmiddag 17 maart kwamen er 20 gemotiveerde spelers naar de banen in de Woelhoek.

 

Woensdag bleven Bertus Streefland, Frans Wiersma, Michel van Dam en Miep Hoogendoorn ongeslagen. Klassementsleider Jaap Looy in deze Wintercompetitie leed 2 nederlagen. Zijn achtervolgers Hans de Brandt en Rob Swaep leden 1 nederlaag. Nico van Dijke was deze middag afwezig.

Nadat alle rook en stof was opgetrokken, bleek Jaap nog steeds aan de leiding te gaan. Hij won tot nu toe 37 van zijn 52 wedstrijdronden en heeft een winstpercentage van 71,2%. Hans de Brandt kwam dichterbij met 69,6% (32 uit 46). Nico van Dijke (67,3 % door 33 uit 49) nam plek 3 over van Rob Swaep (67,3% 35 uit 52). Anneke Groenendijk nam als beste dame (14e plaats 53,1%) opnieuw de leiding over van Joke de Brandt (15e plaats 52,2%).

 

Donderdag bleven Frank Klompenhouwer, klassementsleider Jean van Heddegem en Ton Otte zonder nederlaag. Daardoor blijft Jean natuurlijk aan de leiding in het algemeen klassement van de donderdag wintercompetitie. Nummer 2 Nico van Dijke was deze week afwezig, terwijl de nummer 3 Rob van Leeuwen 1 nederlaag leed. Voor het algemeen klassement betekende dit dat de podiumposities ongewijzigd bleven. Jean (74,1%) wordt gevolgd door Nico van Dijke (70,4%) en Rob van Leeuwen (68,4%). Beste dame van de donderdaggroep blijft Roza van der Slot op plek 7 met 53,3%. Ondanks haar 2 nederlagen.

Foto's: Hans Leijendekker.


Ook deze week werd er weer op twee dagen fel gestreden in de wintercompetitie van jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in Hellevoetsluis. 

 

Woensdag 9 maart kwamen 30 spelers naar de Woelhoek voor drie competitieronden. Aren van der Aa, Bertus Streefland, Jaap Looy, Nico van Dijke en Rob Swaep bleven deze middag ongeslagen. De leider in de Wintercompetitie, Hans de Brandt, moest 2 nederlagen slikken en verspeelde daardoor zijn leidende positie aan Jaap Looy. Jaap (73,5% winst) wordt in het algemeen klassement nu gevolgd door Hans (69,8%) en Rob Swaep (67,3%). Beste dame is Joke de Brandt (53,5%) die Anneke Groenendijk (52,2%) op de ranglijst passeerde. Ook al hadden beide dames (1, respectievelijk 0 overwinningen) geen succesvolle middag.

 

Donderdag 10 maart vonden 23 spelers de tijd en de weg naar De Woelhoek in Hellevoetsluis. Aren van der Aa had er opnieuw veel zin in en wist ook deze middag ongeslagen te blijven. Jean van Heddegem en Nico van Dijke sloten zich daarbij aan. Daardoor behield Jean de leiding in het algemeen klassement van de donderdagmiddag. Met een winstpercentage van 72,5 gaat hij Nico van Dijke (70,4%) en Rob van Leeuwen vooraf (68,5%). Roza van der Slot behield in deze groep de leiding bij de dames en heeft nu een winstpercentage van 54,8.

 

Foto's: Hans Leijendekker.


Deze week kon er gelukkig zowel op woensdag als donderdag gespeeld worden.

 

Op woensdagmiddag kwamen 33 spelers naar de Woelhoek voor drie ronden jeu de boules in de Wintercompetitie van Jeu de Woeles. Aren van der Aa bleef als enige speler zonder nederlaag. Maar liefst 16 spelers wonnen 2 wedstrijden. Van de algemeen klassementstop lieten Rob Swaep en Nico van Dijke steken vallen (1x winst). De overige spelers bleven steken op 2x winst. Consequentie van dit alles: Hans de Brandt gaat aan de leiding (72,5%) vóór Jaap Looy (71,5%) en Nico van Dijke/Rob Swaep (65,2%). Beste dame is Anneke Groenendijk op de 11e plaats van de ranglijst (55,8%).

 

Op donderdagmiddag kwamen 27 spelers naar de Woelhoek voor drie ronden jeu de boules in de Wintercompetitie van Jeu de Woeles. Eelke Bruinsma, Jaap Looy, Jean van Heddegem, Nico van Dijke en Wim Kleijn bleven deze middag zonder nederlaag. 

In het Algemeen Klassement verloor Rob van Leeuwen (68,6%) door twee nederlagen zijn tweede plek aan Nico van Dijke (68,6%). Jean van Heddegem gaat nog steeds aan de leiding (70,8%). Roza van der Slot is op plaats 7 de beste dame van de groep (54,8%).


Deze week in verband met de weersomstandigheden alleen op woensdag wedstrijden bij Jeu de Woeles. Weer een felle strijd voor de punten in de Wintercompetitie. 

Gerard van Bavel, Jean van Heddegem, Nico van Dijke en Rob Swaep bleven woensdagmiddag 23 februari zonder nederlaag in de drie speelronden. Voor het Algemeen Klassement betekent het dat Jaap Looy (woensdag 1 nederlaag en nu 72,1 winstpercentage) aan de leiding gaat voor Hans de Brandt (1 winstpartij, 70,3%), Nico van Dijke en Rob Swaep 67,4%). 


