· 

Jeu de Woeles competitie.

Op woensdag 15 december bonden 29 spelers opnieuw de strijd aan. Hans Leijendekker, Jaap Looy en Hans de Brandt vormden de dag top 3. Hans Leijdendekker klom hierdoor naar de gedeelde derde plaats in het algemeen klassement. Hans de Brandt en Jaap Looy stonden hierin al 1e en 2e. 

 

Op donderdag waren er 20 spelers aanwezig. Opnieuw was Hans Leijendekker de succesvolste en ook op de donderdag pakte hij de dagzege door de minste tegenpunten. Hier echter wel meer spelers met de maximale score, waaronder namens de dames Roza van der Slot. Jean en Rob blijven qua winstpercentage de koppositie in het algemeen klassement delen


Op Woensdag 8 december speelden de Jeu de Woelers het interne Kerst toernooi. Bij de dames ging de winst naar Flor de Ruijter, dankzij 3 overwinningen en een nipte nederlaag, had zij een saldo van + 15. 2e, met slechts 2 puntjes achterstand werd Ria Kleijn. De 3e plaats was voor Joke de Brandt. In totaal waren er 11 dames aanwezig. Bij de 23 aanwezige mannen waren ook bij het Kersttoernooi de bekende namen weer goed op dreef. Hans de Brandt eindigde op het podium op de 3e plaats met 3 zeges en een saldo van + 21. Toch was dat niet genoeg voor de winst want Jean van Heddegem, ook in de competitie uiteraard goed op dreef won alle 4 zijn gespeelde partijen met een saldo van + 28; goed voor de 2e plaats. Maar de winnaar van het kersttoernooi werd Jaap Looy die in zijn 4 gegooide partijen een saldo van + 36 wist te behalen! 

 voor foto's van het kersttoernooi kijkt u op https://jdwoeles.weebly.com

 

Op donderdag 9 december werd er gewoon competitie gespeeld. 23 Spelers aanwezig. Roza van der Slot kende een goede dag, na een minder gegooid kersttoernooi wist zij donderdag 3 partijen te winnen en met een saldo van +31 was zij dagwinnaar. Louis de Ruijter en Tom Boom bleven ook alle 3 hun partijen ongeslagen. Jean van Heddegem neemt in het algemeen klassement de leiding weer over van Rob van Leeuwen, die een mindere dag kende door alle 3 zijn partijen te verliezen. Nico van Dijke blijft als 3e in het klassement op het virtuele podium, voor Jaap Looy.


Op de eerste december dag waren er 29 spelers die de kou trotseerden. Tom Boom had weer een goede speeldag en pakte wederom de volle buit. Ook Klassementleider Hans de Brandt, Engel van Mourik Henny Swemmer en Hans Leijendekker boeken alle duels een zege. In het Klassement neemt Hans de Brandt hierdoor afstand van Jaap Looy. Hans Leijendekker lijkt in het klassement aan een opmars bezig. 

 

Op donderdag waren er 20 spelers. Louis de Ruijter was de succesvolste met 3 zeges. Alleen Nico van Dijke wist dat te evenaren, waardoor hij weer een goede stap in het klassement zet, De overige spelers verloren allemaal een of meerdere rondes. Jean van Heddegem verloor er 2 waardoor hij de koppositie moest afstaan aan Rob van Leeuwen die met 21 zeges nu er t best voor staat, Jean blijft met 20 zeges wel 2e. Nico klimt door zijn maximale score weer naar plaats 3 en heeft ook nog de minste tegenpunten geincasseerd van alle spelers die het minimale aantal van 75% aanwezigheid kenden.


26 November

32 Aanwezige spelers woelden er op los deze woensdag 24 november. Tom Boom Kreeg vandaag de minste punten tegen en werd daarmee dagwinnaar. Ook Jean van Heddegem, Cees Cornet en Frank Klompenhouwer wonnen alle gespeelde partijen. Frank Verstevigt hierdoor de 3e plaats in het algemeen klassement, al moet hij Jaap Looyen koploper Hans de Brandt nog voor zich dulden.

