· 

Jeu de Woeles competitie.

23-7-2021.

Onder prima weersomstandigheden werd ook deze week weer enthousiast -en soms fanatiek- gespeeld bij de Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek van Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn.

 

Op woensdagmiddag 21 juli waren 26 spelers in competitie. Jaap Looy was de enige speler die deze middag tijdens de drie competitieronden zonder nederlaag bleef. Hij won zijn wedstrijden overduidelijk met 13-5, 13-3 en 13-6. Wim Kleijn was ook lang op koers, maar leed in de 3e ronde een nipte 12-13 nederlaag. Jean van Heddegem begon met een 12-13 nederlaag in de 1e ronde en won zijn overige twee wedstrijden afgetekend: 13-0 en 13-2.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) van de woensdagmiddagcompetitie behield Jaap Looy hierdoor natuurlijk de leiding. Hij heeft nu een winstpercentage van 81% na 21 wedstrijden. Hij wordt gevolgd door Aren van der Aa die na 21 wedstrijden twee nederlagen meer leed en een winstpercentage van 71,4 verzameld heeft. Gerda van Oosterbroek-Freijters handhaafde zich op plek 3 met een winstpercentage van 64,7 (11 uit 17).

 

Donderdagavond 22 juli kwamen 22 spelers voor een wedstrijd op de banen. Jaap Looy had zijn vorm van de woensdag meegenomen en bleef ook deze avond ongeslagen. In tegenstelling tot de woensdag moest hij nu wel iemand naast zich dulden: Maja Postma, Roza van der Slot en Patrick Heijna bleven ook zonder nederlaag.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) rukt Jaap Looy door zijn mooie score op naar de gedeelde 2e plaats met Jean van Heddegem (65% 13 uit 20). Nico van Dijke leed donderdag 1 nederlaag, maar behield met 12 uit 17 de leiding (70,6%). 


16-07-2021.

Ook deze week werd er door de leden van Jeu de Woeles (De Woelhoek Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis) gespeeld op de woensdagmiddag en donderdagavond.

 

Op woensdag 14 juli 2021 bleven Bertus Streefland, Corneel Post-De Hoog, Frans Wiersma en Jaap Looy ongeslagen in de drie speelronden.

Jaap Looy kwam in het algemeen klassement alleen aan de leiding omdat mede koploper Aren van der Aa woensdag 1 competitieronde met 2-13 verloor. Jaap heeft nu na 6 speeldagen een winstpercentage van 77,8 (14 overwinningen uit 18 wedstrijden). Aren volgt nu met 72,2% op plek 2 (13 uit 18), terwijl Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4% (10 uit 14) zich op plek 3 handhaafde. Gerda speelde woensdag niet mee.

 

Donderdagavond 15 juli 2021 bleken Flor de Ruijter, Hans Leijendekker, Jean van Heddegem en Nico van Dijke na afloop zonder nederlaag de wedstrijden door gekomen te zijn.

Het algemeen klassement heeft een nieuwe koploper: Nico van Dijke. Met 71,4% (10 overwinningen uit 14 wedstrijden) voert Nico de deelnemerslijst aan voor Jean van Heddegem (64,7% door 11 uit 17) en Hans de Brandt (64,3% met 9 uit 14). 


09-07-2021.

De Jeu de Boulers van Jeu de Woeles in de Woelhoek van Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis zijn op woensdagmiddag en donderdagavond weer in competitie.

 

Afgelopen woensdag 7 juli namen 32 spelers deel aan de competitieronde. Bertus Streefland, Jean van Heddegem en Nico van Dijke bleven in de drie speelronden zonder nederlaag.

In het algemeen klassement gaan Aren van der Aa en Jaap Looy gezamenlijk aan de leiding met een winstpercentage van 73,3%. Op de voet gevolgd door Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4%.

 

Donderdag 8 juli namen 23 spelers deel aan een nieuwe competitieronde. Daarvan veel spelers die ook op woensdag al in actie waren gekomen. Bij deze sessie bleven Rob Swaep en Rob van Leeuwen als enige spelers in de drie ronden zonder nederlaag. Al was het voor Rob van Leeuwen in de 2e ronde wel een narrow escape: 13-12.

 

In het algemeen klassement van de donderdagavond gaat Rob van Leeuwen aan de leiding met een winstpercentage van 71,4%. Jean van Heddegem en Bert Oosterbroek volgen hier op plaats 2 met een winstpercentage van 64,3%.