Op Woensdag 16 Februari 29 aanwezigen, ondanks Storm Dudley. Bas Bravenboer beleefde een goede speeldag door alle partijen te winnen, de laatste zelfs zonder tegenscore. Ook Engel van Maurik, Hans Leijendekker en Bertus Streefland bleven ongeslagen. Geen grote verschuivingen in de top van het klassement, waar Hans Leijendekker door zijn score de 3e plaats in het vizier krijgt.

Op donderdag 22 aanwezigen. Dagzege ging weer eens naar Jaap Looy die in het klassement op donderdag dichterbij de top 3 komt. Rob van Leeuwen moest 2 nederlagen incasseren en zag daardoor Jean van Heddegem die 2 partijen won weer dichterbij kruipen. In de top op donderdag zitten de koplopers allen op meer dan 40 gespeelde partijen. en hebben er nog meerderen kans op de totaalwinst


Op woensdag 9 februari waren er wederom 33 Woelers aanwezig. Opvallend Vaak viel in de eerse ronde de score 13-1 te noteren, Liefst 10 maal werd deze score gegooid. Nico van Dijke en Eelke Bruinsma haalden deze speeldag de maximale score van 100 % over hun 3 partijen. Nico blijft hierdoor boven in het klassement meedraaien met op dit moment de 4e plaats. Eelke staat op plaats 6 maar heeft van de hoogst geklasseerden de minste partijen achter zijn naam .

Jaap Looy blijft het klassement aanvoeren met nog altijd de hete adem van Rob Swaep en Hans de Brandt in zijn nek.

 

Op donderdagmiddag 20 Woelers aan de startstreep. Aren van der AA was weer eens aanwezig en pakte weer de volle buit. Ook klassementsleider Rob van Leeuwen boekte 3 overwinningen en zag zijn voorsprong op Jean van Heddegem door een nederlaag van Jean in zijn laatste partij, toenemen.


Op 2 Februari waren er maar liefst 33 spelers aanwezig. Joke Voorschuur, Bertus Streefland en Jan Wezemer bleven Ongeslagen. Dagwinst was echter weggelegd voor Rob Swaep die zijn 3e plaats in het algemeen klassement wist te verstevigen.

Op donderdag waren er 22 spelers aanwezig. Aren van der Aa werd dagwinnaar. In het algemeen klassement kroop Nico van Dijke dichter naar de top 2 toe


Woensdag 26 januari 2022 bleven Bas Bravenboer, Gerard van Bavel, Henny Swemmer, Jaap Looy, Tom Boon en Nico van Dijke zonder nederlaag bij de 32 spelers van de woensdagmiddaggroep. In het totaalklassement blijft Hans de Brandt de trotse leider. Ondanks een nederlaag. Hij gaat in dat klassement Jaap Looy en Hans Leijendijk vooraf.

 

Donderdag 27 januari 2022 kwamen slechts 16 spelers naar De Woelhoek in Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis. Truus Voskamp en Wim Kleijn bleven als enige zonder nederlaag. Rob van Leeuwen bleef ondanks een nederlaag aan de leiding van het totaalklassement. Jean van Heddegem was donderdag afwezig maar handhaaft zich op plek 2. Nico van Dijke is hier de derde in rij.


Op 19 januari was de hervatting van de competitie bij de Jeu de Woelers. 28 spelers waren met veel enthousiastme bezig aan de speeldag. maar helaas gooide de regen de hervatting deels in het water en moest de speeldag afgebroken worden voor de 2e ronde kon worden afgerond.

Hans de Brandt blijft met een winstpercentage van 80% aan de leiding van de totaalscore. Hij gaat Jaap Looy en Hans Leijendekker vooraf.

 

Op donderdag 20 januari waren de weersomstandigheden beter en kon er door de 17 aanwezige spelers wel een volledige speeldag gespeeld worden. Henny Swemmer werd door 3 zeges dagwinnaar. Rob van Leeuwen pakte met 2 zeges alleen de leiding in het algemeen klassement. Jean van Heddegem en Nico van Dijke volgen op 1 winstpartij. Roza van der Slot was als hoogst geplaatste dame in het klassement deze week niet aanwezig.


Op woensdag 15 december bonden 29 spelers opnieuw de strijd aan. Hans Leijendekker, Jaap Looy en Hans de Brandt vormden de dag top 3. Hans Leijdendekker klom hierdoor naar de gedeelde derde plaats in het algemeen klassement. Hans de Brandt en Jaap Looy stonden hierin al 1e en 2e. 