 

Op donderdag Woelden er 22 Spelers. Jaap Looy en Aad Voskamp waren de enige 2 met de maximale score. Aad maakt hierdoor een flinke sprong in het klassement, van 18 naar 8 en Jaap klimt van 6 naar 4. Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen blijven het klassement op de donderdag aanvoeren met een 79% score op de gewonnen partijen, voor Nico van Dijke en Jaap Looy die 2/3 van hun gespeelde partijen gewonnen hebben.


20-11-2021.

In de 7e speelweek waren er deze woensdag 35 spelers aanwezig. Bas Bravenboer was de meest overtuigende winnaar van de dag. Ook Hans de Brandt, Henny Blommers en Jaap Looy bleven deze dag ongeslagen. Hans en Jaap nemen hierdoor in het Algemeen klassement ook wat afstand van de overige deelnemers. 

Op donderdag 18 november verschenen er 22 spelers. Hans Leijendekker en Jean van Heddegem deelden de dagzege, maar ook Lydia Buitenhuis, Rob van Leeuwen en Wim Kleijn bleven vandaag ongeslagen. In het totaal klassement blijven Jean en Rob met een winstpercentage van 81% aan de leiding

In de 6e Speelweek waren er op Woensdag 10 november maar liefst 36 spelers aanwezig. Engel van Mourik won alle 3 zijn wedstrijden, en kreeg daarin slechts 1 punt tegen. Ook Miep Hoogendoorn en Aren van der Aa bleven deze woensdag ongeslagen. In het algemeen klassement delen Frank Klompenhouwer, Roza van der Slot. Hans de Brandt en Eelke Bruinsma nu de koppositie met 75% gewonnen partijen. Aren van der Aa is nog steeds ongeslagen, maar heeft slechts 6 partijen gegooid.

 

Op de Donderdag waren deze week 24 spelers aanwezig

Eelke Bruinsma,Tom Boom en Aren van der Aa vormden hier de top 3 van de dag. In het algemeen klassement blijven Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem de leiding delen. maar Eelke Bruinsma klimt hier naar de 3e plaats

Woensdag 3 november waren er wederom 34 deelnemers aanwezig om gezellig met elkaar te "Woelen". Aren van der Aa werd de succesvolste deelnemer van de dag door alle 3 zijn partijen ruim te winnen. Ook Berend Greven, Frans Wiersma en Roza van der Slot scoorden 100% vandaag. In het Algemene Klassement blijft Hans de Brandt leiden. Roza van der Slot klimt door haar dagscore naar de gedeelde 2e plaats

 

Op de donderdag waren er 24 Spelers aanwezig. Lyda Buitenhuis was hier de succesvolste. op de voet gevolgd door Aad Voskamp, Rob Swaep en Rob van Leeuwen die ook allen ongeslagen de dag door kwamen. In het algemeen klassement hierdoor Rob van Leeuwen en Jean van Heddegem samen aan de Leiding en Nico van Dijken op plek 3 gedeeld met Eelke Bruinsma

29 Oktober 2021

Woensdag 27 Oktober waren 34 spelers aawezig

Bas Bravenboer was de succesvolste speler deze speeldag door alle 3 zijn partijen winnend af te sluiten. Ook Rob Swaep, Eelke Bruinsma, Hans de Brandt,Hans Leijendekker en Jaap Looy haalden een 100% dagscore. In het algemeen klassement neemt Hans de Brandt hierdoor de leiding over van Frank Klompenhouwer.

 

Bij de dondag groep waren er 21 spelers aanwezig deze week. Wim Kleijn en Jaap Looy boekten de beste resultaten. Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen, die in het algemeen klassement aan de leiding stonden moesten beide een ruime nederlaag slikken. Desondanks blijven ze, samen met Nico van Dijke de top 3 van het algemeen klassement. Jaap Looy klimt naar de 4e plaats en Wim Kleijn maakt na een moeizame start in ronde 1 en 2 een sterke stijging na deze dagzege

22 oktober 2021.