 

Op donderdag waren er 20 spelers aanwezig. Opnieuw was Hans Leijendekker de succesvolste en ook op de donderdag pakte hij de dagzege door de minste tegenpunten. Hier echter wel meer spelers met de maximale score, waaronder namens de dames Roza van der Slot. Jean en Rob blijven qua winstpercentage de koppositie in het algemeen klassement delen


Op Woensdag 8 december speelden de Jeu de Woelers het interne Kerst toernooi. Bij de dames ging de winst naar Flor de Ruijter, dankzij 3 overwinningen en een nipte nederlaag, had zij een saldo van + 15. 2e, met slechts 2 puntjes achterstand werd Ria Kleijn. De 3e plaats was voor Joke de Brandt. In totaal waren er 11 dames aanwezig. Bij de 23 aanwezige mannen waren ook bij het Kersttoernooi de bekende namen weer goed op dreef. Hans de Brandt eindigde op het podium op de 3e plaats met 3 zeges en een saldo van + 21. Toch was dat niet genoeg voor de winst want Jean van Heddegem, ook in de competitie uiteraard goed op dreef won alle 4 zijn gespeelde partijen met een saldo van + 28; goed voor de 2e plaats. Maar de winnaar van het kersttoernooi werd Jaap Looy die in zijn 4 gegooide partijen een saldo van + 36 wist te behalen! 

 voor foto's van het kersttoernooi kijkt u op https://jdwoeles.weebly.com

 

Op donderdag 9 december werd er gewoon competitie gespeeld. 23 Spelers aanwezig. Roza van der Slot kende een goede dag, na een minder gegooid kersttoernooi wist zij donderdag 3 partijen te winnen en met een saldo van +31 was zij dagwinnaar. Louis de Ruijter en Tom Boom bleven ook alle 3 hun partijen ongeslagen. Jean van Heddegem neemt in het algemeen klassement de leiding weer over van Rob van Leeuwen, die een mindere dag kende door alle 3 zijn partijen te verliezen. Nico van Dijke blijft als 3e in het klassement op het virtuele podium, voor Jaap Looy.


Op de eerste december dag waren er 29 spelers die de kou trotseerden. Tom Boom had weer een goede speeldag en pakte wederom de volle buit. Ook Klassementleider Hans de Brandt, Engel van Mourik Henny Swemmer en Hans Leijendekker boeken alle duels een zege. In het Klassement neemt Hans de Brandt hierdoor afstand van Jaap Looy. Hans Leijendekker lijkt in het klassement aan een opmars bezig. 

 

Op donderdag waren er 20 spelers. Louis de Ruijter was de succesvolste met 3 zeges. Alleen Nico van Dijke wist dat te evenaren, waardoor hij weer een goede stap in het klassement zet, De overige spelers verloren allemaal een of meerdere rondes. Jean van Heddegem verloor er 2 waardoor hij de koppositie moest afstaan aan Rob van Leeuwen die met 21 zeges nu er t best voor staat, Jean blijft met 20 zeges wel 2e. Nico klimt door zijn maximale score weer naar plaats 3 en heeft ook nog de minste tegenpunten geincasseerd van alle spelers die het minimale aantal van 75% aanwezigheid kenden.


26 November

32 Aanwezige spelers woelden er op los deze woensdag 24 november. Tom Boom Kreeg vandaag de minste punten tegen en werd daarmee dagwinnaar. Ook Jean van Heddegem, Cees Cornet en Frank Klompenhouwer wonnen alle gespeelde partijen. Frank Verstevigt hierdoor de 3e plaats in het algemeen klassement, al moet hij Jaap Looyen koploper Hans de Brandt nog voor zich dulden.

 

Op donderdag Woelden er 22 Spelers. Jaap Looy en Aad Voskamp waren de enige 2 met de maximale score. Aad maakt hierdoor een flinke sprong in het klassement, van 18 naar 8 en Jaap klimt van 6 naar 4. Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen blijven het klassement op de donderdag aanvoeren met een 79% score op de gewonnen partijen, voor Nico van Dijke en Jaap Looy die 2/3 van hun gespeelde partijen gewonnen hebben.


20-11-2021.

In de 7e speelweek waren er deze woensdag 35 spelers aanwezig. Bas Bravenboer was de meest overtuigende winnaar van de dag. Ook Hans de Brandt, Henny Blommers en Jaap Looy bleven deze dag ongeslagen. Hans en Jaap nemen hierdoor in het Algemeen klassement ook wat afstand van de overige deelnemers. 

Op donderdag 18 november verschenen er 22 spelers. Hans Leijendekker en Jean van Heddegem deelden de dagzege, maar ook Lydia Buitenhuis, Rob van Leeuwen en Wim Kleijn bleven vandaag ongeslagen. In het totaal klassement blijven Jean en Rob met een winstpercentage van 81% aan de leiding

In de 6e Speelweek waren er op Woensdag 10 november maar liefst 36 spelers aanwezig. Engel van Mourik won alle 3 zijn wedstrijden, en kreeg daarin slechts 1 punt tegen. Ook Miep Hoogendoorn en Aren van der Aa bleven deze woensdag ongeslagen. In het algemeen klassement delen Frank Klompenhouwer, Roza van der Slot. Hans de Brandt en Eelke Bruinsma nu de koppositie met 75% gewonnen partijen. Aren van der Aa is nog steeds ongeslagen, maar heeft slechts 6 partijen gegooid.

 

Op de Donderdag waren deze week 24 spelers aanwezig

Eelke Bruinsma,Tom Boom en Aren van der Aa vormden hier de top 3 van de dag. In het algemeen klassement blijven Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem de leiding delen. maar Eelke Bruinsma klimt hier naar de 3e plaats

Woensdag 3 november waren er wederom 34 deelnemers aanwezig om gezellig met elkaar te "Woelen". Aren van der Aa werd de succesvolste deelnemer van de dag door alle 3 zijn partijen ruim te winnen. Ook Berend Greven, Frans Wiersma en Roza van der Slot scoorden 100% vandaag. In het Algemene Klassement blijft Hans de Brandt leiden. Roza van der Slot klimt door haar dagscore naar de gedeelde 2e plaats

 

Op de donderdag waren er 24 Spelers aanwezig. Lyda Buitenhuis was hier de succesvolste. op de voet gevolgd door Aad Voskamp, Rob Swaep en Rob van Leeuwen die ook allen ongeslagen de dag door kwamen. In het algemeen klassement hierdoor Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem samen aan de Leiding en Nico van Dijken op plek 3 gedeeld met Eelke Bruinsma

29 Oktober 2021

Woensdag 27 Oktober waren 34 spelers aawezig

Bas Bravenboer was de succesvolste speler deze speeldag door alle 3 zijn partijen winnend af te sluiten. Ook Rob Swaep, Eelke Bruinsma, Hans de Brandt,Hans Leijendekker en Jaap Looy haalden een 100% dagscore. In het algemeen klassement neemt Hans de Brandt hierdoor de leiding over van Frank Klompenhouwer.

 

Bij de dondag groep waren er 21 spelers aanwezig deze week. Wim Kleijn en Jaap Looy boekten de beste resultaten. Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen, die in het algemeen klassement aan de leiding stonden moesten beide een ruime nederlaag slikken. Desondanks blijven ze, samen met Nico van Dijke de top 3 van het algemeen klassement. Jaap Looy klimt naar de 4e plaats en Wim Kleijn maakt na een moeizame start in ronde 1 en 2 een sterke stijging na deze dagzege

22 oktober 2021.

Woensdagmiddag 20 oktober kwamen 35 spelers in actie voor de tweede wintercompetitieronde van de clubcompetitie. Anneke Groenendijk, Frank Klompenhouwer en Gerda Oosterbroek-Frijters waren de dagwinnaars en bleven als enigen zonder nederlaag in de drie speelronden. In het algemeen klassement is Frank Klompenhouwer nu de enige ongeslagen speler (6 uit 6), gevolgd door Hans de Brandt, die woensdagmiddag 1 wedstrijd verloor, Anneke Groenendijk en Ineke Cornet (die woensdag eveneens 1 ronde verloor). Deze drie spelers hebben nu 5 overwinningen uit zes ronden.

 

De donderdaggroep is van de avond naar de middag gegaan. Of dat de oorzaak is van het feit dat maar 16 spelers deelnamen aan de derde wintercompetitieronde, is onze redactie niet bekend. We weten wel dat donderdag Eelke Bruinsma, Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen zonder nederlaag bleven. In het algemeen klassement gaat Jean van Heddegem alleen aan de leiding. Het won 8 van zijn 9 wedstrijden en wordt gevolgd door Rob van Leeuwen en Nico van Dijke die een score van 7 uit 9 hebben. 


15 oktober 2021.

Maar liefst 32 spelers begonnen woensdag aan de eerste ronde van de Wintercompetitie bij jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek Hellevoetsluis. Vorige week ging door de slechte weersomstandigheden de eerste wedstrijddag niet door. Frank Klompenhouwer, Hans de Brandt, Ineke Cornet, Jaap Looy, Lyda Buitenhuis, Maja Postma en Nico van Dijke deden deze wintercompetitiestart zonder nederlaag. Zij wonnen hun drie wedstrijden van deze eerste ronde en gaan natuurlijk ook aan de leiding in het algemeen klassement.

 

Op donderdag kwamen 20 spelers voor de tweede ronde van hun wintercompetitie. Frank Klompenhouwer en Nico van Dijke hadden er zin in en traden ook deze dag aan in het strijdperk en wisten ook deze keer zonder nederlaag te blijven. Jean van Heddegem, Rob van Leeuwen en Truus Voskamp bleven eveneens zonder nederlaag. In het algemeen klassement nam Nico van Dijke met 6 overwinningen uit 6 partijen na twee speelronden de leiding. Jean van Heddegem leed vorige week 1 nederlaag en staat nu met 5 uit 6 op plaats 2. Truus Voskamp is met 4 uit 6 gedeeld 3e en tevens beste dame.


08-10-2021.

Na de finaleweek, is Jeu de Woeles toe aan de eerste ronde van de Wintercompetitie.

Helaas gingen de wedstrijden op woensdagmiddag niet door in verband met de weersomstandigheden. De banen stonden blank door de vele regen. Op donderdag kwamen 18 spelers wel in actie. Aad Voskamp en Nico van Dijke bleven als enige spelers zonder nederlaag in de drie wedstrijdronden. Volgende week hopelijk meer kans voor de woensdaggroep. 


24-09-2021.

Winnaars van de zomercompetitie:

Woensdag: Aren van der Aa met een winstscore van 68,9%.

Donderdag: Jaap Looy met een winstscore van 77,3%.

Zij zijn opgenomen in het prachtige wandbord met winnaars in de Oude Woelhoek.

 

De Finalewedstrijden Woensdag Dames:

1e plaats: Ineke Cornet, gefeliciteerd met 1e prijs, 3x winst plus 12.