Woensdagmiddag 20 oktober kwamen 35 spelers in actie voor de tweede wintercompetitieronde van de clubcompetitie. Anneke Groenendijk, Frank Klompenhouwer en Gerda Oosterbroek-Frijters waren de dagwinnaars en bleven als enigen zonder nederlaag in de drie speelronden. In het algemeen klassement is Frank Klompenhouwer nu de enige ongeslagen speler (6 uit 6), gevolgd door Hans de Brandt, die woensdagmiddag 1 wedstrijd verloor, Anneke Groenendijk en Ineke Cornet (die woensdag eveneens 1 ronde verloor). Deze drie spelers hebben nu 5 overwinningen uit zes ronden.

 

De donderdaggroep is van de avond naar de middag gegaan. Of dat de oorzaak is van het feit dat maar 16 spelers deelnamen aan de derde wintercompetitieronde, is onze redactie niet bekend. We weten wel dat donderdag Eelke Bruinsma, Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen zonder nederlaag bleven. In het algemeen klassement gaat Jean van Heddegem alleen aan de leiding. Het won 8 van zijn 9 wedstrijden en wordt gevolgd door Rob van Leeuwen en Nico van Dijke die een score van 7 uit 9 hebben. 


15 oktober 2021.

Maar liefst 32 spelers begonnen woensdag aan de eerste ronde van de Wintercompetitie bij jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek Hellevoetsluis. Vorige week ging door de slechte weersomstandigheden de eerste wedstrijddag niet door. Frank Klompenhouwer, Hans de Brandt, Ineke Cornet, Jaap Looy, Lyda Buitenhuis, Maja Postma en Nico van Dijke deden deze wintercompetitiestart zonder nederlaag. Zij wonnen hun drie wedstrijden van deze eerste ronde en gaan natuurlijk ook aan de leiding in het algemeen klassement.

 

Op donderdag kwamen 20 spelers voor de tweede ronde van hun wintercompetitie. Frank Klompenhouwer en Nico van Dijke hadden er zin in en traden ook deze dag aan in het strijdperk en wisten ook deze keer zonder nederlaag te blijven. Jean van Heddegem, Rob van Leeuwen en Truus Voskamp bleven eveneens zonder nederlaag. In het algemeen klassement nam Nico van Dijke met 6 overwinningen uit 6 partijen na twee speelronden de leiding. Jean van Heddegem leed vorige week 1 nederlaag en staat nu met 5 uit 6 op plaats 2. Truus Voskamp is met 4 uit 6 gedeeld 3e en tevens beste dame.


08-10-2021.

Na de finaleweek, is Jeu de Woeles toe aan de eerste ronde van de Wintercompetitie.

Helaas gingen de wedstrijden op woensdagmiddag niet door in verband met de weersomstandigheden. De banen stonden blank door de vele regen. Op donderdag kwamen 18 spelers wel in actie. Aad Voskamp en Nico van Dijke bleven als enige spelers zonder nederlaag in de drie wedstrijdronden. Volgende week hopelijk meer kans voor de woensdaggroep. 


24-09-2021.

Winnaars van de zomercompetitie:

Woensdag: Aren van der Aa met een winstscore van 68,9%.

Donderdag: Jaap Looy met een winstscore van 77,3%.

Zij zijn opgenomen in het prachtige wandbord met winnaars in de Oude Woelhoek.

 

De Finalewedstrijden Woensdag Dames:

1e plaats: Ineke Cornet, gefeliciteerd met 1e prijs, 3x winst plus 12.

2e plaats: Joke Voorschuur, gefeliciteerd, 1x winst plus 6.

3e plaats: Truus Voskamp, gefeliciteerd, 1x winst min 8.

4e plaats: Gerda Oosterbroek-Frijters, gefeliciteerd, 1x winst min 10.

 

De Finalewedstrijden Woensdag Heren:

1e plaats: Hans de Brandt, gefeliciteerd met 1e prijs, 2x winst plus 9.

2e plaats: Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 2x winst plus 7.

3e plaats: Aren van der Aa, gefeliciteerd, 2x winst min 3.

4e plaats: Jaap Looy, gefeliciteerd, geen winst min 13.

 

De Finalewedstrijden Donderdag Dames:

Op de 1e plaats: Wendy van Yperen, gefeliciteerd met 1e prijs, 3x winst plus 13.