2e plaats: Joke Voorschuur, gefeliciteerd, 1x winst plus 6.

3e plaats: Truus Voskamp, gefeliciteerd, 1x winst min 8.

4e plaats: Gerda Oosterbroek-Frijters, gefeliciteerd, 1x winst min 10.

 

De Finalewedstrijden Woensdag Heren:

1e plaats: Hans de Brandt, gefeliciteerd met 1e prijs, 2x winst plus 9.

2e plaats: Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 2x winst plus 7.

3e plaats: Aren van der Aa, gefeliciteerd, 2x winst min 3.

4e plaats: Jaap Looy, gefeliciteerd, geen winst min 13.

 

De Finalewedstrijden Donderdag Dames:

Op de 1e plaats: Wendy van Yperen, gefeliciteerd met 1e prijs, 3x winst plus 13.

Op de 2e plaats: Ria Looy, gefeliciteerd, 1x winst min 1.

Op de 3e plaats: Gerda Oosterbroek-Frijters, gefeliciteerd, 1x winst min 1. Op de 4e plaats: Roza van der Slot, gefeliciteerd, 1x winst min 11.

 

De Finalewedstrijden Donderdag Heren:

Op de 1e plaats: Jaap Looy, gefeliciteerd met 1e prijs, 2x winst plus 13. Op de 2e plaats: Rob van Leeuwen, gefeliciteerd, 2x winst plus 7.

Op de 3e plaats: Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 2x winst plus 3.

Op de 4e plaats: Hans Leijendekker, gefeliciteerd, geen winst min 13.

 

Ook de overige leden speelden onderling voor een prijsje:

Woensdag: Corneel Post–de Hoog, met 2x winst plus 13.

 

Donderdag: Hans de Brandt, met 3x winst plus 25.

 

De foto's staan op de website. Open deze link


Er wordt sinds 1993 Jeu de Boules gespeeld in Hellevoetsluis bij Jeu de Woeles. De vereniging beschikt over 8 banen achter het gebouw van De Oude Woelhoek aan de Achterdorp 9 in Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis.

 

De meesten onder u zullen wel weten wat Jeu de Boules is, in Frankrijk is het razend populair en wordt op elk dorpsplein en camping fanatiek gespeeld. Jeu de Boules is een sport die niet aan leeftijd gebonden is, jong en oud kunnen het spelen. De Jeu de Woeles spelen de leden in competitieverband per avond of middag 3 partijen met steeds andere mede- en tegenspelers op een andere baan. Met wie je speelt wordt per loting bepaald. Hierdoor speel je tegen en met alle clubleden. 

De vereniging is aangesloten bij de regio zodat er ook regelmatig toornooien gespeeld kunnen worden. 

 

Voor meer Informatie stuur een mailtje naar jdwoeles@gmail.com. Of kom eens kijken op de maandag of woensdagmiddag! Door de corona spelen we nu niet op de donderdagavond.


17-09-2021.

Aaren van der Aa (woensdag) en Jaap Looy (donderdag) zijn de winnaars geworden van de zomercompetitie bij Jeu de Woeles. Beide mannen staan bovenaan in het algemeen klassement dat na 15 weken is opgemaakt. 

Alle leden die een 75% aanwezigheidsquotum hebben gehaald, komen in aanmerking voor dat klassement.

 

Aaren van der Aa behaalde bij de woensdagmiddagcompetitie een winstpercentage van 68,9 en hield Jaap Looy (68,2) en Nico van Dijke (63,9) achter zich. Hans de Brandt viel net buiten het podium (4e met 61,1%). Beste dame van de woensdagmiddag is Maja Postma (6e/60%) die Truus Voskamp (7e/58,3%) net achter zich liet.

 

Bij de donderdagavondcompetitie ging de winst wél naar Jaap Looy (77,3%). Mede klassementsleider Jean van Heddegem (75,0%) leed donderdagavond (opnieuw) 1 nederlaag en moest de ongeslagen gebleven Jaap nu voor laten gaan. Een bittere pil voor Jean die lang aan de leiding ging en op de finishstreep door Jaap gepasseerd werd. De derde plaats hier voor Nico van Dijke die hetzelfde winstpercentage heeft als Hans Leijendekker (63,2%) maar over een beter scoregemiddelde beschikte (+92 tegenover +79). Hans dus 4e. De beste dame op de donderdag is Maja Postma (6e/48,8%) die Roza van der Slot (8e/47,4%) achter zich liet. 

 

Woensdag 22 en donderdag 23 september worden de finales gespeeld. De beste spelers gaan dan met elkaar in "gevecht" voor de prijzen. Mocht het deze dagen door weersomstandigheden niet doorgaan, dan worden de finales een week later gespeeld.

 

De foto's van Hans Leijendekker.


10-09-2021.

Woensdag 8 september kwamen 20 spelers naar de banen in de Woelhoek. Drie van hen, Hans Höppe, Hans Leijendekker en Maja Postma, bleven zonder nederlaag in de drie competitieronden. In het algemeen klassement nam Aaren van der Aa (2 zeges) de leiding over van Jaap Looy (1 keer tot winst). Truus Voskamnp kon de goede lijn van de laatste weken niet vasthouden, verloor drie keer, maar bleef als beste dame op plaats 4 staan. Nico van Dijke blijft de nummer 3.

 

Donderdag 9 september opnieuw 19 deelnemers. Van hen wisten Jaap Looy, Johan de Vries en Rob van Leeuwen een 100% score te halen. In het algemeen klassement verloor leider Jean van Heddegem twee wedstrijden en moet Jaap Looy nu naast zich dulden. Maja Postma nam donderdagavond de positie van beste dame over van Joke de Brandt.

 


03-09-2021.

Woensdag 1 september kwamen 28 leden van Jeu de Woeles naar De Woelhoek om zich op te maken voor de drie speelronden van deze na corona-lockdown-competitie. Nadat de teams waren geformeerd, werd enthousiast de strijd gestreden. Uiteindelijk bleken Eelke Bruinsma en Joke Verschuur de enige spelers die de middag zonder nederlaag afsloten. 

Algemeen Klassementsleider Jaap Looy won 2 van zijn 3 competitieronden. Datzelfde gold voor de nummer 2 Aaren van der Aa. Truus Voskamp kroonde zich vorige week tot beste dame op positie 4. Zij continueerde haar goede spel en leed slechts 1 nederlaag. De consequenties voor het algemeen klassement? Jaap Looy gaat met een score van 27 uit 38 wedstrijden aan de leiding (71,1%) voorafgaande aan Aaren van der Aa (2e: 27 uit 39 = 69,2%) en de oprukkende Truus Voskamp (3e: 20 uit 30 = 67%) en Michiel van Dam (4e: 20 uit 30 = 67%).

 

Donderdagavond 2 september was de opkomst lager: 19 spelers. Jean van Heddegem bleek na afloop de enige speler zonder nederlaag. In het algemeen klassement vergrootte hij hierdoor zijn voorsprong op de nummer 2 Jaap Looy die eenmaal de tegenstander moest feliciteren. Jean won 30 van zijn 38 wedstrijden en leidt met een winstpercentage van 78,9. Een goede 2e plaats is er nog steeds voor Jaap Looy (28 uit 38 = 73,7%) en plek 3 wordt nog steeds ingenomen door Nico van Dijke (21/32 65,6%). Beste dame van de donderdagavond is nog steeds Joke de Brandt (16/29 55,2%). Zij kwam donderdagavond niet in actie, maar Maja Postma kon door 2 nederlagen Joke in het algemeen klassement niet passeren en haar leidende positie heroveren.  


27-08-2021.

Woensdag 25 augustus kwamen 26 leden naar De Woelhoek om deel te nemen aan de drie competitieronden. Na een middag met veel plezier en inzet bleken Ad Leeuwenburg, Berend Graven, Hans Leijendekker en Truus Voskamp zonder nederlaag naar huis te kunnen. De leider in het algemeen klassement, Jaap Looy, kon deze keer slecht 1 wedstrijd in winst omzetten, maar datzelfde gold voor zijn naaste achtervolger Aaren van der Aa waardoor Jaap de leiding in het algemeen klassement met een winstpercentage van 71,4 behield. Door haar goede wedstrijdmiddag klom Truus Voskamp naar de vierde plaats in het algemeen klassement en is daarmee Gerda Oosterbroek-Freijters gepasseerd (nu 7e).

 

Donderdagavond 26 augustus streden 20 leden voor de winst. Nou ja, het fanatisme verschilt natuurlijk per speler. Het verging topper Jaap Looy deze avond een stuk beter. Hij won zijn drie wedstrijden. Datzelfde gold voor Hans de Brandt en Jean van Heddegem. Bert Oosterbroek sloot zich hierbij bijna aan. Hij verloor echter in de tweede ronde nipt met 12-13 om ronde 1 en 3 wel in winst om te zetten.

Voor het algemeen klassement betekende dit dat Jean (77,1%) en Jaap (74,3%) de kop van het veld aan blijven voeren met de concurrentie op gepaste afstand. Ook bij de Dames een wisseling van de wacht. Maja Postma (54,3%) moest door twee nederlagen de leiding afstaan aan Joke de Brandt die slechts eenmaal verloor (55,2%). 


20-08-2021.

Woensdag 18 augustus kwamen maar liefst 35 spelers naar de banen in De Woelhoek. Aaren van der Aa, Ineke Cornet, Jaap Looy en Nico van Dijke bleven zonder nederlaag. Jaap Looy behield zodoende de leiding in het algemeen klassement (winstpercentage 75) en wordt daarin op de voet gevolgd door Aaren van der Aa (72,7%0 en Michel van Dam (66,7%). Gerda Oosterbroek-Frijters (61,5%) neemt positie 5 in en is beste dame. Maja Postma (8e) en Anneke Groenendijk (13e) volgen haar.

In de categorie opvallend deze week Gerard van Bavel die drie keer met 12-13 verloor.  

 

Donderdag 19 augustus telde 21 deelnemers die hun drie competitieronden afwerkten. Daarbij bleven Jaap Looy, Joke de Brandt en Lyda Buitenhuis zonder nederlaag. De leider in het algemeen klassement, Jean van Heddegem, beleefde een koude start in de eerste ronde, maar behield de leiding met een winstpercentage van 75, gevolgd door Jaap Looy (71,9) en Nico van Dijke (65,4). Maja Postma (6e 56,3%) , Joke de Brandt (8e 53,8%) en Roza van der Slot (9e, 53,8%) zijn de beste dames.