Op de 2e plaats: Ria Looy, gefeliciteerd, 1x winst min 1.

Op de 3e plaats: Gerda Oosterbroek-Frijters, gefeliciteerd, 1x winst min 1. Op de 4e plaats: Roza van der Slot, gefeliciteerd, 1x winst min 11.

 

De Finalewedstrijden Donderdag Heren:

Op de 1e plaats: Jaap Looy, gefeliciteerd met 1e prijs, 2x winst plus 13. Op de 2e plaats: Rob van Leeuwen, gefeliciteerd, 2x winst plus 7.

Op de 3e plaats: Jean van Heddegem, gefeliciteerd, 2x winst plus 3.

Op de 4e plaats: Hans Leijendekker, gefeliciteerd, geen winst min 13.

 

Ook de overige leden speelden onderling voor een prijsje:

Woensdag: Corneel Post–de Hoog, met 2x winst plus 13.

 

Donderdag: Hans de Brandt, met 3x winst plus 25.

 

De foto's staan op de website. Open deze link


Er wordt sinds 1993 Jeu de Boules gespeeld in Hellevoetsluis bij Jeu de Woeles. De vereniging beschikt over 8 banen achter het gebouw van De Oude Woelhoek aan de Achterdorp 9 in Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis.

 

De meesten onder u zullen wel weten wat Jeu de Boules is, in Frankrijk is het razend populair en wordt op elk dorpsplein en camping fanatiek gespeeld. Jeu de Boules is een sport die niet aan leeftijd gebonden is, jong en oud kunnen het spelen. De Jeu de Woeles spelen de leden in competitieverband per avond of middag 3 partijen met steeds andere mede- en tegenspelers op een andere baan. Met wie je speelt wordt per loting bepaald. Hierdoor speel je tegen en met alle clubleden. 

De vereniging is aangesloten bij de regio zodat er ook regelmatig toornooien gespeeld kunnen worden. 

 

Voor meer Informatie stuur een mailtje naar jdwoeles@gmail.com. Of kom eens kijken op de maandag of woensdagmiddag! Door de corona spelen we nu niet op de donderdagavond.


17-09-2021.

Aaren van der Aa (woensdag) en Jaap Looy (donderdag) zijn de winnaars geworden van de zomercompetitie bij Jeu de Woeles. Beide mannen staan bovenaan in het algemeen klassement dat na 15 weken is opgemaakt. 

Alle leden die een 75% aanwezigheidsquotum hebben gehaald, komen in aanmerking voor dat klassement.

 

Aaren van der Aa behaalde bij de woensdagmiddagcompetitie een winstpercentage van 68,9 en hield Jaap Looy (68,2) en Nico van Dijke (63,9) achter zich. Hans de Brandt viel net buiten het podium (4e met 61,1%). Beste dame van de woensdagmiddag is Maja Postma (6e/60%) die Truus Voskamp (7e/58,3%) net achter zich liet.

 

Bij de donderdagavondcompetitie ging de winst wél naar Jaap Looy (77,3%). Mede klassementsleider Jean van Heddegem (75,0%) leed donderdagavond (opnieuw) 1 nederlaag en moest de ongeslagen gebleven Jaap nu voor laten gaan. Een bittere pil voor Jean die lang aan de leiding ging en op de finishstreep door Jaap gepasseerd werd. De derde plaats hier voor Nico van Dijke die hetzelfde winstpercentage heeft als Hans Leijendekker (63,2%) maar over een beter scoregemiddelde beschikte (+92 tegenover +79). Hans dus 4e. De beste dame op de donderdag is Maja Postma (6e/48,8%) die Roza van der Slot (8e/47,4%) achter zich liet. 

 

Woensdag 22 en donderdag 23 september worden de finales gespeeld. De beste spelers gaan dan met elkaar in "gevecht" voor de prijzen. Mocht het deze dagen door weersomstandigheden niet doorgaan, dan worden de finales een week later gespeeld.

 

De foto's van Hans Leijendekker.


10-09-2021.