 

Voor meer informatie over de Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek in Nieuwenhoorn/ Hellevoetsluis. Open hier de website.


13-08-2021.

Woensdag 11 augustus kwamen 26 enthousiaste leden naar de banen in de Woelhoek van Hellevoetsluis om deel te nemen aan de zomercompetitie van Jeu de Woeles. Er werd fel gestreden voor de winst. En dat ging natuurlijk niet iedereen lukken...

 

Aaren van der Aa en Gerda Oosterbroek-Frijters bleken hun dip verwerkt te hebben en konden na mindere wedstrijden nu zonder nederlaag na afloop naar huis gaan. Ook Engel van Mourik, Michiel van Dam en Truus Voskamp trokken drie partijen naar zich toe. 

 

Jaap Looy wist vorige week de koppositie in het algemeen klassement te heroveren, maar deze week liep hij tegen twee nederlagen aan: 8-13, 13-4, 11-13. Die ene overwinning was net genoeg om de leiding te behouden. Jaap gaat na 21 overwinningen uit 29 wedstrijden met een winstpercentage van 72,4 nog net Michiel van Dam (17 uit 24 = 70,8%) en Aren van der Aa (21 uit 30 = 70,0%) vooraf. Beste dame blijft Gerda Oosterbroek-Frijters met 16 uit 26 (61,5%) op plek 5. De 4e plaats is voor Jean van Heddegem (19 uit 30 63,3%)

 

Twintig deelnemers op donderdagavond 12 augustus. Sterspeler Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen bleven als enige spelers drie ronden zonder nederlaag. Maar liefst 8 spelers slaagden er in twee ronden tot winst te komen. Jean behield daardoor natuurlijk de leiding in het algemeen klassement van de donderdagavond: 22 uit 29 (75,9%). Concurrent Nico van Dijke (16 uit 23 = 69,6%) was deze avond afwezig en Jaap Looy leed 1 nederlaag en komt nu uit op 69% (20 uit 29). Beste dame Roza verloor donderdag 3x, zakte in het algemeen klassement naar plaats 7 (56,5%), maar blijft Maja Postma (55,2%) nog net voor.

 

De foto's zijn van Hans Leijendekker.


06-08-2021.

Woensdagmiddag 4 augustus namen 27 leden van de Hellevoetse Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles deel aan de drie nieuwe competitieronden. Bertus Streefland, Hans de Brandt, Hans Leijendekker, Jaap Looy en Nico van Dijke bleven zonder nederlaag. Klassementsleider Aren van der Aa verloor verrassend drie partijen met aan duidelijk niets overlatende cijfers: 0-13, 5-13, 7-13. Michel van Dam (nr 3) verloor de 1e ronde met 12-13 om vervolgens de tegenstanders te verslaan: 13-10 en 13-5. Beste dame Gerda Oosterbroek-Frijters kon de neerwaartse lijn van vorige week niet doorbreken en verloor deze week zelf haar drie wedstrijden waardoor ze in het algemeen klassement verder wegzakt.

Dat algemeen klassement wordt weer aangevoerd (en heroverd) door Jaap Looy. Jaap won tot nu toe 20 van zijn 26 wedstrijden en heeft een winstpercentage van 76,9%. Jaap wordt gevolgd door Michel van Dam (14 uit 21 = 66,7%) en Aren van der Aa (18 uit 27 = 66,7%). Gerda Oosterbroek-Frijters blijft na twee mindere weken nog net Maja Postma voor: 13 uit 23 (56,5%%) om 15 uit 27 (55,6%). Beide dames staan op plek 8 en 9 van alle 41 geklasseerde deelnemers.

 

Maar liefst 24 deelnemers kwamen in actie op de donderdagavond 5 augustus. Hans Leijendekker, Jean van Heddegem, Roza van der Slot en Tom Boom bleven zonder nederlaag. Klassementsleider Nico van Dijke verloor eenmaal. Daardoor moet hij de koppositie afstaan aan Jean van Heddegem (19 uit 26 = 73,1%). Nico zakt naar plek 2 (16 uit 23 = 69,6%), terwijl Jaap Looy ook hier in de top te vinden is op plek 3: 18 uit 26 = 69,2%. Beste dame is Roza van der Slot op plaats 5 van de 27 geklasseerden. Roza won 13 van de 20 wedstrijden en heeft daarmee een winstpercentage van 65,0%. 


30-7-2021.

Woensdagmiddag 28 juli bleven Aren van der Aa, Hans Leijendekker en Truus Voskamp zonder nederlaag. Bijna slaagden Wim Kleijn en Roza van der Slot daar ook in, maar beiden verloren de derde wedstrijd met 12-13.

 

Koploper Jaap Looy (algemeen klassement) verloor verrassend met tweemaal 2-13 en speelde vervolgens de derde ronde niet. Het kostte Jaap zijn leidende positie in het algemeen klassement ten koste van Aren van der Aa. Aren gaat nu met een winstpercentage van 75 aan de leiding (18 uit 24) vóór Jaap (73,9%: 17 uit 23) en Michel van Dam (66,7%: 12 uit 18). Gerda Oosterbroek-Frijters zakte van plek 3 naar plaats 4 (65%: 13 uit 20) en is de beste dame in het grote deelnemersveld.