Woensdag 8 september kwamen 20 spelers naar de banen in de Woelhoek. Drie van hen, Hans Höppe, Hans Leijendekker en Maja Postma, bleven zonder nederlaag in de drie competitieronden. In het algemeen klassement nam Aaren van der Aa (2 zeges) de leiding over van Jaap Looy (1 keer tot winst). Truus Voskamnp kon de goede lijn van de laatste weken niet vasthouden, verloor drie keer, maar bleef als beste dame op plaats 4 staan. Nico van Dijke blijft de nummer 3.

 

Donderdag 9 september opnieuw 19 deelnemers. Van hen wisten Jaap Looy, Johan de Vries en Rob van Leeuwen een 100% score te halen. In het algemeen klassement verloor leider Jean van Heddegem twee wedstrijden en moet Jaap Looy nu naast zich dulden. Maja Postma nam donderdagavond de positie van beste dame over van Joke de Brandt.

 


03-09-2021.

Woensdag 1 september kwamen 28 leden van Jeu de Woeles naar De Woelhoek om zich op te maken voor de drie speelronden van deze na corona-lockdown-competitie. Nadat de teams waren geformeerd, werd enthousiast de strijd gestreden. Uiteindelijk bleken Eelke Bruinsma en Joke Verschuur de enige spelers die de middag zonder nederlaag afsloten. 

Algemeen Klassementsleider Jaap Looy won 2 van zijn 3 competitieronden. Datzelfde gold voor de nummer 2 Aaren van der Aa. Truus Voskamp kroonde zich vorige week tot beste dame op positie 4. Zij continueerde haar goede spel en leed slechts 1 nederlaag. De consequenties voor het algemeen klassement? Jaap Looy gaat met een score van 27 uit 38 wedstrijden aan de leiding (71,1%) voorafgaande aan Aaren van der Aa (2e: 27 uit 39 = 69,2%) en de oprukkende Truus Voskamp (3e: 20 uit 30 = 67%) en Michiel van Dam (4e: 20 uit 30 = 67%).

 

Donderdagavond 2 september was de opkomst lager: 19 spelers. Jean van Heddegem bleek na afloop de enige speler zonder nederlaag. In het algemeen klassement vergrootte hij hierdoor zijn voorsprong op de nummer 2 Jaap Looy die eenmaal de tegenstander moest feliciteren. Jean won 30 van zijn 38 wedstrijden en leidt met een winstpercentage van 78,9. Een goede 2e plaats is er nog steeds voor Jaap Looy (28 uit 38 = 73,7%) en plek 3 wordt nog steeds ingenomen door Nico van Dijke (21/32 65,6%). Beste dame van de donderdagavond is nog steeds Joke de Brandt (16/29 55,2%). Zij kwam donderdagavond niet in actie, maar Maja Postma kon door 2 nederlagen Joke in het algemeen klassement niet passeren en haar leidende positie heroveren.  


27-08-2021.

Woensdag 25 augustus kwamen 26 leden naar De Woelhoek om deel te nemen aan de drie competitieronden. Na een middag met veel plezier en inzet bleken Ad Leeuwenburg, Berend Graven, Hans Leijendekker en Truus Voskamp zonder nederlaag naar huis te kunnen. De leider in het algemeen klassement, Jaap Looy, kon deze keer slecht 1 wedstrijd in winst omzetten, maar datzelfde gold voor zijn naaste achtervolger Aaren van der Aa waardoor Jaap de leiding in het algemeen klassement met een winstpercentage van 71,4 behield. Door haar goede wedstrijdmiddag klom Truus Voskamp naar de vierde plaats in het algemeen klassement en is daarmee Gerda Oosterbroek-Freijters gepasseerd (nu 7e).

 

Donderdagavond 26 augustus streden 20 leden voor de winst. Nou ja, het fanatisme verschilt natuurlijk per speler. Het verging topper Jaap Looy deze avond een stuk beter. Hij won zijn drie wedstrijden. Datzelfde gold voor Hans de Brandt en Jean van Heddegem. Bert Oosterbroek sloot zich hierbij bijna aan. Hij verloor echter in de tweede ronde nipt met 12-13 om ronde 1 en 3 wel in winst om te zetten.

Voor het algemeen klassement betekende dit dat Jean (77,1%) en Jaap (74,3%) de kop van het veld aan blijven voeren met de concurrentie op gepaste afstand. Ook bij de Dames een wisseling van de wacht. Maja Postma (54,3%) moest door twee nederlagen de leiding afstaan aan Joke de Brandt die slechts eenmaal verloor (55,2%). 


20-08-2021.

Woensdag 18 augustus kwamen maar liefst 35 spelers naar de banen in De Woelhoek. Aaren van der Aa, Ineke Cornet, Jaap Looy en Nico van Dijke bleven zonder nederlaag. Jaap Looy behield zodoende de leiding in het algemeen klassement (winstpercentage 75) en wordt daarin op de voet gevolgd door Aaren van der Aa (72,7%0 en Michel van Dam (66,7%). Gerda Oosterbroek-Frijters (61,5%) neemt positie 5 in en is beste dame. Maja Postma (8e) en Anneke Groenendijk (13e) volgen haar.

In de categorie opvallend deze week Gerard van Bavel die drie keer met 12-13 verloor.  

 

Donderdag 19 augustus telde 21 deelnemers die hun drie competitieronden afwerkten. Daarbij bleven Jaap Looy, Joke de Brandt en Lyda Buitenhuis zonder nederlaag. De leider in het algemeen klassement, Jean van Heddegem, beleefde een koude start in de eerste ronde, maar behield de leiding met een winstpercentage van 75, gevolgd door Jaap Looy (71,9) en Nico van Dijke (65,4). Maja Postma (6e 56,3%) , Joke de Brandt (8e 53,8%) en Roza van der Slot (9e, 53,8%) zijn de beste dames.

 

Voor meer informatie over de Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek in Nieuwenhoorn/ Hellevoetsluis. Open hier de website.


13-08-2021.

Woensdag 11 augustus kwamen 26 enthousiaste leden naar de banen in de Woelhoek van Hellevoetsluis om deel te nemen aan de zomercompetitie van Jeu de Woeles. Er werd fel gestreden voor de winst. En dat ging natuurlijk niet iedereen lukken...

 

Aaren van der Aa en Gerda Oosterbroek-Frijters bleken hun dip verwerkt te hebben en konden na mindere wedstrijden nu zonder nederlaag na afloop naar huis gaan. Ook Engel van Mourik, Michiel van Dam en Truus Voskamp trokken drie partijen naar zich toe. 

 

Jaap Looy wist vorige week de koppositie in het algemeen klassement te heroveren, maar deze week liep hij tegen twee nederlagen aan: 8-13, 13-4, 11-13. Die ene overwinning was net genoeg om de leiding te behouden. Jaap gaat na 21 overwinningen uit 29 wedstrijden met een winstpercentage van 72,4 nog net Michiel van Dam (17 uit 24 = 70,8%) en Aren van der Aa (21 uit 30 = 70,0%) vooraf. Beste dame blijft Gerda Oosterbroek-Frijters met 16 uit 26 (61,5%) op plek 5. De 4e plaats is voor Jean van Heddegem (19 uit 30 63,3%)

 

Twintig deelnemers op donderdagavond 12 augustus. Sterspeler Jean van Heddegem en Rob van Leeuwen bleven als enige spelers drie ronden zonder nederlaag. Maar liefst 8 spelers slaagden er in twee ronden tot winst te komen. Jean behield daardoor natuurlijk de leiding in het algemeen klassement van de donderdagavond: 22 uit 29 (75,9%). Concurrent Nico van Dijke (16 uit 23 = 69,6%) was deze avond afwezig en Jaap Looy leed 1 nederlaag en komt nu uit op 69% (20 uit 29). Beste dame Roza verloor donderdag 3x, zakte in het algemeen klassement naar plaats 7 (56,5%), maar blijft Maja Postma (55,2%) nog net voor.

 

De foto's zijn van Hans Leijendekker.


06-08-2021.