 

Donderdagavond 29 juli was Jaap Looy zichtbaar hersteld van zijn offday en bleef hij samen met Eelke Bruinsma, Ria Looy en Jean van Heddegem zonder nederlaag. Op deze avond was Lyda Buitenhuis bijna zover. Na twee winstpartijen verloor ze ronde 3 met 12-13.

Nico van Dijke blijft in het algemeen klassement aan de leiding met een winstpercentage van 70% (14 uit 20). Jaap Looy en Jean van Heddegem volgen na hun goede wedstrijdavond vlak daar achter met 69,6% (13 uit 23). Beste dame is Maja Postma op plaats 6.  


23-7-2021.

Onder prima weersomstandigheden werd ook deze week weer enthousiast -en soms fanatiek- gespeeld bij de Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek van Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn.

 

Op woensdagmiddag 21 juli waren 26 spelers in competitie. Jaap Looy was de enige speler die deze middag tijdens de drie competitieronden zonder nederlaag bleef. Hij won zijn wedstrijden overduidelijk met 13-5, 13-3 en 13-6. Wim Kleijn was ook lang op koers, maar leed in de 3e ronde een nipte 12-13 nederlaag. Jean van Heddegem begon met een 12-13 nederlaag in de 1e ronde en won zijn overige twee wedstrijden afgetekend: 13-0 en 13-2.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) van de woensdagmiddagcompetitie behield Jaap Looy hierdoor natuurlijk de leiding. Hij heeft nu een winstpercentage van 81% na 21 wedstrijden. Hij wordt gevolgd door Aren van der Aa die na 21 wedstrijden twee nederlagen meer leed en een winstpercentage van 71,4 verzameld heeft. Gerda van Oosterbroek-Freijters handhaafde zich op plek 3 met een winstpercentage van 64,7 (11 uit 17).

 

Donderdagavond 22 juli kwamen 22 spelers voor een wedstrijd op de banen. Jaap Looy had zijn vorm van de woensdag meegenomen en bleef ook deze avond ongeslagen. In tegenstelling tot de woensdag moest hij nu wel iemand naast zich dulden: Maja Postma, Roza van der Slot en Patrick Heijna bleven ook zonder nederlaag.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) rukt Jaap Looy door zijn mooie score op naar de gedeelde 2e plaats met Jean van Heddegem (65% 13 uit 20). Nico van Dijke leed donderdag 1 nederlaag, maar behield met 12 uit 17 de leiding (70,6%). 


16-07-2021.

Ook deze week werd er door de leden van Jeu de Woeles (De Woelhoek Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis) gespeeld op de woensdagmiddag en donderdagavond.

 

Op woensdag 14 juli 2021 bleven Bertus Streefland, Corneel Post-De Hoog, Frans Wiersma en Jaap Looy ongeslagen in de drie speelronden.

Jaap Looy kwam in het algemeen klassement alleen aan de leiding omdat mede koploper Aren van der Aa woensdag 1 competitieronde met 2-13 verloor. Jaap heeft nu na 6 speeldagen een winstpercentage van 77,8 (14 overwinningen uit 18 wedstrijden). Aren volgt nu met 72,2% op plek 2 (13 uit 18), terwijl Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4% (10 uit 14) zich op plek 3 handhaafde. Gerda speelde woensdag niet mee.

 

Donderdagavond 15 juli 2021 bleken Flor de Ruijter, Hans Leijendekker, Jean van Heddegem en Nico van Dijke na afloop zonder nederlaag de wedstrijden door gekomen te zijn.

Het algemeen klassement heeft een nieuwe koploper: Nico van Dijke. Met 71,4% (10 overwinningen uit 14 wedstrijden) voert Nico de deelnemerslijst aan voor Jean van Heddegem (64,7% door 11 uit 17) en Hans de Brandt (64,3% met 9 uit 14). 


09-07-2021.

De Jeu de Boulers van Jeu de Woeles in de Woelhoek van Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis zijn op woensdagmiddag en donderdagavond weer in competitie.

 

Afgelopen woensdag 7 juli namen 32 spelers deel aan de competitieronde. Bertus Streefland, Jean van Heddegem en Nico van Dijke bleven in de drie speelronden zonder nederlaag.

In het algemeen klassement gaan Aren van der Aa en Jaap Looy gezamenlijk aan de leiding met een winstpercentage van 73,3%. Op de voet gevolgd door Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4%.

 

Donderdag 8 juli namen 23 spelers deel aan een nieuwe competitieronde. Daarvan veel spelers die ook op woensdag al in actie waren gekomen. Bij deze sessie bleven Rob Swaep en Rob van Leeuwen als enige spelers in de drie ronden zonder nederlaag. Al was het voor Rob van Leeuwen in de 2e ronde wel een narrow escape: 13-12.

 

In het algemeen klassement van de donderdagavond gaat Rob van Leeuwen aan de leiding met een winstpercentage van 71,4%. Jean van Heddegem en Bert Oosterbroek volgen hier op plaats 2 met een winstpercentage van 64,3%.