Woensdagmiddag 4 augustus namen 27 leden van de Hellevoetse Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles deel aan de drie nieuwe competitieronden. Bertus Streefland, Hans de Brandt, Hans Leijendekker, Jaap Looy en Nico van Dijke bleven zonder nederlaag. Klassementsleider Aren van der Aa verloor verrassend drie partijen met aan duidelijk niets overlatende cijfers: 0-13, 5-13, 7-13. Michel van Dam (nr 3) verloor de 1e ronde met 12-13 om vervolgens de tegenstanders te verslaan: 13-10 en 13-5. Beste dame Gerda Oosterbroek-Frijters kon de neerwaartse lijn van vorige week niet doorbreken en verloor deze week zelf haar drie wedstrijden waardoor ze in het algemeen klassement verder wegzakt.

Dat algemeen klassement wordt weer aangevoerd (en heroverd) door Jaap Looy. Jaap won tot nu toe 20 van zijn 26 wedstrijden en heeft een winstpercentage van 76,9%. Jaap wordt gevolgd door Michel van Dam (14 uit 21 = 66,7%) en Aren van der Aa (18 uit 27 = 66,7%). Gerda Oosterbroek-Frijters blijft na twee mindere weken nog net Maja Postma voor: 13 uit 23 (56,5%%) om 15 uit 27 (55,6%). Beide dames staan op plek 8 en 9 van alle 41 geklasseerde deelnemers.

 

Maar liefst 24 deelnemers kwamen in actie op de donderdagavond 5 augustus. Hans Leijendekker, Jean van Heddegem, Roza van der Slot en Tom Boom bleven zonder nederlaag. Klassementsleider Nico van Dijke verloor eenmaal. Daardoor moet hij de koppositie afstaan aan Jean van Heddegem (19 uit 26 = 73,1%). Nico zakt naar plek 2 (16 uit 23 = 69,6%), terwijl Jaap Looy ook hier in de top te vinden is op plek 3: 18 uit 26 = 69,2%. Beste dame is Roza van der Slot op plaats 5 van de 27 geklasseerden. Roza won 13 van de 20 wedstrijden en heeft daarmee een winstpercentage van 65,0%. 


30-7-2021.

Woensdagmiddag 28 juli bleven Aren van der Aa, Hans Leijendekker en Truus Voskamp zonder nederlaag. Bijna slaagden Wim Kleijn en Roza van der Slot daar ook in, maar beiden verloren de derde wedstrijd met 12-13.

 

Koploper Jaap Looy (algemeen klassement) verloor verrassend met tweemaal 2-13 en speelde vervolgens de derde ronde niet. Het kostte Jaap zijn leidende positie in het algemeen klassement ten koste van Aren van der Aa. Aren gaat nu met een winstpercentage van 75 aan de leiding (18 uit 24) vóór Jaap (73,9%: 17 uit 23) en Michel van Dam (66,7%: 12 uit 18). Gerda Oosterbroek-Frijters zakte van plek 3 naar plaats 4 (65%: 13 uit 20) en is de beste dame in het grote deelnemersveld.

 

Donderdagavond 29 juli was Jaap Looy zichtbaar hersteld van zijn offday en bleef hij samen met Eelke Bruinsma, Ria Looy en Jean van Heddegem zonder nederlaag. Op deze avond was Lyda Buitenhuis bijna zover. Na twee winstpartijen verloor ze ronde 3 met 12-13.

Nico van Dijke blijft in het algemeen klassement aan de leiding met een winstpercentage van 70% (14 uit 20). Jaap Looy en Jean van Heddegem volgen na hun goede wedstrijdavond vlak daar achter met 69,6% (13 uit 23). Beste dame is Maja Postma op plaats 6.  


23-7-2021.

Onder prima weersomstandigheden werd ook deze week weer enthousiast -en soms fanatiek- gespeeld bij de Jeu de boulesvereniging Jeu de Woeles in de Woelhoek van Hellevoetsluis/Nieuwenhoorn.

 

Op woensdagmiddag 21 juli waren 26 spelers in competitie. Jaap Looy was de enige speler die deze middag tijdens de drie competitieronden zonder nederlaag bleef. Hij won zijn wedstrijden overduidelijk met 13-5, 13-3 en 13-6. Wim Kleijn was ook lang op koers, maar leed in de 3e ronde een nipte 12-13 nederlaag. Jean van Heddegem begon met een 12-13 nederlaag in de 1e ronde en won zijn overige twee wedstrijden afgetekend: 13-0 en 13-2.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) van de woensdagmiddagcompetitie behield Jaap Looy hierdoor natuurlijk de leiding. Hij heeft nu een winstpercentage van 81% na 21 wedstrijden. Hij wordt gevolgd door Aren van der Aa die na 21 wedstrijden twee nederlagen meer leed en een winstpercentage van 71,4 verzameld heeft. Gerda van Oosterbroek-Freijters handhaafde zich op plek 3 met een winstpercentage van 64,7 (11 uit 17).

 

Donderdagavond 22 juli kwamen 22 spelers voor een wedstrijd op de banen. Jaap Looy had zijn vorm van de woensdag meegenomen en bleef ook deze avond ongeslagen. In tegenstelling tot de woensdag moest hij nu wel iemand naast zich dulden: Maja Postma, Roza van der Slot en Patrick Heijna bleven ook zonder nederlaag.

 

In het algemeen klassement (totaalscore) rukt Jaap Looy door zijn mooie score op naar de gedeelde 2e plaats met Jean van Heddegem (65% 13 uit 20). Nico van Dijke leed donderdag 1 nederlaag, maar behield met 12 uit 17 de leiding (70,6%). 


16-07-2021.

Ook deze week werd er door de leden van Jeu de Woeles (De Woelhoek Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis) gespeeld op de woensdagmiddag en donderdagavond.

 

Op woensdag 14 juli 2021 bleven Bertus Streefland, Corneel Post-De Hoog, Frans Wiersma en Jaap Looy ongeslagen in de drie speelronden.

Jaap Looy kwam in het algemeen klassement alleen aan de leiding omdat mede koploper Aren van der Aa woensdag 1 competitieronde met 2-13 verloor. Jaap heeft nu na 6 speeldagen een winstpercentage van 77,8 (14 overwinningen uit 18 wedstrijden). Aren volgt nu met 72,2% op plek 2 (13 uit 18), terwijl Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4% (10 uit 14) zich op plek 3 handhaafde. Gerda speelde woensdag niet mee.

 

Donderdagavond 15 juli 2021 bleken Flor de Ruijter, Hans Leijendekker, Jean van Heddegem en Nico van Dijke na afloop zonder nederlaag de wedstrijden door gekomen te zijn.

Het algemeen klassement heeft een nieuwe koploper: Nico van Dijke. Met 71,4% (10 overwinningen uit 14 wedstrijden) voert Nico de deelnemerslijst aan voor Jean van Heddegem (64,7% door 11 uit 17) en Hans de Brandt (64,3% met 9 uit 14). 


09-07-2021.

De Jeu de Boulers van Jeu de Woeles in de Woelhoek van Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis zijn op woensdagmiddag en donderdagavond weer in competitie.

 

Afgelopen woensdag 7 juli namen 32 spelers deel aan de competitieronde. Bertus Streefland, Jean van Heddegem en Nico van Dijke bleven in de drie speelronden zonder nederlaag.

In het algemeen klassement gaan Aren van der Aa en Jaap Looy gezamenlijk aan de leiding met een winstpercentage van 73,3%. Op de voet gevolgd door Gerda Oosterbroek-Frijters met 71,4%.

 

Donderdag 8 juli namen 23 spelers deel aan een nieuwe competitieronde. Daarvan veel spelers die ook op woensdag al in actie waren gekomen. Bij deze sessie bleven Rob Swaep en Rob van Leeuwen als enige spelers in de drie ronden zonder nederlaag. Al was het voor Rob van Leeuwen in de 2e ronde wel een narrow escape: 13-12.

 

In het algemeen klassement van de donderdagavond gaat Rob van Leeuwen aan de leiding met een winstpercentage van 71,4%. Jean van Heddegem en Bert Oosterbroek volgen hier op plaats 2 met een winstpercentage van 64,3%.